Gruppetto SYKKELSPORT 14-2016

måten å bygge skreddersydde rammer i stål på. Det er kun få produsenter som tilbyr dette i karbon. Det som skiller sarto’s produksjon fra de fleste andre Det spesielle med Sarto er at tykkelsen/styrken på rammene kan bygges individuelt til hver enkelt syklists behov. Det betyr at all unødvendig karbon kan elimineres og styrken kan legges på de viktigste stedene tilpasset rytterens størrelse, vekt osv. Karbonen Karbonen er også av en annen kvalitet enn på de fleste andre topprammer. De benytter en karbon med tettere vev enn andre produsenter. Enkelt forklart er det forskjellige kategorier/graderinger på karbonmattene. Gjennom langvarig er- faring med karbonrammer har Sarto funnet de karbonmattene som passer best for å oppnå ønskede egenskaper i en ramme. Den samme kvaliteten benyttes også til flyindustrien, Nasa og Ferraris formel 1 lag. Sartos prisnivå somman må sies ligger fra midten av skalaen og oppover kommer som nevnt av blant annet de kostbare karbonmaterialene. I tillegg håndbygges hver eneste ramme, Det går med 60 timer til å bygge en ramme.

Vi inviterte oss selv på et besøk hos Sarto for å se på produksjonen. I jiggen står en toppmodell, Asola. Her blir alle mål sjekket og tilpasset før limingen av rammen starter. Det er tre limeprosesser før de kan begynne å tenke på finishen. 60 timers jobb ligger bak hver enkelt ramme. Da har du til gjengjeld en ramme som passer som en hanske. Hos Sarto sto en ny ramme klar til avsendelse til Stuart O Grady. Det er flere proffer som har syklet på Sarto rammer, men med et annet navn på. Blant andre Joaquin Rodrigues, Garzelli og Pozzatto har sverget til Sartos spesielle veifølelse.

Teknologi KRT - KEVLAR REINFORCED TUBING TECHNOLOGY

Hva overskriften sier er at det på steder på rammen som er ekstra utsatt for slag, steinsprut etc er innvevd kevlar. Kevlar er sterkere enn karbon som ikke er spesielt sterkt når det gjelder slag, eller om det blir utsatt for støt fra skarpe gjenstander. Dette er spesielt viktig for terrengsykler som fort kan komme borti steiner og ujevnheter. Derfor er skrårøret/krankhus forsterket med kevlar. I tillegg til kjede- staget som kan være utsatt for slag av kjedet.

SCT - CUSTOM TUBING TECH- NOLOGY

Som nevnt tidligere er det ikke bare størr- elsen på rammen som kan tilpasses. Ved å

58 GRUPPETTO # 14

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease