Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

Gruppetto: Da var det ingen vei tilbake? Truls: Jeg kom over en britisk bok som heter ”The touring bike,” og der var det beskrevet en del om rammebygging. Samtidig fant jeg fram til nisjemagasinet ”Dirt Rag” som var midt i blinken. De første rene fagtekstene leste jeg rundt 1992-93 og da var jeg i gang. I 1996 reiste jeg rundt i USA og besøkte

forskjellige rammebyggere. Jeg fikk bo en liten stund hos Gary Helfrich, som var med på å starte Merlin Bikes, som regnes som en av pionerene innen titanrammer. Han viste meg verktøy, jigger osv. Gruppetto: Det er alltid et stort sprang fra en god ide til å materialisere den. Når var det du tok skrittet helt ut?

Når jeg kjøpte min første terreng- sykkel tok det ikke lang tid før jeg var på Narvesen og kjøpte alle mulige sykkelmagasiner. Det gikk ikke mer enn et halvt år før jeg dro til Sarpsborg Sykkelsport som da hadde importen på mange av de kjente italienske sykkelmerkene. Når jeg så de fine stålrammene be- stemte jeg meg for at dette vil jeg jobbe med. Det var rundt 1991.

40 GRUPPETTO # 24

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease