CNB magazine 100 jaar

Wie? Leo van Leeuwen, directeur CNB

Sinds 2000

100 JAAR JONG

Het startte met een openbare klokveiling en vanuit de behoefte tot vooraf inkopen ontstond ook de bemiddeling. Door het ontstaan van exporterende kwekers en kwekende exporteurs ontwikkelde CNB zich tot een dienstverlenende coöperatie waarvan alle betrokken marktpartijen lid kunnen worden. De klokveiling is uiteindelijk opgehouden te bestaan en het is nu bemiddeling waar het om draait. Marktplaats, betalingszekerheid en stabiliteit Er is veel veranderd in 100 jaar, in het bloembollenvak en bij CNB. Maar wat niet is veranderd, is de behoefte aan een goede marktplaats, aan betalingszekerheid en een partij die stabiliteit biedt in roerige tijden. Die behoeftes invullen, dat is een rol die CNB op het lijf geschreven is. En meer, want we beschikken over capaciteit en kennis van het koelen en prepareren van bloembollen via de dienst Koelen en Prepareren en Teeltadvies, we zijn expert in Licentiebeheer, en we faciliteren Greenity, het enige vakblad voor onze sector. En in alle bescheidenheid, zijn we van mening dat we dat het goed doen voor onze leden en dat we vitaler zijn dan ooit. Op naar de volgende verjaardag. CNB is 100 jaar jong! Ontstaan als coöperatie van kwekers vanuit de behoefte om een marktplaats te creëren om hun producten goed te kunnen verkopen aan de handelaren en exporteurs en om betalingszekerheid te verkrijgen.

Jubileummagazine Onze 100ste verjaardag laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, dat willen we met u vieren, een jaar lang.We trappen het feestjaar af met dit jubileummagazine. De eerste uit een reeks van drie. In dit eerste nummer duiken we in de historie van CNB, van het vak en van vakgenoten, lezenswaardig voor iedereen. Het is een mooie “glossy” geworden. Gek zat eigenlijk, maar ach, je wordt maar één keer 100. Veel leesplezier!

‘In

dit eerste nummer duiken

we in de historie van CNB’

Wie is Leo van Leeuwen? In 1965 geboren in Voorhout als zoon van een kwekersdochter en een kastelein en opgegroeid tussen de bollenvelden, bollenkwekers en bollenhandel. Na een studie werktuigbouwkunde, bedrijfseconomie en accountancy, twee jaar ervaring bij een telmachinefabrikant en negen jaar bij Deloitte, begin 2000 gestart bij CNB.Woont nu in Hillegom en is getrouwd met Edith. Vrije tijd besteedt Leo graag als “hobbyboer” aan de veestapel thuis

Ontstaan vanuit de behoefte een marktplaats te creëren

en aan het sportief ontspannen op zijn mountainbikes.

CNB 100 magazine

CNB 100 magazine 05

04

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker