Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

Team Hitec Products Motto: - Vi er opptatt av at vi skal fungere bra somet lag. Vi vil være et lag somhar det bra sammen, har lagmoral, ofrer ting for hverandre og gjør hverandre gode.

Thea har syklet aktivt siden hun var 10 år. Som junior vant hun det meste hun stilte opp i Norge, og hun er Norgesmester på tempo. 6. plass på tempo fra U23 EM og 9. plass på VM-tempo. I fjor ble en trøblete sesong for sykkeltalentet fra Ringerike. Hun ble utbrent og måtte stå av store deler av sesongen. I mai 2014 sto Thea på startstreken i Womens Tour i England, deretter avbrøt hun sesongen og dro hjem uten å fullføre etapperittet. - Det er litt vanskelig å si hva som skjedde. Men jeg begynte på skolen 100 prosent, flyttet hjemmefra og det skjedde mye i livet mitt høsten 2013. Det gikk veldig fint gjennom vinteren, men det ble altfor mye da sesongen startet. Det tippet rett og slett over, jeg var ut- brent. Kroppen var mer sliten enn hva jeg selv følte, forteller Thea som studerer idrettsbiologi på deltid ved Norges Idrettshøgskole. - Kroppen fungerte ikke. Den pleier å res- pondere veldig bra, men så fungerte ikke kroppen. Jeg orket ingen ting, forteller Thea som trener mellom 750 og 800 timer i året. - Jeg hadde ikke lyst til å sykle 22-åringen var nødt til å hvile for at kroppen skulle bli bra igjen. - Jeg hadde en måned av og på, og bygde meg opp igjen. Jeg trodde det kjentes greit ut, prøvde å sykle igjen og det ble enda en nedtur. Jeg avsluttet sesongen med Ladies Tour of Norway, da var det slutt og jeg ville ikke sykle mer resten av sesongen. Det var en tøff periode, sier Thea. - Det var veldig tøft. Jeg hadde en måned hvor jeg nesten ble kvalm av å se på sykkelen, og jeg hadde ikke lyst til å sykle i det hele tatt. Jeg ville komme tilbake igjen, men jeg var så lei av at kroppen ikke fungerte. Jeg har alltid syklet for å være best, og det kunne jeg ikke da. Det var så langt unna, og kroppen virket ikke. Det var veldig leit. - Hva motiverte deg til å komme tilbake? - Man har så lyst. Sykt lyst til å sykle fort, det er det jeg har jobbet mot hele tiden. Jeg prøvde å finne tilbake til den gode følelsen på sykkelen hele tiden. Jeg tror det er den gnisten og gleden syklingen gir meg, svarer Thea som også har brukt Marit Bjørgen som motivasjon til å komme tilbake. Antall jenter: 12 – 6 norske og 6 utenlandske Støtteapparat: To sportsdirektør (Karl Lima og belgiske Marc Bracke) , tre massører, to mekanikere Sykkel: Scott Addict Rittdager: Gjennomsnitt 50 per sesong, varier fra hver rytter på laget

- Hva er ditt beste sykkelminne fra din 12 år lange karriere? - Det er er så mange gode minner. Jeg synes det var sykt kult på de to gaterittene jeg har kommet alene til mål. Ett som junior i Stjørdal, og NM i Kristiansand i 2013. Så er det selvfølgelig 6. plassen min fra U23-EM. Thea om kvinnesykling Hitec-rytteren som sykler 50 ritt i året, har selv sett forskjellen på interessen for kvinnesykling internasjonalt kontra nasjonalt. Thea mener det har blitt mye bedre i Norge, men at det fortsatt er ting som kan gjøres. - Hva mener du må til for å få opp inter- essen for kvinnesykling? - Mediedekning er viktig, og interessen rundt damesykling øker også interessen rundt sponsorer og generelt blant folk. Det er viktig at det blir hauset opp litt. Interessen har økt de siste årene. Vi har kommet mer fram i lyset. - Hva mener du er forskjellen på en dame- og herresyklist? - Som damesyklist klarer man ikke leve av det, man må studere eller jobbe ved siden av. Guttene får bedre betalt, det er generelt mer penger innen herresykling. - Har du noen tips til jenter som vil be- gynne å sykle? - Være med, melde seg på og skaffe en lisens. Tørre å være med, det er ikke skummelt egentlig. Man må tørre å bli med hvis man har lyst til det. Man må finne seg et miljø, det vokser og det er flere jente som sykler, svarer Thea som selv sang i kor og syntes sykling var teit da hun var liten. - Ambisjoner for 2015? - NM tempo. Store deler av løypen går i samme tempoløype som UM i Brumunddal i 2007, hvor jeg tok mitt første gull på tempo. Det hadde vært veldig kult og spesielt å gjøre det bra der igjen. - På sikt vil jeg vil bli verdens beste syklist, innrømmer Thea. - Tilslutt, hvem er den kjekkeste herresyk- listen? - Det må bli Fabian Cancellara med sykkeltøy, avslutter Thea og ler. kjemper vi mye for. Bergen 2017 er et stort mål siden det er på hjemmebane Lagets drøm: Regnbuetrøyen på laget. Holde oss oppe blant de beste lagene i verden. Utvikle norske ryttere, det er mye av tanken bak Hitec. Få et bra nivå på norske damesyklister.

- Hvorfor sykler du? - Jeg har syklet i tolv år, det er jo det som be- tyr mest for meg her i livet. Det betyr eks- tremt mye, den følelsen man får når man presterer på sykkelen og når man kan dra ut å sykle alene bare også. De turene man er i seg selv og ute i naturen. Ambisjoner for laget 2015: Fått inn sterke uten- landske jenter, store ambisjoner om å ta seier i verdenscuper og i store UCI-løp. Ladies Tour of Norway. Mål om å kjøre bra på lagtempo-VM i Richmond Langsiktig mål: Norske plasser til VM og OL

Sterke og svake sider Thea er kjent for å være en kjøresterk rytter, både på tempo og i fellesstarter. Under gateritt-NM i Grimstad 2013 syklet hun fra alle i regnværet og kom alene til mål. - Hva er dine sterke sider på sykkelen? - Jeg har alltid vært taktisk god, sterk, og seig. Jeg kan jobbe mye underveis i løpet, og tåler mye. Jeg liker godt å sykle de løpene på våren, når det er kaldt og ingen andre liker seg. Det synes jeg er gøy. 22-åringen legger ikke skjul på at hun drømmer om å gjøre det godt i de be- rømte vårklassikerne. - Drømmen min er å bli god på vårklassikere og tøffe løp i Belgia. Det er skikkelig kult synes jeg. Jeg har også veldig lyst til å bli god til å kjøre tempo, sier Thea som var en habil temposyklist som junior men har slitt noe i overgangen til seniorklassen. - Hva er dine svakeste sider da? - Jeg er ikke veldig god klatrer. Det har kommet seg, og jeg har trent mye på det. Jeg kommer nok aldri til å bli noen klatrer.

52 GRUPPETTO # 6

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease