Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

Sykkel- kultur

§

Truls Erik Johnsen

MANNENMED STÅL KONTROLL

Truls Erik Johnsen, i sykkelmiljøet bedre kjent under Johnsen Frameworks. Det er samme mann. Truls er ikke bare opptatt av sykkelkultur – han er sykkelkultur.

H vilken bedre bakgrunn enn etnologi kan man ha når man er opptatt av kjernen i sykkelkulturen. Hos Truls her i Hølen kan man bivåne de nydelige stålrammene som etter timevis med nennsomt sveisearbeid henger på veggene i denne lille oasen av sykkelkultur. Utgangspunktet for turen til Hølen og Truls var for å se og snakke om de sykkelrammene og arbeidet bak dem. Jeg åpner døra og det åpner seg et analogt univers av gamle maskiner, sykkelutstyr, kaffemaskiner og selvfølgelig sykler.

Gruppetto: Hva kom først, ikke av høna og egget. Men var det etnologibakgrunnen og interessen for mennesker og samfunn, og hvordan det leves og tenkes i ulike kulturer, som førte deg inn i sykkelkulturen? Truls: Ja på et vis henger det sammen. Jeg har alltid hatt lyst til å dukke ned i detaljene når jeg først får interesse for noe. Litt nerdete som barn hvor jeg opp- holdt meg mer på biblioteket enn sammen med gutta. Var der så mye at jeg allerede som 7-8 åring var kjent med damene som jobbet der.

# 24 GRUPPETTO 39

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease