Hjernecella 1/2024

LOKALLAGENE FORTELLER

n NFS Kristiansand og omegn

En hilsen fra NFS Kristiansand og Omegn Vi har avholdt flere gode møter i 2023. Et lite tilbakeblikk på året som gikk.

TEKST OG FOTO: AUD LØLAND

18. april hadde NFS Kristiansand og Omegn et flott møte. Pasient og brukerombudet i Agder var sammen med oss og fortalte om hva de jobber med og om rettighetene vi som pasienter har. Veldig interessant og viktig informasjon.

Tusen takk til alle som kom og gjorde kvelden hyggelig. Nydelig mat fra Venneslastua kafe var det også. Takk til Reidar Guse som ledet møtet på en glimrende måte. 21. november hadde vi et spesielt møte i vårt lokallag. Det var et møte for ettertanke, respekt og hyllest til mange sterke og gode mennesker. En film om Englandsfarerne under andre verdenskrig, som ofret alt for Norge.Flere av dem endte dessverre sitt liv på havet.Den nye filmen om deres ferd, ble et mektig bevis på hva og hvordan de kjempet og hvor farlig ferd det var. Noe av det sterkeste var å se hvordan sjøen midt mellom Skottland og Norge, bare la seg blikk stille da en stor krans av blomster ble lagt majestetisk ned på sjøen til minne om de som endte sitt liv der, for å redde vårt land fra Nazistene. Takk igjen til alle som kom, og takk til Jarle og Tony for at dere delte disse flotte og sterke opplevelsene med oss. Dette vil ikke bli glemt. Anbefales på det sterkeste til andre.

9. mai ble det arrangert en kjempe hyggelig slagkafe på den «Europeiske slagdagen»

18. september var temaet «Synsproblematikk etter Hjerneslag». Aldri har vi hatt et vanlig møte i NFS Kristiansand og Omegn som det har kommet så mange mennesker. Tusen takk til Synspedagog Bjørnar Paasche som var sammen med oss, og tusen millioner takk til alle som kom. Takk til nye medlemmer også. En stor vitamininnsprøytning for oss i styret. Det er nettopp derfor vi lager møteplasser.

31. oktober Et utrolig flott og fint møte ble avholdt i Vennesla.

Ordføreren i Vennesla fortalte om bygda, og satte pris på frivilligheten og verdien av å møtes slik vi gjør. «Kjells Angles» fortalte om sine turer og mestring etter hjerneslag.

24

Hjernecella nr. 1 • 2024

www.slagrammede.org

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online