Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

CK Victoria Damer Elite Motto: - Jobbe for hverandre og lagsamarbeid

Ambisjoner for laget i 2015: Gull i NM fellesstart og tempo (senior og junior), NM-gull i lagtempo, én til to juniorryttere fast på landslaget, to til tre seniorryttere fast på landslaget, hevde oss i UCI-ritt internasjonalt, hevde oss i Ladies Tour of Norway, representere Norge i VM i USA både senior og junior. Langsiktigmål for laget: Bli et UCI-lag som kan konkurrere internasjonalt og på et enda høyere nivå. Lagets drøm: Medalje i VM i Bergen 2017

Antall ryttere: 12 til 13 seniorjenter i NC, 2 juniorjenter i NC Støtteapparat: Sturla Johansen (Sportslig leder), Kåre Sletta og John Rune Gilberg (Trenere og servicepersonell) Rittdager: For de mest ivrige inkludert landslagsoppdrag cirka 50 rittdager Sykler: Private avtaler Beste lagresultat i 2014: NM-gull lagtempo, gull og sølv tempo-NM, etappeseier i UCI-rittet Tour de Feminin og femteplass sammenlagt. Første- og andreplass i NC fellesstart Bergen, flere pallplasser i NC, andreplass sammenlagt NC

men begge grenene handler om kapasitet og utholdenhet.

Ck Victoria regnes som Norges sterkeste og beste dameklubblag. I 2014 presterte de i toppen både nasjonalt og internasjonalt. Berit Gjelten syklet i 2014 sin første sesong på landeveien for CK Victoria. Hun yppet seg mot Norgeseliten og fikk blant annet en tredjeplass under NC i Trondheim og landslagsdebut. I Ladies Tour of Norway holdt hun følge med de internasjonale sykkelstjernene og ble nummer 33 på den siste etappen. OmBerit Berit var lenge aktiv skiløper, med flere gode resultater. Under årets NM på Røros gikk hun inn til en 19. plass på 15 kilometer skibytte. Fire minutter og 15 sekunder bak en av verdens beste skijenter, Heidi Weng. På stafett ble hun sammen med NTNUI nummer åtte. - Hvorfor sykler du? - Jeg begynte å sykle terreng for å bruke det som trening til langrenn. Jeg fant ut at det var minst like morsomt å bare sykle. Det skjer alltid noe på sykkel, og det stiller krav til både uthold- enhet, hurtighet, teknikk, taktikk og mental styrke. Det liker jeg.

Omkvinnesykling Vi kommer inn på temaet kvinnesykling, og hvordan man skal øke interessen rundt den. Berit legger ikke skjul på at profiler og bredde er en god start. - Jeg tror det er smart å få frem tydelige profiler som er synlige i media, og jeg tror at med resultater kommer også interessen. For å få frem nye toppsyklister mener jeg det må jobbes målrettet med å skape en større bredde i norsk kvinnesykling, samtidig som det må være oppfølging på de som ønsker å satse fra forbundets side. - Jeg tror Ladies Tour of Norway kan bidra til økt interesse i Norge, jeg håper det rittet blir en tradisjon, sier Berit. - Hva mener du er forskjellen på en dame- og herresyklist? - Det er selvfølgelig en fysisk forskjell. Herre- syklistene kan produsere mer kraft og det går fortere. Den mentale forskjellen tror jeg ikke er så stor mellom kjønnene. - Hva er ditt beste råd til damer som vil be- gynne å sykle? - Meld deg inn i en klubb der du kan trene med likesinnede, gjerne med andre jenter. Skap et godt miljø og ha det gøy. Dælhie som forbilde Idretts Norge har mange sterke toppidretts- utøvere man kan lære av, bli inspirert av eller se opp til. 27-åringen har ingen spesielle forbilder i dag, men legger ikke skjul på at Bjørn Dæhlie var en av hennes favoritter som ung. - Bjørn Dæhlie var forbildet mitt når jeg var yngre. Nå har jeg ingen spesielle forbilder, men jeg ser opp til gode egenskaper hos andre. For eksempel klatreferdighetene til klatremus Ingrid Lorvik (CK Victoria). - Tilslutt, hvem er den kjekkeste herresyk- listen? - Det er Dag Otto Lauritzen, avslutter Berit.

Ved siden av sin egen aktive tilværelse som syklist for CK Victoria, jobber Berit som leder for Trondheimsavdelingen i virksomheten Hestad Trening . De tilbyr tilpasset trening og kurs for bedrifter og privatpersoner.

27-åringen legger ikke skjul på at kapasiteten er en av hennes sterkeste sider på sykkelsetet.

Selv trener Berit i overkant av 700 timer i året.

- Mine sterkeste sider er kapasiteten, og jeg er god til å presse meg selv. Jeg har mye å hente på styrke i lettere partier og feltkjøringer, sier Berit om seg selv som syklist.

- Hva er din favoritt treningsøkt? - Det er mange. Jeg liker nesten all type tren- ing, men lite slår de rolige skiturene på vinteren. Det å cruise rundt på landeveien i kort-kort er heller ikke verst. Også liker jeg de tøffeste øktene som 5x5 minutter elghufs. - Din verste treningsøkt da? - Jeg er ikke så glad i å sykle inne, spinning er kanskje den verste treningen. Har også noen harde minner fra støteøkter med laget, men innerst inne liker jeg det egentlig, svarer Berit som beskriver seg selv som en seig rytter som er best i bakker og kupert terreng.

Alvdalsjenta har vært syklist i én sesong, men har allikevel to gode minner hun vil trekke frem.

- Mine beste sykkelminner var å sykle mot verdens beste syklister i Ladies Tour of Norway, og når CK Victoria tok NM-gullet på felles- starten i 2014. - Liker de tøffeste øktene Som langrennsløper blir man vant til å presse kroppen på en litt annen måte enn på sykkel- setet. To ulike idretter, to ulike treningsformer,

# 6 GRUPPETTO 55

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease