CNB magazine 100 jaar

Wie? Afdeling communicatie

Wat? inspiratie en tips

Waarom? om ons enthousiasme te delen

Hip & Bol

INSTAGRAM Inspiratie Instagram staat bomvol met prachtige kiek- jes van bloemstukken, tuinen en velden met bloemen! Laat je inspireren door deze vijf b(l)oeiende accounts. 1. mooiwatbloemendoen 2. theflowerfamily 3. demeisjesvandebloemen 4. bloomonnl 5. Roselily_official En als je dan toch lekker aan het instagrammen bent, vergeet dan niet #cnb100jaar jaar te checken voor fantastische foto’s van de afgelopen 100 jaar.

TULPEN UIT AMSTERDAM Niet alleen in de bollenstreek heb je musea vol met informatie over onder andere tulpen.

Maar ook in de hoofdstad, midden in de Jordaan, is een museum waar je een reis door de tijd maakt. Leuk te combineren met de altijd gezellige kroegjes in de Jordaan. Meer info? www.amsterdamtulipmuseum.com

Decorstuk uit de 17 e eeuw uit Delft

Een primeur in bloembollenland. Deze kalender is gedrukt op papier gemaakt van tulpenbollen overschot.

Deze tulpenvaas is een decorstuk uit de 17 e eeuw gemaakt van keramiek en komt uit Delft. Deze vazen werden vervolgens in China nagemaakt en via deVOC geïmporteerd. De vazen werden destijds bloemenpiramides genoemd. Pas later werden ze voornamelijk voor tulpen gebruikt en ontstond de tulpenvaas. Deze vaas kom je vanzelf weer tegen in dit magazine.

Jubileumkalender 2019 Af te halen bij de receptie van CNB.

De 3 redenen waarom jij moet gaan vloggen! 1 Het geeft jouw bedrijf een gezicht; met vlogs geef je een realistisch beeld van hoe je bedrijf eruit ziet en wie jij als persoon bent. 2

A bloembol a day, keeps the doctor away

De online vindbaarheid van je bedrijf schiet de lucht in! Na Google is YouTube de meest gebruikte zoekmachine. Vergeet alleen niet om goede tags mee te geven aan je video. Het kost weinig, zeker als je het helemaal zelf doet. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met camera en een statief.Weeg dat maar eens af tegen de kosten van bijvoorbeeld advertenties.Vloggen is by far de winnaar!

Ooit was de bol nog crisisvoedsel, maar tegenwoordig weten we dat de bloembol ook farmaceutische werkingen heeft. Een narcisbol bevat de stof galantamine, waarvan gezegd wordt dat het bij mensen met dementie het geheugenverlies kan verminderen.

3

CNB 100 magazine

CNB 100 magazine 07

06

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker