Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

IK Hero Ladies Motto: - Rule #5; Hard’n the fuckup

Ambisjoner for laget i 2015: Fortsette å sabotere for Hitec og CK Victoria, kjøre offensivt Langsiktig mål for laget: Det er ung gjeng, målet vårt er å bygge opp ett par av de yngre rytterne. Lagets drøm: Si det. Ha noen i toppen på både NC og i NM.

Antall ryttere: 7 Støtteapparat: Én far i ny og ne Rittdager: Pinsecup i Danmark, NC, NM og U6 Sykler: Private avtaler Beste lagresultat i 2014: 3. plass i U6 lagkonkurranse, 8. plass i NM fellesstart

mot Haukeliseter også snur du deg å ser Folgefonna i bakgrunn og soloppgangen. Ut- rolig fin tur. Fremgang Marie har hatt fem sykkelsesonger så langt, i fjor viste Hero-rytteren sterk fremgang på sykkelsetet. Hennes beste resultater er fra sesongen 2014. Med 6. plass i NM tempo, 8.

Marie Ommundsen kommer traskende ned Thorvald Meyers Gate i sin nye Herodrakt. Hun er frisk og opplagt, og vi ser at hun har trent hardt i vinter. Vi tar noen bilder, og setter oss på Kaffebrenneriet for å ta en prat om Ik Hero Ladies 26-åringens egne ambi- sjoner og sykkeltanker. OmMarie Marie er 26 år. Hun er opprinnelig fra Risør, men har de siste årene bodd i Oslo. I 2007 kjøpte Marie sin første landeveissykkel, og siden har hun vært bitt av sykkelbasillen. I fjor syklet Hero-rytteren inn til en lovende 6. plass på NM-tempoen, i år er ambisjonene hakket høyere. - Jeg vil prøve å utfordre Thrude (Natholmen Karlsen) og Tina (Andreassen) på tempo, sier Marie. Hero-rytteren har tatt en mastergrad i Juss, og jobber per dags dato på Sport1 på Mang- lerud og tar noen fag. Utenom det er hun ute å trener. - Jeg begynner å bli gammel. Jeg må ut å jobbe snart. Jeg avventer litt hva jeg skal gjøre videre, etter denne sykkelsesongen, ler Marie når vi spør henne om hennes lang- siktige mål for karrieren. - Hvorfor sykler du? - Det er utrolig gøy å komme seg rundt over hele landet og se de merkeligste stedene. Konkurranseinstinktet er sikkert relativt sterkt. Også er det veldig hyggelige jenter som holder på med sykling, svarer Marie med stor innlevelse. Tempohest Marie er en av de kvinnelige syklistene i Norge som sitter meget fint på temposykkelen. Blant Hero-jentene er hun kjent for å være en tempohest, og Marie legger ikke skjul på at tempo er hennes store styrke på landeveien.

Om kvinnesykling Kvinnesykling blir ikke like mye omtalt som herresykling. Marie mener jentene selv må ta initiativ for å øke interessen enda mer. - Interessen for kvinnesykling blir jo økt når noen faktisk skriver om det. I tillegg må man ta initiativ, markedsføre seg selv og må man kjøre offensivt i ritt. Ikke sitte å dasse sånn som man har gjort de siste årene, vi må være litt mer aktive. - Hvordan er det å være norsk kvinnesyklist? - Det er jo gøy, men det koster mye penger. Jeg skulle gjerne sett at det var flere sponsorer. Men stort sett er det veldig gøy. - Hva mener du er forskjellen mellom en dame- og herresyklist? - Jeg tror jentene har litt andre behov enn guttene. På en annen side tror jeg jentene er vant til å klare seg mer selv, også ser man jo at guttene får ting fint servert mens vi ikke gjør det. Hittil med jentene har det vært veldig mye én og én, mer egosykling, mens guttene har jo kjørt mye mer som og på lag.

- Hva er ditt tips til jenter som vil begynne å sykle?

- Melde seg inn i en klubb hvor det er noen jenter fra før, bli med på trening. Ikke vær redd for at man ikke er så sterk til å begynne med, det er bare å bli med og trene. Marie legger ikke skjul på at hun synes det er inspirerende å se hvordan de norske Hitec- jentene presterer internasjonalt. - Jeg synes det er kult at Emilie (Moberg) har gjort det bra, også synes jeg det er spenn- ende å se hvordan Miriam (Bjørnsrud) kommer til å gjøre det. Det er inspirerende. - Til slutt, hvem er den kjekkeste herre- syklisten? - Den kjekkeste av proffene må vel være Edvald Boasson Hagen, svarer Marie etter en ganske lang betenkningstid.

plass på NM fellesstart, 2. plass på 3000 meter bane og 9. plass sammenlagt i U6 2014.

I fjor trente Marie mellom 800 og 900 timer, noe som viste seg å gi resultater. - Hva er din favoritt treningsøkt? - Det må bli en rolig langtur, svarer Marie som gjerne sykler fem timer ute i kulden på vinteren. - Hva er din verste treningsøkt? - Tryvann tre/fire ganger med støting for eksempel. Det er kanskje en grunn til at jeg ikke gjør det så ofte.

- Min svakeste side er når det går oppover. Det trener jeg på, sier 26-åringen.

- Beste sykkelminne fra karrieren? - Oi, det er mange. Det tror jeg faktisk er når jeg kjørte Odda-Bø ett år, når du kommer opp

# 6 GRUPPETTO 51

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease