somnus nr 4_2019

Bortsett fra å ergre seg over den stive prisen på medisinen som hjelper henne, lar Rikke dagene gå med sitt gode humør og lyst sinn. Og med styrketrening.

Da kan jeg spise frokost der, eller fjonge meg, tar hun med. Unngår sykdomssnakk Livet til Rikke Carine Grønlund har altså gått seg til. Men det har vært en lang vei å gå. I tidligere tider var hun nærmest desperat for å finne ut hva som feilte henne? Hun prøvde alt fra

å drikke energidrikker, og endre ruti- ner, til å nesten å prøve healing. Men ingenting hjalp. Etter at hun endelig fikk diagnosen falt hun til ro, og er aktiv på Facebook om tilstanden. Romerikes blad har intervjuet henne om sykdommen, og etter det fikk hun en del henvendelser. Som hun gjerne svarte på.

– Jeg synes det er helt OK å spre informasjon om idiopatisk hypersom- ni, når noen spør. Men i det daglige prøver jeg å unngå å snakke om syk- dommen. Jeg holder det for seg selv, sier Rikke Carine. – Jeg vil være meg , ikke sykdommen min! Vil utvikle meg, vil bli flinkere!

7

SOMNUS NR 4 – 2019

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker