Kulturrevision - En liten bok om stor kultur V.1

Kultur- revision En liten bok om stor kultur

version 1.0

Snygga siffror, snyggare personal- politik

Det här är vår kulturrevision, en blygsam förklaring till våra storslagna planer. En berättelse om en organisation som sedan 2016 förändrar branschen genom stark kultur, levande värderingar och ekonomi- kompetens i världsklass.

01 02 03 Innehåll

Vår filosofi Våra tio ledstjärnor Om laget

01

Vår filosofi

Vår filosofi

9

Grundtanken Mpya Finance grundades 2016. Grundarna är människor som var luttrade efter många år med stora bolag inom finanssektorn. Deras erfarenheter hade formats av en bransch som tenderar att vara cynisk och som ofta förminskar människor till timbelopp och debiteringsgrad. De ville skapa ett nytt typ av bolag - där det satsades på människan och där fokus var på personalen. Deras filosofi var att lycklig personal ger lyckliga kunder. Med Mpya Finance kom möjligheten att gå in i ett mindre bolag och forma kulturen - att påverka på riktigt och sätta människan före nyckeltalen. Resten är historia. Välkommen till en organisation där du är verksamheten och där alla framgångar för oss är en konsekvens av ditt engagemang.

Vår filosofi

11

Är du redo för MPYA?* *Ifall din Swahili är lite rostig kan det vara bra att känna till att ordet Mpya [empaja] betyder “nytänkande”. I en bransch knökfull av Mercedes strävar vi efter att mer uppfattas som en Mini Cooper (på lustgas). Mindre decimalkomma, mer hjärta En del arbetsgivare ser en medarbetare som inventarier. Andra ser en kostnad eller en beläggningsgrad. Vi ser en människa med unika behov och en livssituation som måste funka både privat och professionellt. Vår verksamhet sätter därför dig i centrum i alla lägen. Vi har medvetet valt att gå emot branschens normer. Med människan i centrum skapar vi en ny morgondag där du blir del i en unik gemenskap medan du är med och utformar vår och din tillvaro. Våra värderingar skapades inte av en grupp i ett styrelse- rum långt från verksamheten. Vår kultur är istället något som ägs utav oss alla - en evigt reviderad process som syftar till att göra att vi tänker “äntligen!” när vi vaknar till en ny arbetsdag, trots att vi alla vet att fredagen betyder allra mest.

Vår filosofi

13

Vi är alla människor, inte robotar Vi är alla spröda, operfekta och helt fulländade människor*. Dessutom har vi alla en vardag som ska fungera med dagis- lämningar, hundrastning och innebandyträning. Vi förstår att det finns svackor som kräver mer än en Alvedon. Vi är en organisation byggd kring att vi hjälper varandra och att vi accepterar våra blandade livssituationer. Om vi inte kan förstå dig när du mår som sämst, förtjänar vi inte att ha dig hos oss när du lyser som starkast. Vårt heliga löfte till dig och varenda människa (samt eventuella robotar) är att vi förstår livets ups-and-downs. Vi lämnar utrymme för dig och oss att vara just människor.

*Människor är med sin 85% vattenhalt ungefär som gurkor med ångest

Vår filosofi

15

Våra ledord

Engagemang Vi älskar vad vi gör. Vårt engagemang sträcker sig

ofta utanför våra uppdrag. En av våra starkaste sidor är att leverera men också att göra det där lilla extra vilket ska märkas oavsett om det handlar om kunder eller kollegor. Vi tycker också

om höjda ögonbryn - när det handlar om att vi överträffade förväntningar.

Enkelhet Vi är enkla att ha att göra

med. Det betyder att vi är snabba, lösningsorienterade och positiva. Det finns inget som inte går att fixa. Enkelhet handlar också om att sträva efter förenklingar varje dag och i var- je del av vårt jobb. Att förenkla är att göra saker smartare, vilket i sin tur spar pengar och tid och gör arbetet ännu roligare.

Delaktighet Vi är alltid ett lag, före

individer. Vår styrka bygger på att alla känner sig välkomna, delaktiga och involverade. Delaktighet handlar ju i grunden om att allt ska delas, med alla. När det görs blir kulturen öppen och tillitsfull. Samtidigt vet vi att “jaget gör laget”. När individen får vara sig själv, bidrar individen till lagets styrka. Hos oss är alla olika “jag”, ett stort “vi”.

Vår filosofi

17

Bortom kulramen Mpya betyder nytänkande. Det är en nödvändig egenskap idag. Google har räknat ut att på 48 timmar skapar vår art samma mängd data, som hela vårt släkte gjort mellan tidernas begynnelse och 2003. Det är uppenbart att förändringen är den nya konstanten. Därför strävar vi efter att tänka nytt, att hitta vinkeln som andra missar, att finna ett sätt att slå mynt av ny teknologi. Vi säger som Astrid Lindgren “Digitalisera is the shit”*. Om du stiger ombord så kan vi lova dig en utveckling av din kompetens med omväxlande arbetsuppgifter. Om vi gör rätt så kommer du större tiden att befinna dig i situationer som ligger i absolut framkant med din förmåga. Detta är vårt löfte till dig.

*Inte exakt hur hon formulerade det, men det är inte heller omöjligt att hon faktiskt kände så.

Vår filosofi

19

Var trygg, vi har din rygg Ifall det bara finns en enda princip som vi vill att du ska känna av som Mpyan så är det denna: Det är vår förbannade skyldighet att se till att du känner dig delaktig*. Vi vill att du ska känna dig delaktig i våra beslut. Vi vill att varje sammankomst ska kännas som att komma hem. Mpya Finance handlar om gemenskap och allt vi gör är utformat för att inkludera. Du kan därför nå vem som helst inom Mpya Finance genom vår digitala community. När du behöver stöd kan du ställa en fråga digitalt och ha svar från tio erfarna kollegor inom några minuter. Den kollektiva styrkan i laget och detta kunskapsutbyte är en stor del av hur Mpya Finance skapar en delaktighet oavsett var du sitter geografiskt. Därför är du med i affärsplaneringen för hela företaget samt årliga konferenser. Varje månad är det månads- möte. När uppdragets natur tillåter det så vill vi se dig så mycket som möjligt på kontoret. Känner du någon gång att principen om delaktighet inte känns lika tydlig och levande för dig, så är det av extrem vikt att du flaggar upp detta.

*Inte på ett sånt där sektliknande creepy sätt utan mer som att vi alla är lika värda och är medräknade i alla sammanhang

Vår filosofi

21

Vår drake Låt oss börja med att säga det tydligt: Vi jagar inte troféer. Däremot kan det finnas en charm i att använda utmärkelser som ett körsbär på toppen av genuina ansträngningar. Vi har en drake vi vill besegra. Det är att vi ska bli den främsta arbetsgivaren i vår bransch. Det finns hård konkurrens på det planet. Det finns också varierande motivation kring varför ett bolag vill knipa topp-placeringar inom undersökningar som Universum eller Great Place To Work. Vår motivation handlar om autenticitet. Vi vill att Mpya Finance ärligt, genuint och ödmjukt ska vara en fantastiskt stark arbets- givare, ett föredöme för vår bransch och för arbetsgivare i allmänhet. Detta är vårt ärliga uppsåt. En dag kommer det sitta ett inglasat utlåtande som säger just detta. Till dess fortsätter vår oförtrutna förbättringsresa och vår täta dialog med precis alla som hedrar oss genom att bli medarbetare.

Vår filosofi

23

Vårt syfte Vad är anledningen vi har för att ta med all vår glöd till jobbet? Vad är det som ska sporra till att vi betraktar det vi gör “som sin egen belöning”? Vi hjälptes åt att tänka i de banorna under en konferens i Rom. Det kollektiva svaret blev detta:

Vi äger vår egen konsult- situation på Mpya

Finance. Därmed är det vi tillsammans som väljer uppdrag. Vi blir inte uthyrda, utan vi anlitas .

Med stöd av Mpya Finances filosofi runt ny- tänkande bidrar vi med kun-

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom vi på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed plocka kunskapsmässiga russin från olika bolag. Varje uppdrag ger ny kompetens som fogas till det som vi redan kan. Vi utvecklas, både personligen och genom företagets växande varumärke. När företaget utvecklas, utvecklas vi alla och uppdragen hamnar högre och högre upp i värdekedjan. Dessutom influerar vår speciella företagskultur även våra konkurrenter till att tänka mer humanistiskt kring sin personal. Därigenom bidrar vi till en bättre framtid för ekonomer i stort.

skap som skapar värde. På det kortsiktiga perspektivet utvecklar vi kunderna, på det långsiktiga per- spektivet utvecklar vi Mpya Finance. Vårt engagemang skapar aha-upp- levelser för både oss själva och kunden samt sätter Mpya Finance på kartan.

Vi tillför nya ögon till vår kund och rollen ger oss en möjlighet att ta chanser som inte anställda kan, något som är sporran- de och kräver mod.

02

Våra tio led- stjärnor

Våra tio ledstjärnor

27

Vår storhet är minimalism

Värdegrund Våra värderingar är formulerade som tio ledstjärnor vilka i sin tur är knutna till ett av våra tre värdeord. Ledstjärnorna förklaras på de kommande sidorna.

Kvalité före tillväxt

Relation i relation till prestation

Det svåra är att finna det enkla

Maraton - inte sprint!

Välj din arena

Du, jag och Mpya Finance

Mänsklig och driven

Överträffa är vår norm

Vi är vår miljö

Våra tio ledstjärnor

29

Att överträffa är vår norm Vi vet värdet av att överträffa förväntningar och bjuda på det där lilla extra. Vi är ett team som drivs av att vara bättre än vad våra kunder förväntar sig av oss. Vi vill addera den extra molekylen som gör att alla upplever att de fått en bättre leverans än vad de väntat sig. Att bara leverera enligt specifikation kan absolut vara av värde, men vi sporrar oss själva till att kontinuerligt vara bättre än vad kunden förväntar sig av oss. Ett bra knep för att säker- ställa detta är att inleda varje uppdrag med att fråga uppdrags- givaren vad denne förväntar sig av oss. Då vet vi vad vi sen behöver överträffa. Vi vill att våra kunder inte bara ska vara glada, utan rent av polkaglada!

Våra tio ledstjärnor

31

Vi är vår miljö Vi värnar familjekänslan och en god stämning. Något som vi alla bidrar till – varje dag. Både måndag morgon och fredag eftermiddag. God stämning behöver absolut inte likställas med att vara pratglad men däremot respektfullhet, välvilja och ödmjukhet är komponenterna vi söker.

Våra tio ledstjärnor

33

Vår storhet är minimalism Vi är specialister på ekonomer och bara ekonomer. Det gör att vi kan koncentrera oss på vår nisch och utveckla en unik specialistkompetens.

Våra tio ledstjärnor

35

Du, jag och Mpya Finance Vi är alla individer med olika behov och kunskap, men utan varandra kommer vi inte lika långt. Vi är alltid ett lag. Var ständigt öppen inför hur du kan använda vårt ”VI” till att stärka din leverans och utveckling.

Våra tio ledstjärnor

37

Kvalité före tillväxt Lönsamhet är viktigare än tillväxt. Det finns inget självändamål i att växa. Vi jagar inte kvartalsrapporter och vi har inga ambitioner av att “casha ut” en bolagsbroiler. Mpya Finance handlar om håll- barhet, långsiktighet och att vara ett varumärke som förknippas med sund affärsetik och värdig bolagskultur.

Våra tio ledstjärnor

39

Maraton - inte sprint! Vi bygger bolaget med eftertanke och långsiktig- het, och gör våra val efter vad som måste fungera många år framåt.

Våra tio ledstjärnor

41

Relation i relation till prestation Vi värnar varandras livspussel, hälsa och välbefinnande. Vi kallar det ”en sund balansräkning”.

Våra tio ledstjärnor

43

Mänsklig och driven Vi söker människor som har driv och engagemang, och är härliga att umgås med. Vi vill ha kollegor som man kan tänka sig att bli strandsatt med på en öde ö.

Våra tio ledstjärnor

45

Välj din arena Vi ska bara göra det vi kan bli bäst på, vilket är att anlita fantastiska yrkesmänniskor som chefer och specialister. Det gör att vi som bolag kan leda utvecklingen. Vi kompromissar aldrig med vår kompetens.

Våra tio ledstjärnor

47

Det svåra är att finna det enkla Vi är enkla att ha och göra med. Det enkla är det smarta. Det enkla är det snabba. Vi frågar oss alltid: ”Finns det ett enklare sätt?”

03

Om laget

Om laget

51

Vårt gemen- samma måste

Vi får mycket av Mpya Finance, det vill vi gärna ge vidare till nya arbetskamrater och tillbaka till organisationen. Våra kollegor finns både på våra uppdrag och på våra konsultkontor. Det förutsätter att vi bjuder till lite av oss själva, är tillgänglig för andras frågor och hjälper till i den mån vi kan, ett förhållningssätt som bygger vårt gemensamma lag. För att ta del av det som Mpya Finance erbjuder bör vi konsulter vara öppna för engagemang och uppskatta varandras initiativ. Vi måste inte göra allt, samtidigt bör vi se det positiva i allas ansträngningar att skapa hållbara relationer vilket ger oss en bra grund för fantastiska arbetsprestationer. Vi är föregångare inom branschen, då vi bygger en karriär med balans i livet. Precis som Mpya Finance ändrar standarden måste vi som konsulter förhålla oss till nya spelregler, bättre spelregler. Mpya Finance har högt i tak så istället arbetar vi med att höja golvet, tillsammans.

Tillsammans skapar vi en vardag som blir mer som en fest där vi alla är bjudna.

Om laget

Lagupp- ställningen

Om laget

55

Vårt lagemblem Symbolen vi valt att använda kallas för vår Polstjärna. Vi inkluderar den i varenda artikel, annons eller presentation vi gör. Den bär nämligen en symbolik som är väldigt beskrivande för oss. Dess mitt, det som alla satelliter kretsar kring är Mpya Finance. Punkterna är alla kollegorna på sina varierande upp- drag, alltid med en klar rak linje till mitten. Vi är oerhört måna om att det aldrig ska kännas som att någon är frikopplad från Mpya Finance - lämnad på sitt uppdrag i fjärran.

Mpya Finance är ett kollektiv, ett lag. Gemenskapen ska lysa igenom som en polstjärna även när du är hundratals mil från ditt kontor och levererar fantastiska resultat.

Om laget

57

“Möjligheten att utveckla före- taget, att ha utvecklande upp- drag och sammanhållningen vi har är några av anledningar till varför jag valt Mpya Finance och att jag trivs så bra här. Mpya Finance värdesätter verkligen ekonomikonsulten” – Jenny Svensson

”Fråga inte vad MPYA Finance kan göra för dig, utan fråga vad du kan göra för Mpya Finance” – Rikard Ivert UTNÄMD SOM “BRANSCHENS BÄSTA SKÄGG” TRE ÅR I RAD

Om laget

59

“Här är det vi som gör jobbet. Det spelar ingen roll vad du gör på dagarna; rekryterar nya medarbeta- re, gör en årsredovisning eller analyserar siffror, vi gör detta tillsammans. Alla är vi MPYA!

“För mig var valet Mpya Finance självklart, att hitta en hemmahamn där jag har kollegor och samhörighet. Att ha någon som jobbar för att mitt nästa uppdrag blir en ny utmaning för mig och inte bara fyller ett behov hos kunden.

Tillsammans bestämmer vi vilka uppdrag som passar mig och min utveckling och jag kan även bidra med mina erfarenheter och mixen gör att jag får en variation som jag triggar igång på” – Anna Nilsson

På Mpya Finance utgår man från mig som individ - här får jag de utmaningar och roller jag söker. Hos oss sätter Vi ekonomen i fokus!” – Anna Nord

Om laget

61

Pusslet Vi engagerar oss i att varandras karriärer lever i harmoni med familjen, squashmatcherna och tillvaron som husse eller matte. Det är först då som vi är framgångsrika som organisation. Därför bedömer vi inte varandra efter beläggningsgrad eller kundnöjdhet i första hand. Vi ser till att göra varandra riktigt engagerade, trygga och utmanade istället, för vi vet att då kommer de finansiella resultaten av sig själv. För alla spelare i vårt lag är det av största vikt att hela pusslet tillgodoses - att hela du får plats i din roll på Mpya Finance. Därför kommer diskussioner om ditt livspussel att vara en återkommande del av din tillvaro hos oss. Vi kommer fråga dig i tid och otid om hur din helhet ser ut för tillfället. Det gör vi aldrig av någon annan anledning än ren omtanke.

Familj & vänner

Utveckling

Intressen

Ekonomi

Vi tar hand om dig, så att du kan ta hand om dina kunder. Detta är vad vi ser som hållbarhet i vår värld.

Hälsa

Karriär

Om laget

63

Guld- klockans tid är över Hos oss är det ok att sluta. Du kommer att få erbjudande av våra kunder om att bli anställd hos dem. Detta är naturligt eftersom vi bara anställer de bästa och mest engagerade ekonomerna. När det inträffar så är vi gärna vägvisare och kan hjälpa dig att ta rätt nästa steg i din karriär. Oavsett om rätt val är att stanna kvar på Mpya Finance för de mest spännande konsultuppdragen eller att det rentav är att gå vidare utanför Mpya Finance. Vi kan inte alltid ha insyn i hur din privata situation och annat kringliggande påver- kar vad som är rätt arbetssituation för dig, men vi finns här för dig om du känner att hjälpen behövs. När vi gör vad vi kan så bra vi kan och adderar så mycket genuint människointresse vi kan uppbåda - då är vi ett fantastiskt val som arbetsgivare. Ditt liv, dina beslut. Det är alltid du som väljer hos oss. Din självständighet är en grundläggande omständighet när vi lever som vi ska.

Vill du veta mer om oss? Vi vill veta mer om dig.

Hör av dig på hej@mpya.se

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28-29 Page 30-31 Page 32-33 Page 34-35 Page 36-37 Page 38-39 Page 40-41 Page 42-43 Page 44-45 Page 46-47 Page 48-49 Page 50-51 Page 52-53 Page 54-55 Page 56-57 Page 58-59 Page 60-61 Page 62-63 Page 64

Made with FlippingBook flipbook maker