Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

A. B.: Det stemmer, når du ser på resultatene viser de at seiers- marginene stadig blir mindre. Du kan gjøre en liten feilvurdering, og du er ute. Gruppetto: Har utstyret mye å si? A. B.: Ja, selv om alt topputstyr er bra, er det forskjeller. Jeg har syklet mest med Campagnolo gir som gir en mer kontant følelse. Særlig i et støyende felt er det bra og både merke, og høre at du girer. Også når du er kald på hendene, eller mister følelsen er måten Campagnolo girer på enklere, og gir mindre rom for feilgiring. For- skjellig rammer gir deg forskjellig sykkelfølelse, men det aller viktigste er at sykkelen passer deg hundre prosent. Gruppetto: Italiensk sykling er nede i en bølgedal. Hva må til for å komme tilbake igjen?

A. B.: Interessen er der, men jeg tror det først blir bedre når vi får på plass to, tre italienske WoldTour lag igjen. Gruppetto: Du hadde en voldsom kræsj på slutten av 2012, var det den som ledet til en slutt på karrieren? A. B.: Det var under en treningsleir med BMC i Spania. Noen lagkom- piser og jeg komned en bakke i middels fart, og var egentlig for- siktig. Vi kom opp til en gruppe ryttere. En foranmeg bremset, og jeg reagerte instinktivt og svingte ut til siden, fikk en sladd på sykkelen og havnet i en fjellvegg. Jeg lå en over uke på intensiven. Jeg brakk noen ribbein, venstre lårbein. og jeg måtte også fjerne milten. Jeg har hatt tre åpne mageope- rasjoner, og har til tider en del smerter i magen. Jeg må i nær framtid også ha en ny operasjon.

Det var hovedårsaken til at karrieren tok slutt. Trist å måtte slutte på grunn av det, men også glad for at det ikke endte enda verre enn det gjorde. Jeg forsøkte å trene meg opp, men det ble aldri helt det samme. Hele kroppen er full av arr, men det er den eneste gangen jeg har brukket noe. Skrubbsår er noe du må tåle som syklist. Gruppetto: Du virker å være i god form fortsatt, hvor mye trener du? A. B.: Det blir rundt 15.000 km i året. Nå er det først og fremst syk- ling når jeg har lyst. Jeg har tid til å ta inn naturen på en annen måte nå. Og jeg slipper å sykle når det regner. Heller ikke noe press. Jeg jobber også for mange forskjellige sykkelfirmaer med testing og ut- vikling. Noen fordeler har jeg jo av VM-seieren avslutter Alessandro med et veldig stort smil… G

Alessandro gjør det som vi synes er skummelt - legger seg skikkelig over i svingene og stoler på at dekkene sitter.

# 24 GRUPPETTO 37

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease