Somnus nr 1_2015

Brynjulv Høigaard peker og forteller. På den lille skjermen sees “ tankekartet “ , der stoffet ligger under de lyseblå “ boblene “ som kan klikkes frem. På den store skjer- men jobber han med momenter fra vikingtiden som sendes over til kartet.

– Med data føler de seg likeverdige! Gode teknologiske hjelpemidler for elever somstrever med lærevansker kan (endelig!) gi demhjelp i lærings- arbeidet ogmestringsfølelse, sier pedagog Bjørgulv Høigaard på Statped i Oslo.

ter, og er spesialist i pedagogisk- psykologisk rådgivning. – Og jeg har vært opptatt av teknolo- gi i alle de år, legger han til. – Jeg gikk til og med på skrivema- skinkurs i 8.klasse sammen med 11 damer. Det førte til at jeg forbedret mine maskinskrevne stiler. Jeg er vir- kelig glad jeg tok det kurset da jeg senere begynte med tekstbehandling på PC. Jeg kunne touch og skrev raskt og sikkert, sier mannen som brenner for at IKT (Informasjons- og

Kommunikasjonsteknologi) må inn i lærerutdannelsen på alle trinn. – Man må henge med i tiden! Det viser seg raskt at Høigaards interesse for å skrive med noe annet enn penn har holdt seg, og utviklet seg voldsomt. – Med moderne teknologi kan vi kompensere for de lærevanskene enkelte elever har, er han tydelig på. På iPad kan diktering, (“snakke-skri- ve“), være et alternativ eller et sup- plement til å skrive på tastatur.

Ellen Marie Arefjord tekst og foto

18-årige Karoline Figgé, som du kan lese om på sidene foran fikk god hjelp til å bli kjent med elektroniske hjelpemidler på StatPed, tidligere Bretvedt kompetansesenter. Bjørgulv Høigaard (57) er mannen som de møtte. Han jobber i et dys- leksiteam, er cand.ped. fra univer- sitetet, det som nå heter å ha en mas-

13

SOMNUS NR 1 - 2015

Made with FlippingBook Annual report