Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

Team Atea Feminin – Økern Cykle Klubb Motto: - Ha det gøymed syklingen, og ta vare påhverandre

Ambisjoner for laget i 2015: Vise oss frem, og vise at vi tilhører de beste lagene i Norge. Være med å prege Norgescuprittene Langsiktigmål for laget: Etablere et godt lag og få rekrutteringen til jentesyklingen opp. De yngre på laget få muligheten til å sykle utenlands og på landslaget. Lagets drøm: Drømmer om VM 2017

Antall ryttere: 5 Støtteapparat: Venner, familie og kjærester Rittdager: NC, NM, rankingritt Sykler: Private avtaler Beste lagresultat i 2014: 5. plass NM fellesstart (Kirsti Ruud)

Det var en veldig god utfordring for hodet, også er jo naturen der oppe helt spesiell. Du kommer veldig nært, og får god til å tenke. Du holder på i mange timer, og blir på en måte kjent med deg selv på nytt. - Hva er din favoritt treningsøkt? - Det må være 3 x 15 eller 4 x 15 minutter lavterskelintervall. En skikkelig sliteøkt. - Hva er din verste treningsøkt? - 10 timers langtur. Det er kjedelig, svarer Lisa som rangerer 9. plassen fra SM, NC- seieren i Bergen og Nordisk mester på tempo og fellesstart som sine tre beste meritter. året. Om kvinnesykling Lisa mener at TV-tid for kvinnesyklistene er det som skal til for å øke interessen rundt kvinnesykling enda mer. - Jeg tror at det å sende rittene på TV er en måte å få interessen opp på, at de faktisk viser det på mediene og at blir skrevet om det. - Hva mener du er forskjellen på en dame- og herresyklist? - Jeg tror veldig mange menn som bare sykler for å sykle, mens mange damer blir veldig seriøse når de først skal gjøre noe. Det tror jeg. Det er så mange menn som sykler, men det er ikke alle som er like gode. De damene som jeg kjenner som sykler, er veldig gode alle sammen. - Har du noe tips til jenter som har lyst til å begynne og sykle? - Ring en venn, ler Lisa før hun legger til: - Det viktigste er å melde seg inn i en sykkelklubb, så man har noen å sykle med. Også kan man finne noen man passer sammen med i det miljøet. Jeg tror at en god måte å lære seg til å bli en bedre syklist på, er å melde seg inn i en klubb. Motta noen gode tips. - Tilslutt, hvem er den kjekkeste herre- syklisten? - Kurt Asle Arvesen, avslutter Lisa og ler.

Vi møter arbeidskvinnen og syklisten Lisa Christin Axman i Slottsparken i Oslo. Hun kommer rett fra jobb. 37-åringen er blid og fornøyd og stiller sporty opp i sykkelshorts, trøye og svarte støvletter. Folkemengden i Slottsparken kan ikke unngå å se på henne. Lisa har syklet to sesonger for Trondheims- klubben CK Victoria. 2015 sykler hun for Team Atea Feminin. - Det blir gøy å sykle for et lag som vokser opp i Oslo. Man får muligheten til å trene sammen. Det er også bra for sporten at det blir flere damelag, mener Lisa. Om Lisa Lisa har syklet i 10 år. Den svensknorske syk- listen vant Norgescuprittet (NC) i Bergen i fjor, og fikk en sterk niendeplass på felles- starten i det svenske mesterskapet (SM). 37- åringen er forlovet med Jon Amundsen, og sammen har de ei jente på to år. Lisa legger ikke skjul på at han etter hvert kommer til å legge elitesyklingen på hylla. - Jeg har ikke tenkt å sykle til jeg blir pen- sjonist. Ikke på dette nivået. Derfor er det gøy å være med på et lag i nærmiljøet, som jeg kanskje kan bli leder for eller være en hjelper for jentene. Ved siden av trening og familie jobber Lisa som Økonomisjef for BREST. - Sesongen i fjor var ganske slitsom. Det var gøy mens det sto på, men det var slitsomt. Jeg tror jeg hadde en hel måned av når sesongen var ferdig, fordi jeg var så sliten. Hele pakka med familie, jobb og trening. Alt må passe inn et skjema, man må benytte hvert eneste ledige minutt til trening eller hva det nå enn måtte være. Foran årets sesong har ikke Lisa de største ambisjonene, hun ønsker først og fremst å være en god lagvenninne i det nye laget sitt. - Mine ambisjoner er egentlig å være med å bidra til at Økern kan gjøre det bra i NC. Jeg har ikke noen kjempestore ambisjoner for egen del, annet enn at jeg skal gjøre det bra i SM. Også håper jeg selvfølgelig at det går bra i NC, men det viktigste er at det går bra for laget.

Elsker å trene Som mange andre sykkelentusiaster er Lisa også en av de som elsker å trene. 37-åringen vet ikke nøyaktig hvor mange treningstimer hun har i året, men hun legger ikke skjul på at sykling er noe hun trives med.

- Hvorfor sykler du? - Fordi jeg elsker å trene. Sykling er en form som jeg trives godt med, jeg synes det er gøy. På grunn av det taktiske, og at man får tatt seg ut. Jeg er veldig glad i lagidrett, svarer Lisa som tidligere har vært fotballspiller i 2. divisjon for svenske Eda IF. - Hva er dine sterkeste sider på sykkelen? - Jeg tror min største fysiske styrke er at jeg er ganske utholdende. Jeg kan holde på ganske lenge. Mentalt tror jeg at min største styrke er at jeg gir alltid alt for laget.

- Hva er dine svakeste styrker på sykkelen?

- Må jeg si det? Jeg er en dårlig taper. Det er noe som heter å vinne og tape med samme sinn, det er ikke jeg så godt på, svarer Lisa og ler. - Det er så mange gode minner, det er så mye som er bra! 2007 syklet jeg Offroad Finnmark. Dette var før rittet ble lagt om til 300 og 700 kilometer, og det var kun mulig å sykle 800 kilometer. Jeg måtte gi meg etter 40 mil, men mener allikevel at det er karrierens beste sykkelminne.

# 6 GRUPPETTO 53

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease