Bergendahls Hållbarhetsrapport 2023.pdf

DETTA ÄR BERGENDAHLS / VÅRA BOLAG

Våra bolag

City Gross riktar sig till den matintresserade, kvalitetsmedvetna kunden som vill göra en prisvärd affär. Kärnan i verksamheten är att erbjuda färskvaror och storhandel under samma tak. Med en strategisk position inom pris, sortiment och bemötande strävar bolaget mot att alltid ha Sveriges nöjdaste matkunder. City Gross har 41 butiker i Sverige. EKO Stormarknads affärsmodell är att vara en shoppingdestination som erbjuder shoppingglädje med kända varumärken till låga priser. Konceptet är stormarknad med många avdelningar. EKO erbjuder ett brett sortiment inom lågprissegmentet och utmanar med finare produkter inom många kategorier. EKO har 12 butiker i Sverige

Bergendahlskoncernen består av dotterbolagen City Gross, EKO Stormarknad och Glitter samt Bergendahl Home med butikskedjan Granit och e-handelsplattformen KitchenTime. Därutöver har koncernen en portfölj av investeringar. Det ger Bergendahls en diversifierad portfölj, samtidigt som vi kan nyttja synergier och sprida lärdomar mellan bolagen.

Glitter erbjuder ett brett sortiment av prisvärda smycken och accessoarer som passar både till vardags och till fest. Kedjan har ett stort fokus på personlig service, engagemang och ett genuint intresse för kunden. Glitter har 151 butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Bergendahl Home

BOLAGENS STORLEK I FÖRHÅLLANDE TILL OMSÄTTNING 1 september 2022 – 31 augusti 2023

GRANIT erbjuder ett stort sortiment av smarta, tidlösa och funktionella inredningsprodukter för hela hemmet med målet att förenkla vardagen. Granit har ett etablerat butiksnätverk med 39 butiker på fyra marknader; Sverige, Norge, Finland och Tyskland. KitchenTime är en e-handelsplattform med fokus på köks- och heminrednings­ produkter som säljs i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Det är en av Nordens största plattformar för köksprodukter online och säljer även hem­ inredning under varumärket Confident Living.

KITCHENTIME, 256 MKR

EKO, 1660 MKR GLITTER, 663 MKR GRANIT, 291 MKR

2%

5 %2%

13 %

Total omsättning 12.461 miljoner kronor

2 %

75 %

ÖVRIGA FOOD, 216 MKR

CITY GROSS, 9 375 MKR

7

Bergendahls hållbarhetsrapport 2023

Made with FlippingBook HTML5