Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

TEST racer

Neil Pryde Bura SL

Å gå fra en tung cyclocross til å sykle på denne lette landeveissykkelen kan beskrives som den følelsen. Det er første gang jeg har syklet på Neil Pryde, og etter få tråkk kan jeg si at denne sykkelen gir komfort, stivhet, letthet og fart. Selve rammen veier 710 gram, laget av topp karbonfiber og den beste teknologien for å gi syklisten topp kvalitet og en solid ramme med komfort. Bura SL er en fullkarbon ramme, konstruert til å oppnå stivhet i for- hold til vekt. Dette sikrer effektiv og direkte kraftoverføring. Resultatet er en meget lett og stiv sykkel som gir en komfortopplevelse. Jeg satt meg i bukken, når jeg tråkket VM- løypa fra 1993 opp til Ekeberg og fikk en fantastisk opplevelse. Jeg sto i bukken, tok en liten bakkespurt og jeg kunne kjenne stivheten. Sykkelen svarte bra, både stående og sittende.

Bura SL er svart matt, med lyseblå og lysegrå detaljer. Stilen er gjennomført.

Krank, girsystem og bremser er Dura-Ace. Setet, styret og stem er Neil Pryde, men ikke karbon. Girsystemet er ikke elektrisk, men kan leveres med elektrisk gir. Konklusjon Alt i alt liker jeg sykkelen. Som jente er man ute etter en annerledes komfort enn hos en gutt, sykkelen er i utgangspunktet for herrer, men med en litt ”slopet” ramme gir det oss damer større komfortfølelse. Setepinnen er ikke integrert i rammen, for å fullføre hele stilen kunne den etter min men- ing vært integrert. På den annen side er det mindre komplikasjoner når setepinnen ikke er integrert. Fargevalget med blått og grått, kunne vært byttet ut med kun matt svart. Det hadde gjort sykkelen enda mer hissig. Bura SL scorer ikke topp på aerodynamikk, men den scorer toppkarakter når det kommer til å sykle i et kupert terreng. Med konkurransehjul blir sykkelen enda lettere, og jeg vil tro at man kan sykle fort på Bura SL. Det var den følelsen jeg fikk, selv i vinterform.

I utforkjøringen fra Ekeberg merket jeg at Bura SL ga meg trygghet og komfort.

Denne Neil Pryde-sykkelen er levert med Unaas AS-30. Et treningshjulsett i aluminium, og passer til allsidig bruk hos både topp- og mosjonistryttere. Hjulsettet er lett og med kraftige Pillar-eiker. Dette hjulsettet er Unaas sitt rimeligste valg, og du får mye hjul for pengene.

56 GRUPPETTO # 6

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease