OIVin br. 5, godina II. - lipanj 2020.

POSVEĆENOST

17

OIVijesti

24.03.2020. Mrežni operativni centar radi 24/7 i u izvanrednim situacijama

Naši kolege iz NOC-a nadziru i upravljaju opremom i sustavima OIV-a u režimu 24/7 s glavnim ciljem osigu- ranja kontinuiteta usluga prema našim korisnicima. Osim što su u direktnom kontaktu s korisnicima naših usluga, djeluju kao prva razina podrške OIV-a i u vrijeme izvanrednih situacija. „Nakon snažnog potresa koji je u ožujku zatresao Zagreb, dečki su smireno i staloženo pristupili provjeri svih sustava i rada naših usluga te procjeni eventualne nastale štete. Širok raspon znanja svih sustava kao i nužna smirenost pri nastanku problema glavna je odlika kolega koje rade u NOC-u, a posebice u ovo krizno vrijeme pri čemu je odašiljanje TV i radio signala, zajedno sa komunikacijama, od kritične važnosti za sve građane“, rekao je Zoran Kezan , direktor Sektora za jezgrene mreže, IT i usluge.

22.03.2020. Nakon snažnog potresa nema štete na objektu Sljeme

15.03.2020. Za praćenje nastave putem televizije pušten program Sportske televizije u multiplexu M2 Kako bi se što većem broju učenika omogućilo pra- ćenje nastave putem televizije zbog zatvaranja škola uslijed krize koronavirusa COVID-19, OIV je pustio program Sportske televizije u multipleksu M2.

Obavljen je obilazak i pregled objekta Sljeme, za- štitnog znaka Medvednice te nisu uočena oštećenja uzrokovana potresom koji je pogodio Zagreb i oko- licu. Svi servisi na pogođenom području odvijaju se bez poteškoća i bez prekida, a s najviše točke iznad Zagreba, OIV Pano360 kamere i dalje nastavljaju budno pratiti glavni grad i Zagrebačku goru.

Made with FlippingBook Learn more on our blog