Indsigt i årsregnskabsloven 2023/24 - 10. udgave

Kapitel 6 Ledelsesberetningens redegørelser om bæredygtighed

Særligt om politik Virksomheden skal endvidere udarbejde en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn på virksomhedens øvrige ledelsesniveauer. Politikken skal beskrive, hvordan der sikres en mere ligelig kønsmæssig fordeling på virksomhe- dens øvrige ledelsesniveauer, ligesom politikken vil indeholde virksomhedens konkrete tiltag for at forbedre ligestillingen i den generelle ledelse af virksomheden.

Mulige forhold og konkrete tiltag, som kan omtales i politikken, er eksempelvis:

► Karriereudviklingsinitiativer ► Samarbejde med andre virksomheder ► Mentorordninger ► Interne mål ► Ansættelses- og rekrutteringsprocedurer.

Der stilles ikke krav om, at politikken skal offentliggøres i sin helhed, men virksomheden skal i ledelsesberetningen redegøre for virksomhedens politik, herunder: ► Det væsentligste indhold af politikken. ► De væsentligste handlinger foretaget i regnskabsåret for at omsætte politikken til handling. Der er ikke krav om udarbejdelse af en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn i de øvrige ledelsesniveauer i virksomheden, hvis virksomheden beskæftiger færre end 50 medar- bejdere, ligesom der i den situation heller ikke er krav om at opstille måltal for virksomhedens øvrige ledelsesniveauer. Hvis denne undtagelse benyttes, skal det oplyses i ledelsesberetningen. Kravet om fastsættelse af måltal for det øverste ledelsesorgan gælder imidlertid fortsat i denne situation. Hvis virksomheden allerede har en ligelig fordeling af mænd og kvinder i virksomhedens øvrige ledelsesniveauer, er der ikke krav om at udarbejde en politik og ej heller krav om at opstille et måltal for øvrige ledelsesniveauer, men der skal i stedet oplyses om den ligelige fordeling i ledel- sesberetningen. En fordeling på 40/60 % mellem kvinder og mænd anses af lovgiver for at være lige. Ligeledes har Erhvervsstyrelsen udtalt, at en bestyrelse bestående af tre medlemmer, hvoraf ét af medlemmerne er af modsat køn end de øvrige, anses for en ligelig fordeling. Erhvervsstyrelsen har udarbejdet nedenstående vejledende oversigt over ligelig kønsfordeling i forhold til det samlede antal ledelsesmedlemmer. En ligelig fordeling forstås som det antal, som kommer tættest på 40 % uden at overstige 40 %.

Rapportering om politikken

Ingen krav om politik, hvis mindre end 50 medarbejdere

Ligelig fordeling

EY | Indsigt i årsregnskabsloven 2023/24 | 109

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease