Uw Melaleuca bedrijf bouwen - Nederlands

NL

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES Onderdelen om uw Melaleuca business op te bouwen

HET BEGINT ALLEMAAL NU. Uw Melaleuca reis is zojuist begonnen! Gelukkig staat u er niet alleen voor. Uw inschrijver, de persoon die u kennis met Melaleuca heeft laten maken, spreekt een follow-up bijeenkomst met u af om vragen te beantwoorden en u bij elke stap te helpen. Samen met uw Support Team is het succes binnen handbereik.

EENVOUDIGE STAPPEN OM TE BEGINNEN

Koop een Value Pack. Nu u een aantal van de veiligste en meest effectieve wellnessproducten ter wereld hebt gevonden, aarzel dan niet om de supermarktmerken die u voorheen gebruikte te vervangen! Om de overstap te vergemakkelijken, biedt Melaleuca nieuwe Voorkeursklanten de mogelijkheid om een Value Pack te kopen waarmee u bespaar meer dan 25% op de voorkeursprijs kunt besparen.

Bepaal uw waarom . Een sterke business begint met een duidelijke doelstelling. Neem dus even de tijd om uw waarom te bepalen. Wat wilt u bereiken met uw Melaleuca business? Wat betekent het bereiken van dat doel voor u en uw gezin? Zorgt het voor het financiële vrijheid? Biedt u het u de kans om op uw eigen voorwaarden te leven? Of verbetert het de toekomst van uw kinderen? Schrijf uw doel en uw waarom op, deel ze met uw inschrijver of mentor en herinner uzelf er regelmatig aan terwijl u uw business opbouwt.

Begin met uw lijst met contactpersonen. Noteer 100 namen - zonder vooruit te lopen op hoe geïnteresseerd u denkt dat deze personen zijn - om een begin met uw contactenlijst te maken. Bepaal vervolgens de 10 namen waarvan u denkt dat ze het gemakkelijkst kunnen profiteren van de levensveranderende wellnessproducten van Melaleuca.

Lees het boekje Voordelen voor voorkeursklanten dat u kunt vinden bij het "Download & Print Center". Stel uw online winkelaccount in. Op het moment dat u zich als nieuwe voorkeursklant inschreef, heeft Melaleuca u een e-mail met uw klantnummer en gebruikersnaam gestuurd. Het bericht bevat instructies voor het eenvoudig instellen van uw online account en uw wachtwoord.

2 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 3

Exclusief beschikbaar voor nieuwe klanten! Value Packs zijn de eenvoudigste en meest betaalbare manier om de producten die u dagelijks gebruikt te vervangen door gezondere, veiligere en slimmere alternatieven. BEGIN MET EEN KNALLER.

Tijdens uw eerste twee maanden als nieuwe Voorkeursklant kunt u het Value Pack aanschaffen. Dit tijdelijke pack bevat de populairste Melaleuca producten met extra besparingen ten opzichte van de al verlaagde voorkeursprijzen. U zult vrijwel overal in huis het Melaleuca verschil ontdekken: van voedingssupplementen en producten voor persoonlijke verzorging tot en met veiligere schoonmaakmiddelen voor uw huis en wasmiddelen. Hoewel het kopen van een pack niet verplicht is, is dit de beste manier om vertrouwd te raken met een brede reeks Melaleuca producten. Het Value Pack helpt u ook om uw bedrijf een vliegende start te geven omdat u er persoonlijk productkennis mee opdoet. Hoe meer u het Melaleuca verschil in uw eigen huis ervaart, hoe gemakkelijker het voor u is om het zelfverzekerd met familie en vrienden te delen.

ONGELOOFLIJKE BESPARINGEN Value Pack-prijs*: € 210 25% Bespaar meer dan t.o.v. de Voorkeursprijs

Gratis!

4 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 5

UITZONDERLIJK BEDRIJFS- MODEL

Zodra u een klant bij Melaleuca hebt geïntroduceerd en hem/haar hebt geholpen bij het instellen van een account, gaat Melaleuca voor u aan het werk. Melaleuca

VERBRUIKS- ARTIKELEN

HOOG HERBESTELLINGS- PERCENTAGE

biedt producten van wereldklasse, catalogi en een webshop. Melaleuca neemt de bestellingen van uw klanten aan, verzendt ze en int de omzetbelasting - en dit alles zonder kosten voor u. Uw passieve inkomen loopt door terwijl die klant maand na maand winkelt.

ECHT PASSIEF INKOMEN Passief inkomen is betrouwbaar geld dat

REDELIJKE PRIJZEN

95

LOYALTY SHOPPING REWARDS

Loyalty Shopping Rewards Voorkeursklanten ontvangen Loyalty Shopping Rewards. Dit programma stimuleert doorlopend winkelen optimaal. Elke maand verdienen klanten tot 20% van hun Productpunten terug om voor producten te gebruiken. Klanten blijven en blijven winkelen, en u verdient een passief inkomen.

Hoog herbestellingspercentage Het is aangetoond dat ten minste 95 procent van de klanten die deze maand bij Melaleuca winkelen dat volgende maand ook zullen doen. Dat betekent dat uw klanten maand na maand winkelen terwijl u uw Melaleuca business opbouwt. Dit uitzonderlijk hoge herbestellingspercentage resulteert in een echt passief inkomen. Uniek bedrijfsmodel Melaleuca is 's werelds enige Consumer Direct Marketing SM bedrijf en Melaleuca.com is een van de grootste online wellness-winkelclubs. Consumer Direct Marketing is ontworpen om klantenloyaliteit te creëren en te belonen. U laat klanten eenvoudig kennismaken met Melaleuca en helpt hen bij het instellen van hun account, en ze kopen rechtstreeks via eu.melaleuca.com. U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheer van een voorraad, het doen van grote investeringen of het herhaaldelijk geven van verkooppresentaties. En aangezien iedereen een succesvol Melaleuca business kan opbouwen, kan uw organisatie bestaan uit alledaagse, gemiddelde klanten die van tijd tot tijd een klant verwijzen. Die verwijzingen ondersteunen uw passieve inkomen voortdurend.

maand na maand, jaar na jaar binnenkomt. Met Melaleuca geeft u alleen een eenmalig Melaleuca Overzicht aan een nieuwe klant en schrijft u de betreffende klant in; vanaf dat moment verdient u elke keer dat een klant bij Melaleuca winkelt een cheque.

UITZONDERLIJKE PRODUCTEN

LEIDERSCHAPS- PUNTEN

KEUZE UIT MEER DAN 200 PRODUCTEN

KIEZEN 200 +

PRODUCTEN OM UIT TE

VOORKEURS- KLANT- PROGRAMMA

Als een klant slechts 35 productpunten per maand zou kopen, dan zou het meer dan drie jaar kosten om elk product in de productlijn van Melaleuca aan te schaffen. Dit komt omdat consumenten een enorme verscheidenheid aan producten hebben - 200+ en dit aantal neemt steeds verder toe - om uit te kiezen. Ze kunnen deze maand producten kopen die ze vorige maand misschien niet hebben gekocht. En daarom komen klanten steeds weer terug naar Melaleuca om te winkelen.

Er zijn verschillende belangrijke redenen waarom alleen

Melaleuca een betrouwbaar passief inkomen kan bieden.

Voorkeursklant- programma

Redelijke prijzen

Maandelijkse aankopen In plaats van eenmalige aankopen zoals sieraden of apparatuur, verkoopt Melaleuca wellness- verbruiksartikelen, zoals repen, shakes en producten voor persoonlijke verzorging die klanten elke maand gebruiken en vervangen. Het resultaat is dat uw inkomen uit hun lopende aankopen passief is en elke maand terugkeert.

Klanten zijn dol op onze producten Er zijn unieke producten nodig om een doorlopend passief inkomen te creëren. Het Peak Performance Pack, de Access repen, Renew lotion, en Diamond Brite vaatwastabletten zijn slechts enkele voorbeelden van producten die door Melaleuca en onze wetenschappelijke partners zijn ontwikkeld - producten waar onze klanten niet zonder kunnen en die ze steeds weer kopen.

In ruil voor hun toezegging om maandelijks bij Melaleuca te winkelen, ontvangen voorkeursklanten een grote korting op Melaleuca producten. Dit loyaliteitsprogramma voor klanten beloont doorlopende aankopen en creëert een echt inkomen voor u.

Uw klanten vinden waarde bij Melaleuca. Daardoor komen ze elke maand weer terug - zelfs bij moeilijke economische omstandigheden. Of ze nu Affinia shampoo of MelaPower wasmiddel kopen, ze kunnen eenvoudig van winkel veranderen en elke keer dat ze winkelen van enorme waarde profiteren.

6 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 7

Het Melaleuca Compensatieplan is ontworpen om de manier waarop u een passief inkomen verdient, te vereenvoudigen. Bij het opbouwen van uw Melaleuca business zijn de volgende commissies en bonussen beschikbaar. EEN MARKETING -REVOLUTIE!

WAAROM BOUWT U EEN MELALEUCA BUSINESS?

PLAN MET DE 20 / 20 CLUB.

Commissies

Productintroductie-commissie : Verdien 50% commissie op de eerste 150 productpunten die uw nieuwe persoonlijke klant in de eerste maand heeft gekocht. Persoonlijke klantencommissie : Verdien tot 20% van de productpunten die uw persoonlijke klanten elke maand na de eerste maand bestellen. Organisatiecommissies : Verdien 7% van de productpunten die zijn besteld door klanten die door iemand anders in uw organisatie zijn ingeschreven.

1. WAT IS UW DOEL?

STATUSDOEL OP (KIES EEN TOEKOMSTIGE DATUM):

Melaleuca’s 20/20 Club moet een van uw eerste doelen zijn. Waarom? Het is eenvoudig. Wanneer u in uw eerste 90 dagen persoonlijk 20 klanten inschrijft, begint u de 20% persoonlijke klantencommissie te verdienen op al hun productaankopen. En zodra u 20 persoonlijke klanten hebt, bent u al doorgestroomd naar Director 2 of zelfs Director 3 wanneer u slechts één van uw persoonlijke klanten hebt geholpen om ook Director te bereiken. Bovendien hebt u dit allemaal bereikt volgens de Pacesetter-tijdslijn, wat betekent dat uw Doorstroombonussen (Advancement Bonus) worden VERDUBBELD! Dat betekent € 1 000 wanneer u Director 3 bereikt! Hebt u een plan nodig? Probeer dit! Maand 1: Schrijf persoonlijk 10 nieuwe klanten in. Maand 2: Schrijf persoonlijk 5 nieuwe klanten in en help één van uw persoonlijke klanten om Director te bereiken. Maand 3: Herhaal wat u in maand 2 hebt gedaan. Wanneer u dit in uw eerste 90 dagen doet, is uw business niet meer te stoppen en bent u goed op weg naar Senior Director!

Bonussen

U ontvangt bonussen wanneer: U uw business laat doorstromen.

A

WAT IK NODIG HEB OM MIJN DOEL TE BEREIKEN:

2. WAAROM IS UW DOEL BELANGRIJK VOOR U?

Directors

Elke keer dat u naar een nieuwe status van Director of hoger doorstroomt, ontvangt u een eenmalige Doorstroombonus (Advancement Bonus). Anderen in uw organisatie doorstromen, De Mentoring Bonus wordt elke keer uitbetaald wanneer een persoonlijke klant, iemand die u persoonlijk hebt ingeschreven, doorstroomt naar een nieuwe status van Director of hoger. En verdien andere bonussen. Naarmate uw business groeit, kunt u meer bonussen verdienen. Director 3 en hoger kunnen in aanmerking komen voor de Cruciale activiteit- bonus. Senior Directors en hoger kunnen Autobonussen (Car Bonus) van £/€ 600 tot £/€ 1 100 per maand verdienen.

Inschrijvingen

Overzichten

B

Afspraken

Telefoontjes/benaderingen

3. HOE BEREIKT U HET? WELKE DAGELIJKSE ACTIES GAAT U ONDERNEMEN OM UW DOEL TE BEREIKEN?

Aantal dagen om mijn doel te bereiken

C

MIJN AANTAL DAGELIJKSE TELEFOONTJES/ BENADERINGEN:

MIJN VERANTWOORDINGSPARTNER:

Kijk voor meer details in het Compensatieplan van Melaleuca: eu.melaleuca.com

8 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 9

PACESETTER BONUSSEN – 2X UITBETALINGEN VOOR SNELHEID.

Uw business groeit naarmate u meer klanten inschrijft en sommigen van hen helpt hetzelfde te doen. En als u wat sneller groeit, verdubbelen de bonussen!

DOORSTROOM- BONUS (ADVANCEMENT BONUS)

TIJDSCHEMA (MAANDEN)

VOOR PACESETTER 2X BONUS

STATUS

€ 200

Director

€ 100

1–2

€ 400

Director 2

€ 200

3

€ 1 000

Director 3

€ 500

4

€ 1 000

Director 4

€ 500

5

€ 1 000

Director 5

€ 500

6

€ 1 200

Director 6

€ 600

7

€ 1 400

Director 7

€ 700

8

€ 1 600

Director 8

€ 800

9

€ 2 000

Director 9

€ 1 000

10

€ 4 000

Senior Director

€ 2 000

11–12

€ 13 800

€ 6 900

10 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 11

UW KRITISCHE ACTIVITEITEN OM UW BUSINESS OP TE BOUWEN. Bij het inschrijven van nieuwe klanten zijn sommige activiteiten voor groter belang voor het succes dan andere. Concentreer uw tijd en energie op iets wat bewezen werkt. 1 MAAK EEN LIJST MET CONTACTPERSONEN

aan uw lijst met contactpersonen toegevoegd. Maar hoe zit het met alle voorgestelde contacten? Facebook, LinkedIn, Twitter en vele andere sociale media bieden u voorgestelde contacten. Dit zijn vaak mensen die u al kent of mensen met wie u een gemeenschappelijke verbinding hebt. Gebruik deze bronnen om contact op te nemen en iemand te leren kennen of om opnieuw contact te leggen met een oude bekende. Het doel is niet om te benaderen via sociale media, maar gewoon om een relatie op te bouwen. Wanneer u iemand voor het eerst ontmoet of opnieuw contact legt, moet de aandacht op die persoon en zijn of haar leven liggen. Vraag naar hun gezin, werk, hobby's en welke doelen ze proberen te bereiken. Naarmate u vaker contact hebt met deze mensen vaker en u ze beter leert kennen, ontdekt u hoe de producten en de zakelijke kans van Melaleuca kunnen helpen om aan hun behoeften te voldoen. Uw doel is om hen te helpen. Stel u als doel om elke dag namen aan uw lijst met contactpersonen toe te voegen.

heeft gered. We vertrouwen de mening van onze vrienden. We weten dat ze onze behoeften en doelen begrijpen. Uw warme markt (of de mensen die u kent) is een hoogwaardige brandstof voor uw business. Deze mensen zijn altijd ontvankelijker voor informatie over Melaleuca, simpelweg omdat ze u kennen en uw mening waarderen. Hoe stel ik een lijst met contactpersonen samen? Schrijf allereerst iedereen op die u kent. En dan bedoelen we echt iedereen. Denk aan de mensen die u ziet bij uw dagelijkse routine. Wie zijn uw vrienden op Facebook? Met wie praat u in de sportschool? Laat niemand van de lijst omdat u denkt dat hij of zij niet geïnteresseerd zal zijn. Vermijd de verleiding om voorbarig te oordelen. Gebruik de memory jogger op de volgende pagina's om u te helpen. Sociale media is een uitstekende bron om u te helpen bij het opstellen van uw lijst met contactpersonen. Hopelijk hebt u alle mensen waarmee u bevriend bent op sociale media al

tanken. Uw lijst met contactpersonen is de brandstof die u gebruikt om uw business op te bouwen. Als u dan klanten uit uw lijst met contactpersonen inschrijft en commissie verdient via hun aankopen, helpt u uw business vooruit. Vervolgens is het tijd om de uw tank bij te vullen met nieuwe contacten en potentiële klanten, anders komt uw business tot stilstand. Er is een reden waarom Melaleuca u aanmoedigt om een lijst met contactpersonen samen te stellen in plaats van zomaar willekeurige mensen op straat te benaderen. Mensen doen zaken met - en verwijzen vrienden door aan - mensen die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen. Het is heel normaal dat u een vriend vertelt over een geweldig nieuw restaurant of een wasmiddel dat uw favoriete overhemd

Wat is een lijst met contactpersonen? In de kern is een lijst met

contactpersonen gewoon een lijst met mensen die u kent. U hoeft niet erg succesvol of razend populair te zijn om een lijst met contactpersonen te hebben. Op basis van uw vrienden, familie, buren, klasgenoten, zakenpartners en de mensen met wie u dagelijks contact hebt, is de kans groot dat u snel ten minste 100 mensen kunt noteren.

Waarom heb ik een lijst met contactpersonen nodig?

Beschouw uw Melaleuca business als een voertuig waarmee u van punt A naar punt B probeert te rijden. Voordat u zelfs maar van de oprit kunt komen, moet u eerst brandstof in uw voertuig

12 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 13

u gewoon een lijst maakt van mensen die u kent; weersta de neiging om voorbarig te oordelen of iemand er niet op te zetten. Hopelijk helpen deze ideeën u om na te denken over alle mensen die u kent en waarmee u dagelijks omgaat. Deze mensen vormen uw lijst met contactpersonen. Stel u als doel om elke dag namen aan uw lijst met contactpersonen toe te voegen. WIE KENT U WEET U WIE ...?

Memory Jogger

FAMILIE, VRIENDEN EN BUREN 1. Ouders, broers en zussen, etc. 2. Vrienden 3. Neven, ooms, tantes 4. Buren 5. Carpool 6. De ouders van de vrienden van een kind 7. De ouders van vrienden 8. De beste vriend van uw echtgenoot 9. Babysitters 10. Schoonouders 11. Vrienden van de middelbare school 12. Huisgenoten van de studie SCHOOL/BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN 13. Leraren 14. Directeur 15. Begeleiders 16. Coaches 17. Muziekleraren 18. Dansleraren 19. Mentoren WINKELEN/WINKELS 20. Supermarkt 21. Buurtwinkel 22. Warenhuis 23. IJzerwaren 24. Auto-onderdelen 25. Elektronica 26. Banden 27. Kantoorbenodigdheden 28. Eigenaar of medewerkers van een natuurvoedingswinkel

WERK 29. Vrachtwagenchauffeurs 30. Taxichauffeurs 31. Buschauffeurs 32. Bakkers 33. Autoverkopers 34. Gastvrouwen/gastheren 35. Obers 36. Koks

PROFESSIONEEL 61. Collega's 62. Administratieve medewerkers 63. Vakbondsleden

MEDISCH/GEZONDHEID 92. Verpleegkundigen 93. Tandartsen 94. Artsen 95. Chiropractors

64. Ingenieurs 65. Makelaars 66. Advocaten 67. Hoogleraren 68. Architecten 69. Dierenartsen

96. Apothekers 97. Therapeuten 98. Kuuroorden 99. Opticiens 100. Orthodontisten

Naar schatting heeft de gemiddelde persoon tienduizend mensen ontmoet tegen de tijd dat hij of zij de middelbare leeftijd bereiken. De kans is groot dat u meer mensen kent dan u denkt. Maak met behulp van de memory jogger op de volgende pagina een lijst van mensen met wie u in verschillende situaties omgaat en die verschillende interesses hebben. Dit hoeven geen goede vrienden te zijn. Sommigen kunnen bekenden zijn of mensen die u alleen van gezicht kent. Het is prima om de namen nu te noteren en deze mensen in de loop van de tijd te leren kennen. Zorg ervoor dat u mensen niet meerdere keren opschrijft. En vergeet niet dat

37. Caissières 38. Afwassers 39. Verkopers van

70. Schrijvers 71. Uitgevers 72. Maatschappelijk werkers 73. Drukkers 74. Opzichters 75. Bankmedewerkers 76. Accountants

GEMEENSCHAP 101. Politieagenten 102. Kamer van Koophandel 103. Brandweerlieden 104. Medewerkers van alumni- verenigingen

kantoorbenodigdheden 40. Verkopers in warenhuizen 41. Reparateurs van apparaten 42. Stewardessen 43. Medewerkers van reisbureaus 44. Slotenmakers 45. Schilders 46. Dakdekkers 47. Tuinarchitecten

houdt van koffie

werk

DIENSTEN 77. Cateraars 78. Koeriers 79. Kappers

SPORT / CLUBS 105. Kiwanis Club 106. Lions Club 107. Rotary 108. Bowling-team 109. Jachtvrienden 110. Tennispartners

48. Decorateurs 49. Inspecteurs 50. Tapijtleggers 51. Elektriciens 52. Aannemers 53. Timmerlieden 54. Stoffeerders 55. Meubelmakers 56. Loodgieters

sportschool

80. Haarstylisten 81. Postbeambten 82. Reparateurs 83. Kabel-tv-installateurs 84. Automonteurs 85. Autoschadeherstellers 86. Fotografen 87. Satelliet-tv-installateurs 88. Verkopers 89. Parkeerwachters 90. Medewerkers van stomerij 91. Medewerkers van bloemenwinkel

is op zoek naar een extra bron van inkomsten

111. Mensen in de skilift 112. Golfprofessionals 113. Bridgeclub

houdt van sporten

114. Zwemteamleden 115. Joggingpartners 116. Vrienden die plakboeken maken 117. Fietsclub 118. Partners bij gewichtheffen 119. Fitness-instructeurs

KERK EN VRIJWILLIGERSWERK 57. Geestelijke 58. Zondagsschoolleraar 59. Jeugdbegeleider 60. Kerkleden

heeft jonge kinderen

sport

probeert de gezondheid en conditie te verbeteren

heeft kinderen op de school van uw kind of in hetzelfde sportteam

CONTACT- SUGGESTIE LIJST EN CATEGORIEËN. Er zijn meer mensen in uw omgeving dan u misschien denkt. Gebruik de bovenstaande lijst om uw geheugen op te frissen voor meer mogelijke contacten.

gaat naar dezelfde supermarkt, kapsalon, bank of andere plaatsen die u regelmatig bezoekt

sociale netwerken

bruiloft

hoopt binnenkort met pensioen te gaan

was (of komt) op uw bruiloft

zat in uw examenklas

14 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 15

KRITISCHE ACTIVITEITEN OM UW BUSINESS OP TE BOUWEN

VOORBEELDEN VAN HET BENADEREN VAN POTENTIËLE KLANTEN Focus op Peak Performance "Zodra ik ze hebben leren kennen, vraag ik, 'Welke supplementen gebruik je als aanvulling op je voeding?’ of 'Welke supplementen gebruik je om je kracht in de sportschool te vergroten?' Misschien zeggen ze: 'Ik gebruik geen supplementen' of 'Ik merk niet veel resultaten van de supplementen die ik gebruik'. Dan kan ik zeggen: 'Nou, ik zou je graag laten zien wat je kan helpen om betere resultaten te verkrijgen. Ik wil je graag de wetenschap tonen achter een aantal echt goede voedingsproducten die je conditie in de sportschool kunnen verbeteren of je helpen om af te vallen'. – BROOKE PAULIN NATIONAL DIRECTOR 9 Na het aangaan van de 90-dagen uitdaging met het Peak Performance Pack en het bekijken van de resultaten van het eigen bloedonderzoek: "Ik ben helemaal blij! Ik heb een paar onderzoeken laten doen. Mijn waarden zijn de afgelopen 90 dagen echt verbeterd en ik heb meer energie. Ik zou heel graag mijn resultaten met je willen delen en je iets vertellen over wat ik doe om mijn gezondheid te verbeteren, en ook een deel van de wetenschap erachter willen toelichten. Zullen we deze week eens gaan lunchen?" – JENNIFER BECKER EXECUTIVE DIRECTOR 2

MAAK AFSPRAKEN 2

Corporate Director 3 Mark Atha zegt dat hij voordat hij afspraken maakt eerst een korte oefening doet om in de juiste mindset te komen. "Voordat ik ga bellen, herinner ik mezelf eraan dat deze mensen al klant van een ander bedrijf zijn, dus ik ben niet opdringerig en ik vraag hen niet iets te kopen wat ze momenteel niet al bij een andere winkel kopen. Met andere woorden: ze hebben de producten van Melaleuca - en vaak ook een business van Melaleuca - echt nodig. Met behulp van onze producten worden ze gezonder en hun financiële situatie verbetert als ze een business opbouwen. Vervolgens zeg ik tegen mezelf dat als ik hen niet al eerste aanspreek, iemand anders dat doet." Uw doel is eenvoudigweg om een afspraak te maken, niets meer en niets minder. Houd uw telefoontje kort en informeel: "Hallo, mag ik 45 minuten van je tijd, zodat ik je kan laten zien wat ik aan het doen ben? Heb je morgen tijd rond lunchtijd of is donderdagavond beter?" Bij een uitnodiging hebt u hun nieuwsgierigheid gewekt, maar u wilt niet vastlopen door alles over Melaleuca telefonisch te willen uitleggen. Verplaats dus in plaats daarvan onmiddellijk de focus naar wanneer u kunt afspreken: "Ik heb nu geen tijd om het uit te leggen, maar ik vertel je er alles over als we elkaar zien. Welke tijd komt je het beste uit?" Om heel goed te worden in het maken van afspraken, moet u oefenen, maar dat hoeft u niet alleen te doen. U kunt de tips en coaching krijgen die u nodig hebt door samen te werken met uw inschrijver en uw Support Team. En kijk op eu.melaleuca.com/GettingStarted voor specifieke training over het benaderen van potentiële klanten.

Algemene benaderingen "Hallo John, ik ben heel enthousiast over een nieuw bedrijf dat mijn vrouw en ik onlangs zijn begonnen. Het is geweldig dat we vanuit huis kunnen werken. We zijn op zoek naar mensen om mee samen te werken en ik wil je graag laten zien wat we doen om te kijken of het misschien iets voor jou is." – MARK ATHA CORPORATE DIRECTOR 3 "Ken je eu.melaleuca.com? Nee? Het is een fantastische online winkelclub met exclusieve wellnessproducten die met enorme besparingen bij je thuis worden bezorgd. Ik ben al jaren klant en zou niet zonder kunnen! Alleen klanten kunnen klanten doorverwijzen; zullen we gaan

Gezondheidsgerichte benaderingen "Ik weet niet of je het weet, maar ik ben een partnerschap aangegaan met een bedrijf dat

gespecialiseerd is in het helpen van mensen om de agressieve chemicaliën uit huis te verwijderen. Ik denk dat ons bedrijf echt je hele gezin kan helpen. Zou je ervoor openstaan om af te spreken, zodat ik de voordelen van onze producten kan toelichten? Wat is een goed moment om ongeveer een uurtje samen te zitten? Ik kan bij je thuis komen of je kunt bij mij thuis komen." – MICHELLE SMITH CORPORATE DIRECTOR 4 "Ik ben een partnerschap aangegaan met een van de grootste online wellness-winkelclubs en we produceren een hele reeks producten die tegemoetkomen aan de huidige gezondheidsbehoeften, zoals metabolische gezondheid, gezondheid van het hart, gewichtsbeheersing en meer. We moeten echt

koffiedrinken, dan vertel ik je er meer over." – SANDI SULLIVAN EXECUTIVE DIRECTOR 4

afspreken, zodat ik je meer kan vertellen." – STACY BODNAR EXECUTIVE DIRECTOR 9

16 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 17

GEEF EEN MELALEUCA: EEN OVERZICHT KRITISCHE ACTIVITEITEN OM UW BUSINESS OP TE BOUWEN 3

" Melaleuca: een Overzicht geeft iemand die een nieuwe business opbouwt vertrouwen. Ze geloven dat ze het kunnen, en omdat ze geloven dat ze het kunnen, kunnen ze het. Veel mensen worden enthousiast en zeggen na afloop: 'Dat kan ik ook.' '' – John Dufner, Corporate Director 3 belangrijk en krachtig principe. De meest succesvolle Melaleuca organisaties presenteren Melaleuca: een Overzicht elke keer op dezelfde manier. Waarom? Omdat ze weten dat anderen hun voorbeeld zullen volgen. Begin door samen te werken Wanneer u begint met het opbouwen van uw Melaleuca business, zal het geven van Overzichten een enigszins onbekende ervaring zijn. Dat is helemaal niet erg. Uw inschrijver en klanten van uw Support Team zijn er om u te helpen en om de Overzichten te geven totdat u er klaar voor bent. We raden u ten zeerste aan om eerst te kijken hoe zij Overzichten aan uw klanten geven. Als u het een aantal keer hebt gezien, zult u zich meer op je gemak voelen bij het proces en kunt u zelf de rol van presentator op u nemen – dit is meestal rond het moment dat u doorstroomt naar Director 3. Ken uw publiek Probeer bij het begin van uw presentatie zoveel mogelijk te weten te komen over uw publiek. Stel vragen over de volgende onderwerpen: Mensen die een succesvolle Melaleuca business opbouwen gebruiken Melaleuca: een Overzicht omdat het eenvoudig is en gemakkelijk kan worden overgenomen. Onthoud dat wat u doet wordt overgenomen. Als u slechts een deel van het Melaleuca Overzicht gebruikt of uw eigen versie ervan gebruikt, kan uw team het niet overnemen. Doe dus zelf wat u wilt dat uw nieuwe Marketing Executives doen. Dit is een

Geef de volledige Melaleuca: een Overzicht presentatie Geef ongeacht of u verwacht dat uw klant een business gaat opbouwen het zakelijke gedeelte van Melaleuca: een Overzicht bij elke presentatie. Vaak is de enige reden waarom sommige mensen geen Melaleuca business opbouwen dat ze niet weten dat deze mogelijkheid bestaat. Net zoals de business belangrijk is om te vermelden, heeft ook elk ander element van Melaleuca: een Overzicht een doel voor uw potentiële klanten. Een formaat voor elke situatie Melaleuca: een Overzicht is beschikbaar in de volgende mediaformaten, zodat u kunt kiezen wat het beste werkt voor u en uw publiek: • De online versie is te vinden op eu.melaleuca.com. • Het boekje is te koop en is perfect voor één-op- één, en u moet het altijd als back-up bij de hand hebben.

• Hebben ze ooit eerder een thuisbedrijf geprobeerd? • Zijn ze getrouwd? • Hebben ze kinderen? • Wat doen ze in hun vrije tijd? • Zou € 500 per maand hen op een significante manier helpen? • Zouden we graag meer tijd met hun gezin doorbrengen? • Maken ze zich zorgen over hun financiën?

Gebruik de antwoorden op deze vragen om alle nieuwe klanten te laten zien hoe een Melaleuca business hen kan helpen te bereiken wat ze echt willen in het leven.

Bevestig aanwezigheid Bel de dag voor de Melaleuca: een Overzicht

• Wat doen ze voor de kost? • Bevalt hun huidige baan? • Zijn ze tevreden met hun inkomen?

presentatie met de mensen die u hebt uitgenodigd om de tijd en locatie te bevestigen. U bevestigt hiermee hun aanwezigheid; bel dus om de aanwezigheid te bevestigen en niet om vragen of ze aanwezig zijn.

18 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 19

HET LEUKE GEDEELTE: ACCOUNTS INSTELLEN. KRITISCHE ACTIVITEITEN OM UW BUSINESS OP TE BOUWEN

HET GAAT ALLEMAAL OM DE TIMING Wanneer moet u de follow-up bijeenkomst houden? Zo snel als u kunt. Wacht maximaal 48 uur na het Melaleuca Overzicht, vooral wanneer uw nieuw ingeschreven klant u vertelde dat hij of zij enthousiast is over Melaleuca en een business willen opbouwen. Een tijdige follow-up bijeenkomst is de perfecte manier om te profiteren van dat enthousiasme en om dit in handelingen om te zetten.

Zorg voor commitment door de klant te vragen een categorie te kiezen Aan het einde van uw Melaleuca: een Overzicht presentatie, introduceert u en legt u de drie deelname-categorieën uit en vraagt uw toehoorders in welke categorie ze vallen: Voorkeursklant, aanvullend inkomen of significant inkomen.

Na het delen van Melaleuca: een Overzicht vraagt uw potentiële klant zich wellicht af wat de volgende stap is. Op dat moment vraagt u welk type klanten ze willen zijn.

4

FOLLOW-UP BIJEENKOMST

Tijdens de Melaleuca: een Overzicht presentatie bespreekt u dat sommige klanten ervoor kiezen om Voorkeursklanten te worden, terwijl anderen ervoor kiezen om te profiteren van onze unieke zakelijke mogelijkheid – naast het kopen van onze producten. Bepaal tot welke categorie uw nieuw ingeschreven klant behoort, dit bepaalt ook uw volgende stap.

VOORKEURSKLANT

AANVULLEND INKOMEN Verdien een paar honderd tot een paar duizend euro per maand

SIGNIFICANT INKOMEN Verdien een paar duizend euro per maand

Winkel en bespaar: 30% tot 50% korting

Als ze u vertellen dat ze een aanvullend of significant inkomen willen verdienen en bereid zijn om vijf of meer uren per week te werken, dan behoren ze tot Categorie 2 of Categorie 3. • Tijdens de follow-up bijeenkomst benadrukt u het belang van beginnen met het Value Pack.

Er volgt een follow-up bijeenkomst wanneer u contact opneemt met uw nieuwe klant om vragen te beantwoorden, de volgende stappen te bepalen en activiteiten te plannen. De beslissingen die uw nieuw ingeschreven klant neemt, bepalen uw volgende stappen. Zorg ervoor dat u aan het einde van uw overzicht, indien mogelijk, binnen 48 uur een follow-up bijeenkomst plant. Als uw nieuw ingeschreven klant Categorie 1 (Voorkeursklant) kiest tijdens de follow-up bijeenkomst, richt u dan op het volgende: • Help bij het plaatsen van de eerste bestelling en beantwoord eventuele vragen. • Neem na twee weken contact op. Welke vragen zijn er? Welk product is tot nu toe favoriet?

HELP UW KLANTEN OM TE WINKELEN

Bekijk de Melaleuca Country catalogus of de productprijslijst en help uw nieuwe klant bij het kiezen van de eerste producten die ze zouden willen proberen. Bel Melaleuca op NL 00800 6004 0030* of ga naar eu.melaleuca.com om ze te helpen om meteen te beginnen met winkelen. U kunt ze laten zien hoe gemakkelijk het is en het winkelproces versnellen. Een andere best practice is om een Value Pack bij de hand te hebben op het moment van inschrijving, zodat uw nieuwe klant kan profiteren van de extra besparing van meer dan 25%.

Een van de beste activiteiten die gegarandeerd resultaten oplevert, is het houden van een follow- up bijeenkomst binnen 48 uur. Het is bewezen dat deze activiteit zorgt voor goede inschrijvingen en aanhoudende groei. Businesses die consequent follow-up bijeenkomsten houden, hebben hogere gemiddelde commissies, hogere gemiddelde groeipercentages en een lagere uitval.

*Gratis voor vaste lijnen Bij bellen met mobiele telefoons of vanuit het buitenland kunnen er kosten ontstaan.

20 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 21

KRITISCHE ACTIVITEITEN OM UW BUSINESS OP TE BOUWEN

WEES ERBIJ. Het bijwonen van alle bedrijfsvergaderingen en evenementen is de sleutel tot uw succes. U ontmoet er andere teamleden, stelt doelen en plant activiteiten.

Wanneer een nieuw ingeschreven klant van Categorie 2 of 3 ermee instemt vijf of meer uur per week te werken en de lijst met contactpersonen gereed is, dan is dit een duidelijke indicatie dat hij of zij bereid is zich in te zetten om een Melaleuca business op te bouwen. Volg deze eenvoudige stappen voor uw follow-up bijeenkomst om deze mensen op de goede weg te krijgen: 1 4

Help hen bij het bepalen van hun waarom Help uw nieuw ingeschreven klanten opnieuw in contact te komen met de reden waarom ze een Melaleuca business opbouwen. Zoals bij elke nieuwe onderneming kunnen ze wanneer ze gefocust op het eindresultaat blijven hun comfortzone verlaten en voorbij tijdelijke uitdagingen kijken. Misschien willen ze hun schulden aflossen, thuis zijn bij de kinderen, zich voorbereiden op hun pensioen of de kwaliteit van leven verbeteren. U kunt ze vragen: "Met welk bedrag aan maandelijks inkomen kunt u dit doel bereiken?" Op die manier zijn ze duidelijk over hun einddoel. Maak gebruik van de kracht van pacesetter Koppel hen aan het Pacesetter-programma. Pacesetter is een bepaald tijdschema met incentives en deadlines voor prestaties. Een doel zonder deadline is slechts een wens. Laat zien dat wanneer ze zich aan het Pacesetter-schema houden ze het dubbele van de eenmalige Doorstroombonus (Advancement Bonus) kunnen verdienen. Bepaal welke contactpersonen het eerst worden benaderd Bekijk hun lijst met contactpersonen en identificeer de belangrijkste mensen om mee samen te werken. Dit is het moment om duidelijke verwachtingen te scheppen voor de eerste stap van hun Melaleuca business. Een duidelijke verwachting is om in de eerste maanden 20 klanten persoonlijk door te verwijzen. Een andere verwachting is om twee van die klanten te identificeren om mee samen te werken en een business op te bouwen. Onthoud dat de gestelde verwachtingen de verwachtingen zijn die worden vervuld. Vraag hen terwijl u de lijst met contactpersonen doorneemt: "Wie zijn de mensen op deze lijst die het meest waarschijnlijk met u samenwerken en een business opbouwen? Wie heeft een plan B of wat extra inkomen nodig? Wie werkt er hard?" Dergelijke vragen helpen bij het evalueren van de belangrijkste mensen in hun team die misschien een business willen opbouwen. Wanneer u twee of drie mensen hebt bepaald, bespreek dan hoe u zou kunnen samenwerken om hen te benaderen om zo snel mogelijk een Overzicht te geven. Als uw nieuwe ingeschreven klant anderen heeft die met hem of haar samenwerken, dan heeft hij of zij meer kans om succesvol te zijn. Bij elk doel dat de moeite waard is, is samenwerken de sleutel tot succes. Als uw nieuw ingeschreven klant persoonlijk 20 klanten doorverwijst en twee anderen helpt Director te worden door hetzelfde te doen, dan zal uw ingeschreven klant waarschijnlijk in de eerste 90 dagen een Director 3 worden. Dat is de goede manier om te beginnen!

Plan activiteiten De volgende stap is het bepalen van uw agenda voor de eerste weken. Bepaal de dagen en tijden waarop u samenwerkt om Melaleuca Overzichten te geven. Plan tijd in voor follow-up. Plan de data en tijden van Melaleuca bijeenkomsten en leiderschapsvieringen. Stel dat uw ingeschreven klant als doel heeft om in de eerste twee weken tien klanten persoonlijk door te verwijzen. Dat betekent dat u vijf tot zes data voor Overzichten vaststelt. Zodra deze Overzichten in de agenda staan, kan uw ingeschreven klant met meer vertrouwen mensen benaderen: "Donderdag geef ik om 13.00 uur een Overzicht. Zullen we dan afspreken?" Als de overzichten in de agenda staan, is de kans groter dat uw ingeschreven klant snel aan de slag gaat om mensen uit te nodigen om aanwezig te zijn. Maak afspraken Oefen benaderingen en maak afspraken. Sommige mensen hebben nog nooit een afspraak gemaakt. Ze moeten worden gecoacht. Ze hebben u nodig om hen te laten zien hoe je een afspraak maakt. Onthoud EDPE. E staat voor "explain" (uitleggen), D voor "demonstrate" (demonstreren), P voor "practice" (oefenen) en E voor "evaluate" (evalueren). Zorg ervoor dat u alle vier deze tools gebruikt wanneer u anderen helpt bij het maken van afspraken. Stelt u zich eens voor hoe gemotiveerd uw nieuw ingeschreven klanten zijn als ze de follow-up bijeenkomst met drie of vier geplande afspraken verlaten. Ze zullen erop vertrouwen dat ze de business kunnen opbouwen en uitkijken naar de geplande Overzichten. Zonder geplande Overzichten zullen ze misschien niet volhouden zodra er zich andere dringende prioriteiten in het leven voordoen. Spreek vaste tijden en manieren af om te communiceren Spreek duidelijke tijden af om te communiceren en te rapporteren. Als u begint, zult u waarschijnlijk meerdere keren per dag telefoneren. Tijdens de follow-up bijeenkomst kunt u de beste tijden en methoden bespreken.

2

5

3

EUROPESE CONFERENTIE Niets is zo goed voor het momentum van uw team en business als de Europese conferentie. Een dag boordevol met praktische zakelijke training, aankondigingen van nieuwe producten, inspirerende sprekers en persoonlijke momenten met Melaleuca's meest succesvolle leiders. Na afloop bent u helemaal klaar om uw business naar een hoger niveau te tillen.

LAUNCH-MEETING IN JANUARI Begin het jaar goed met een interessante videopresentatie. Het is de perfecte locatie om een ​vriend

ROAD TO SENIOR DIRECTOR Eens per jaar komen gekwalificeerde D4's en hoger samen voor drie dagen met hoogwaardige zakelijke training, inspiratie en plezier. Er zijn ook leden van het managementteam van Melaleuca en geselecteerde mensen die een business opbouwen aanwezig.

6

uit te nodigen en de voordelen van Melaleuca toe te lichten. En u hoeft

"Melaleuca evenementen zijn krachtig, emotioneel en levensveranderend. Ze zijn de perfecte plek om te leren, prestaties te vieren en voor herinneringen te zorgen met leiders en gelijkgestemde Marketing Executives! U verdient het om er in het middelpunt te staan!" – Darrin Johnson, Senior Vice President Of Sales

niet ver te reizen. Met verschillende locaties is het gemakkelijk om een ​Launch-meeting in januari bij u in de buurt te vinden.

22 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 23

5

SUCCES VIEREN

Succes vieren is een manier om mensen te inspireren om doelen te stellen en meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. De missie van Melaleuca is mensen te helpen bij het bereiken van hun doelen. Om mensen daartoe te inspireren en te motiveren, moet u hun prestaties vieren. Melaleuca groeit dankzij deze viering! Van de kleinste tot de grootste prestaties, van het inschrijven van één klant tot het bereiken van Corporate Director; leiders moeten een goed gevoel hebben over wat ze doen. En wanneer dat het geval is, nemen de motivatie, de opwinding en de mogelijkheden toe.

Maak de viering effectief De manier waarop u viert, moet geheel worden bepaald door wie u viert. Het kost slechts een paar minuten om erachter te komen wat mensen leuk vinden, met welke onderdelen van de business ze worstelen en waarbij ze aanmoediging nodig hebben. Als u dit eenmaal weet, vier het dan op een serieuze manier met hen. Vertel ze waarmee ze succes hebben. Wees specifiek. Vertel anderen over het harde werk waarvan u getuige bent geweest. Laat hen weten dat u hun inspanningen hebt opgemerkt. Uw woorden en aanmoedigingen betekenen waarschijnlijk meer dan welke beloning die u kunt bedenken dan ook. Voeg er een passende beloning aan toe en u creëert een moment in het leven van de betreffende persoon dat hij of zij nog lang zal koesteren.

Erkenning is een bewezen motivator We vinden het allemaal fijn om erkenning te krijgen voor onze prestaties. Of het nu gaat om een schouderklopje, een high five of een briefje met de tekst "goed gedaan"; alle vormen van erkenning zorgen voor positieve bekrachtiging. Als iemand anders opmerkt wat we hebben gedaan, is de kans groot dat we beter ons best zullen blijven doen. Beloningen - materieel of emotioneel - zorgen voor hoop en vertrouwen en maken al het harde werk de moeite waard.

Het delen van succes bouwt teamloyaliteit op Als iemand die een business opbouwt, is het uw doel om een hecht team te vormen. En een groot deel van dat proces is het vieren van het succes van uw team. Door te vieren versterkt u de relaties, ondersteunt u elkaar met elkaars energie en creëert u een synergie waardoor u samen effectiever kunt werken dan alleen.

Ga naar Recognition Centre op eu.melaleuca.com voor meer informatie.

24 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 25

6

Een Melaleuca Fast Track is een resultaatgericht programma dat is ontworpen om uw organisatie te laten groeien. Fast Track is een reeks meetings van vier weken waarbij deelnemers doelen stellen, actieplannen maken, deze plannen ten uitvoer brengen, resultaten rapporteren en succes vieren. Teamleiders bieden motivatie, ondersteuning en training en helpers organiseren het schema en de erkenningsbekroningen. WEES ALTIJD BETROKKEN BIJ FAST TRACK

Tijd: Fast Track is ontworpen voor een kalendermaand en moet elke week op dezelfde dag en dezelfde tijd worden ingepland (begin altijd op tijd). Consistentie is essentieel voor het succes. Wie : Toegewijde Marketing Executives die nauw met elkaar samenwerken in hun businesses (bijv. uw persoonlijk ingeschreven klanten). Fast Track kan als individuele wedstrijd of als teamwedstrijd worden georganiseerd. Leiders: Als algemene richtlijn voor de teamwedstrijd geldt dat teamleiders Directors 3 of hoger moeten zijn, omdat ze ervaring moet hebben met het persoonlijk inschrijven van klanten en het ontwikkelen van Directors. Deze leiders moeten ook georganiseerd, verantwoordelijk en bereid zijn om extra energie en moeite te steken om het team gefocust op de doelen te houden. Individuele Fast Track: elke leider kan deelnemen aan de wedstrijd door zich te kwalificeren voor de vereisten en samen te werken met zijn of haar team om door te stromen en anderen te helpen hun doelen te bereiken. Teams: Teams bestaan meestal uit 4-6 leden. Er is geen limiet aan het aantal teams zo lang de groep niet te groot voor u wordt. Productervaringen: U moet elke bijeenkomst beginnen met een positieve productervaring. Doelen: De doelen moeten de eerste week worden gesteld en de volgende weken worden aangepast of uitgebreid. Actieplannen: Nadat de deelnemers doelen hebben gesteld, moeten ze een actieplan opstellen om de doelen te bereiken. Viering: Persoonlijke verantwoordelijkheid en rapportage vinden op wekelijkse basis plaats. De helper stelt een erkenningssysteem op en beloont de prestaties van de deelnemers. Het vieren van succes is een belangrijk onderdeel van elke wekelijkse bijeenkomst. Deelname: Na de laatste week moeten de deelnemers worden aangemoedigd om de volgende Fast Track bij te wonen. Kosten: Mogelijk moet u kosten voor deelname in rekening brengen. Dit geld is bestemd voor erkenningsprijzen en andere gerelateerde kosten. De kosten mogen niet hoger zijn dan € 20 per business. DE BASICS VAN EEN SUCCESVOLLE FAST TRACK.

"Fast Track helpt u week na week gefocust te blijven. Als u onze leiders naar het 'geheim' van hun succes vraagt, is het antwoord vaak Fast Track – niet alleen voor henzelf, maar voor hun gehele organisaties. Niemand werkt harder dan deze leiders.” – Melaleuca CEO Frank L. VanderSloot

VIJF ESSENTIËLE ACTIVITEITEN VORMEN DE KERN VAN ELK FAST TRACK-EVENEMENT

3. Voer het plan uit. Na de Fast Track- bijeenkomst brengen de deelnemers hun actie- plan in de praktijk, tellen ze hun resultaten op en rapporteren ze vervolgens tijdig aan hun teamlei- der. 4. Bespreek en vier successen. Elke dag als team samenkomen om te rapporteren, te vieren en te plannen kan een grote invloed hebben op de resultaten van de business. Meestal hebben de resultaten betrekking op het inschrijven van klan- ten en het ontwikkelen van nieuwe Directors. 5. Train en ontwikkel leiders. Gebruik 10-15 minuten van elke Fast Track-meeting om training te geven over de Zeven Kritische Activiteiten om uw busi- ness op te bouwen. Denk er bij het geven van uw training aan om kort uit te leggen, te demonstre- ren, te oefenen en te evalueren.

1. Beoordeel de business en stel doelen. Fast Track-deelnemers bepalen waar ze willen zijn aan het einde van de Fast Track-periode. Specifieke doelen zijn onder meer het aantal inschrijvingen, de behaalde status, het aantal verkochte Va- lue Packs en het aantal gemaakte afspraken en thuispresentaties. 2. Maak een actieplan. Elke deelnemer maakt - met de hulp van de teamleider - een gedetailleerd actieplan voor het bepalen van de doelen. Met behulp van een agenda bepalen ze op welke dagen en tijden ze afspraken gaan maken, een Melaleuca: een Overzicht geven, rapporteren aan hun teamleider en meer.

26 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 27

7

GEEF HET GOEDE VOORBEELD

en probeert aan te moedigen om snel te bouwen, willen ze graag weten hoe u dat hebt gedaan. U zult uw "startverhaal" keer op keer vertellen, dus het is belangrijk dat u zich erop richt om in uw eerste maand Director en binnen 90 dagen Director 3 te bereiken. Stap thuis over op Melaleuca producten Wat zou u ervan vinden als de CEO van Ford Motor Company in een Toyota reed? Of als de kok van uw favoriete Mexicaanse restaurant naar Taco Bell gaat om te lunchen? Zou u het dan niet moeilijk vinden om hun producten te kopen? Stap nadat u zich bij Melaleuca hebt aangesloten thuis meteen over op Melaleuca producten. Leer er alles over, doe uw eigen productervaringen op en maak er een gewoonte van om productinformatie consequent met anderen te delen. De mensen in uw organisatie zullen uw voorbeeld volgen en ook thuis overstappen; op deze manier verspreiden ze een krachtig vertrouwen in de producten en ontstaat er een sterke basis van uw business.

De businessleiders van Melaleuca geven het goede voorbeeld omdat ze weten dat hun handelingen meestal worden overgenomen door mensen in hun organisatie. Zijn ze professioneel, productgericht en positief? Als dat het geval is, zullen anderen hun handelingen overnemen. Zijn ze slordig, veeleisend en te laat op vergaderingen? Als dat het geval is, zullen anderen dit ook observeren en overnemen. Als Melaleuca leider moet u het goede voorbeeld geven door Launch-evenementen en alle andere Melaleuca bijeenkomsten bij te wonen. Deze bijeenkomsten bieden u niet alleen de inspiratie, ideeën en de training die u nodig hebt om uw Melaleuca business te laten groeien, maar geven u tevens de kans om een ​reputatie op te bouwen als een ondersteunende, betrokken Melaleuca leider die anderen willen navolgen. Uw eerste twee maanden als Melaleuca Marketing Executive zijn cruciaal. U krijgt maar één kans om het begin van uw verhaal te creëren - doe dit dus zo goed mogelijk! Als u later nieuwe klanten doorverwijst

Volgens acteur Will Rogers "veranderen mensen van gedachten door observatie en niet door argumentatie". Houd er rekening mee dat uw teamleden bij al uw Melaleuca

activiteiten naar u kijken. Geef het goede voorbeeld!

Hoe stapt u thuis over? Het is eenvoudig. Gooi alle producten weg die u momenteel ge- bruikt. Vervang deze producten door Melaleuca producten en laat anderen weten dat u nu alleen veilige en effectieve producten in huis hebt.

MELALEUCA: SAMENWERKEN ALS GEEN ENKEL ANDER BEDRIJF Niemand kan het alleen. Daarom biedt Melaleuca u, naast uw Support Team, een toegewijd Business Development Team om al uw specifieke vragen te beantwoorden. Maar dat is nog niet alles. Terwijl u leiding aan uw organisatie geeft, hebt u vooral in het begin persoonlijke begeleiding en professionele ontwikkeling nodig.

Neem contact met ons op maandag–vrijdag, 9:00 - 14:00 NL 00800 6004 0030* Wanneer u een specifieke zakelijke vraag hebt, of het nu gaat om een vraag over papierwerk dat u hebt ingediend of hulp bij het lezen van uw Business Reports, wij zijn er als u ons nodig hebt!

UW SUPPORT TEAM

U

Om u te helpen uw business te laat doorstromen, hebben we een goed opgeleide groep leiderschapscoaches die u graag willen leren kennen en helpen. Ontdek hoe u kunt beginnen met het verdienen van commissies en bonussen door anderen te verwijzen naar Melaleuca. Het is eenvoudig, leuk en lucratief! Zie Een marketing-revolutie! Het Melaleuca Compensatieplan voor alle details op eu.melaleuca.com.

BUSINESS DEVELOPMENT TEAM

COACHING & LEADER DEVELOPMENT TEAM

*Gratis voor vaste lijnen Bij bellen met mobiele telefoons of vanuit het buitenland kunnen er kosten ontstaan.

28 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 29

BIJLAGE

BIJLAGE

VEELGESTELDE VRAGEN

Melaleuca’s Business Development afdeling heeft antwoorden op veelgestelde vragen van klanten verzameld. Neem contact op met uw inschrijver of bel Business Development op NL 00800 6004 0030* voor antwoorden op andere vragen.

Maandelijkse Business Reports Voor welke periode worden commissie- en bonuscheques betaald? Commissies en bonussen worden berekend over de productverkopen van de eerste tot en met de laatste dag van elke kalendermaand. Wie ontvangt een Maandelijks Business Report? Alle Marketing Executives die een Onafhankelijke Marketing Executive Overeenkomst hebben ingediend en een commissie- en bonuscheque hebben verdiend volgens Een marketing-revolutie! Het Melaleuca Compensatieplan ontvangen een samenvatting van het Maandelijkse Business Report en hebben toegang tot het volledige online rapport waarin de activiteit binnen hun organisatie wordt beschreven. Dit is een buitengewoon waardevol document voor het opbouwen en beoordelen van business-activiteiten. Wanneer kan ik mijn Maandelijkse Business Report bekijken? Maandelijkse Business Reports zijn op de 12e van elke maand online beschikbaar om in te zien op eu.melaleuca.com. Ontvang ik elke maand een Maandelijks Business Report? Als u in een bepaalde maand geen commissie verdient, ontvangt u geen rapport.

Uw organisatie opbouwen Hoe neem ik nieuwe persoonlijke klanten in mijn organisatie op? U mag vijf klanten of Marketing Executives "managen" bij uw eerste generatie. U kunt klanten in die functies plaatsen of in de organisatie van klanten binnen uw organisatie plaatsen. Wij vertellen u niet hoe u uw organisatie moet structureren; we raden u aan om alle strategieën voor het opbouwen van een business met uw inschrijver en ondersteuningsteam te bespreken. Wie is mijn Marketing Executive? De eerste persoon in uw Support Team. Uw Marketing Executive en uw inschrijver zijn uw belangrijkste bronnen bij het opbouwen van uw business.

Mag ik iemand binnen mijn organisatie verplaatsen? Melaleuca ontmoedigt organisatiewijzigingen. Melaleuca

beoordeelt wijzigingsverzoeken van organisaties met schriftelijke toestemming van alle zeven klanten van het Support Team boven de klant of Marketing Executive die wil worden verplaatst. Een organisatiewijzigingsformulier met originele handtekeningen is vereist. Zowel degene die wordt verplaatst als de inschrijver moeten het formulier ondertekenen. Er wordt € 28 in rekening gebracht voor de oorspronkelijke verplaatsing en € 10 voor gerelateerde verplaatsingen. Voor elke persoon die wordt verplaatst, dient een organisatiewijzigingsformulier te worden ingevuld. Om de wijzigingen voor € 10 te laten doorvoeren, moeten alle gerelateerde formulieren samen aankomen. We raden u aan om nauw samen te werken met uw inschrijver en/of Support Team bij dit soort wijzigingsverzoeken. (Zie beleidsverklaringen, #19, "Overplaatsing uit oorspronkelijke organisatie.")

Een Voorkeursklant inschrijven Hoe schrijf ik een nieuwe klant in?

Wie vermeld ik als "inschrijver" op de Lidmaatschapsovereenkomst?

Gebruik Melaleuca’s hulpmiddelen voor online inschrijvingen in het gedeelte Business Centre op eu.melaleuca.com. Vul de Lidmaatschapsovereenkomst volledig in, inclusief de juiste nummers, verzend- en postadressen en telefoonnummers. Vermeld ook rekeninginformatie en de vereiste handtekeningen. Bel de gratis inschrijvingslijn (NL 00800 6004 0030*) en stuur de ingevulde papieren vervolgens naar Melaleuca. U kunt klanten ook online inschrijven op eu.melaleuca.com. Kan er iemand anders met mijn creditcard of betaalrekening als Voorkeursklant worden ingesteld? Nee. Elke klant of Marketing Executive moet een eigen rekening hebben waarvan hij of zij de eigenaar is en waarbij hij of zij gemachtigd is om geld op te nemen. Het gebruik van uw eigen betaalrekening, spaarrekening of creditcard om iemand in te schrijven, kan reden zijn voor beëindiging. Als ik geen creditcard, betaalrekening of spaarrekening heb, kan ik me dan als Voorkeursklant inschrijven? Nee. Een creditcard, betaalrekening of spaarrekening is vereist. Ik wil dat mijn nieuwe klanten de korting van Voorkeursklanten krijgen. Kunnen ze winkelen als hun papieren nog niet door Melaleuca zijn ontvangen? Ze kunnen een bestelling plaatsen met een creditcard of een betaalrekening voordat de papieren zijn ontvangen. Wij bieden alle klanten de Voorkeursprijs bij hun eerste bestelling. Daarna moeten we de papieren ontvangen om de korting voor Voorkeursklanten door te laten lopen en dienen de klanten een betaalrekening te gebruiken. Moet ik Lidmaatschapskosten betalen? Ja. De lidmaatschapskosten vormen de toegang tot uw Melaleuca lidmaatschap stelt u in staat om 30% -50% op de verkoopprijs te besparen en van vele andere voordelen van het lidmaatschap te genieten.

De inschrijver moet de persoon zijn die de nieuwe klant kennis heeft laten maken met Melaleuca en hem/haar heeft geholpen klant te worden of die een actieve rol gespeeld heeft bij de presentatie van Melaleuca producten of zakelijke mogelijkheden aan de nieuwe klant.

Wat gebeurt er met de structuur van mijn organisatie als een klant niet actief is?

Een klant is "inactief" als hij niet voor minimaal 29 productpunten heeft gekocht. Als een klant twee opeenvolgende maanden inactief is, verliest hij of zij automatisch zijn of haar positie in de organisatie. (Zie beleidsverklaringen online, #39, "Roll-up beleid.") Een Marketing Executive in mijn organisatie heeft de afgelopen twee maanden niet persoonlijk de vereiste productpunten geproduceerd. Is er een manier om te voorkomen dat hij zijn marketingorganisatie verliest? Twee maanden zonder het minimale aantal productpunten te produceren, betekent automatisch verlies van de marketingorganisatie. Wat gebeurt er met een klant die twee opeenvolgende maanden inactief was en een bestelling voor 35 Productpunten plaatst in de derde maand? Vanwege het feit dat hij of zij in de derde maand heeft gekocht, wordt hij of zij weer geactiveerd in de oorspronkelijke organisatie in de eerste beschikbare positie onder hun oorspronkelijke inschrijver. Hoe kan ik mijn elektronische betaalrekeninggegevens wijzigen? Vul een nieuw Lidmaatschapsovereenkomst-formulier in, deel 2, onderteken het en stuur het op met een nieuwe ongeldige cheque. Iemand in mijn organisatie heeft zijn Voorkeurslidmaatschap beëindigd. Kan hij nog steeds producten kopen? Hij nog steeds als gewone klant rechtstreeks bij het bedrijf kopen en de producten bij hem thuis laten bezorgen. Gewone klanten betalen de reguliere prijs in plaats van de Voorkeursprijs met 30% - 50% korting. Gewone klanten behouden geen organisatorische plek in uw marketingorganisatie, tenzij ze voldoen aan de minimumvereiste voor productpunten. Is mijn Melaleuca business overerfelijk? Ja, u kunt uw business overdragen (zie Beleid #17). Deze overdrachten moeten worden goedgekeurd door Melaleuca.

Mag ik een belang hebben in meer dan één Melaleuca business? Nee. U mag slechts één onafhankelijke Melaleuca business hebben.

Veranderingen in uw business Hoe verander ik mijn Voorkeursklant-informatie op mijn Lidmaatschapsovereenkomst-formulier? Bel de klantenservice op nummer NL 0800 / 6004 0030*. Voor sommige items moet er een nieuw Lidmaatschapsovereenkomst- formulier worden ingezonden. Een callcenter-medewerker kan u tijdens het telefoontje meer details geven Kan ik een nieuwe persoonlijk ingeschreven klant "verplaatsen"? Ja. Een inschrijver kan een persoonlijke ingeschreven klant binnen de maand van inschrijving naar een andere positie verplaatsen door online naar eu.melaleuca.com te gaan en op de tool New Enrolee Change (NEC) te klikken. Met deze online tool kunnen inschrijvers een klant verplaatsen tijdens de maand van inschrijving van de klant. Een inschrijver kan een persoonlijk ingeschreven klant ook binnen zijn business-organisatie verplaatsen; dit kan tot twee maanden na de maand van inschrijving met behulp van de online tool New Enrolee Change. In de twee maanden volgend op de maand van inschrijving mag een klant twee keer worden verplaatst. Elk business of elke klant onder de klant of Marketing Executive die wordt verplaatst, volgt de ingeschreven klant. De verplaatsing is beperkt tot 20 klanten. Er worden € 10 in rekening gebracht voor elke klant of Marketing Executive die binnen de organisatie wordt verplaatst.

*Gratis voor vaste lijnen Bij bellen met mobiele telefoons of vanuit het buitenland kunnen er kosten ontstaan.

30 WELKOM BIJ MELALEUCA

EENVOUDIGE STAPPEN NAAR SUCCES 31

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28-29 Page 30-31 Page 32-33 Page 34

Made with FlippingBook - Online Brochure Maker