Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

TEST ROSE

ROSE X-LITE CDX-8810 eTap

Ut på tur Sykkelen kom utstyrt med 25 mm dekk som nå her blitt den nye standarden på de fleste nye sykler. Dette gir god komfort, og når det i tillegg er komfortmodellen til Rose var forventningen til en behagelig langtur store. Vi var to nokså forskjellige ryttere som testet sykkelen med rundt 20 kg forskjell i vekt. Sykkelopplevelsen ble litt forskjellig for oss. Spesielt føltes styre og stem for myke med relativt mye fleks når du sto og tro,

I Rose’s siste tilskudd til komfortklassen finner vi en topputstyrt sykkel med e-Tap og Srams siste toppmodell skivebremser. Designen med matt svart er kanskje ikke like spennende etter å ha preget racere i flere år nå. Den konkave formen på over- røret gir sykkelen et litt defensivt uttrykk, men dette er smak og behag. I denne modellen er det en lettere karbon og noen små designforandringer. Blant annet er det nå plass til opptil 32 mm dekk. Dette øker komforten be- traktelig og den tåler fint litt grusveier.

eller prøvde en liten spurt. I tillegg føltes det også litt ”wobling” i raske utfor- kjøringer. Hjulene med 44 mm profil føltes bra, men reagerte til dels mye i sidevind. Vekten på hjulsettet 1.550 g. Følsomheten i utforkjøringene kan sann- synligvis justeres med et litt kortere stem, og et litt stivere styre. En av fordelene med Rose er at du kan konfigurere sykkelen når du bestiller den på nettsidene. I tillegg får du seks års garanti på ramme og gaffel.

72 GRUPPETTO # 19

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease