Gruppetto SYKKELSPORT 15-2018

15

PROLOG

Tett på Sykkelbrødrene Jonas og Jørgen

FOTO Vidar Petterson

1. Hva tror du er hovedårsaken til den store sykkelinteressen? Jonas: Mye fin sykling på TV og mange bruker det sommosjon. Jørgen: Tja, mye fine steder å sykle. Fine TV-sendinger og gode norske prestasjoner. 2. En del turritt opplever tilbakegang i deltagertallet. Hva kan årsaken være, og hva bør en gjøre for å motvirke dette? Jonas: Hovedsaklig endring i trender. Birken er ikke tøft nok lenger for gutta somkonkurrerermed kolleger osv. Mange velger triathlon og stisyk- ling samt enduroritt. Det har også bitt alt for kommersiellt, for dyrt og for mye ekstra rundt som ikke handler om sykling. Jørgen: Folk er ute å sykler sti, eller deltar i triatlon isteden. 3. Hva er det sterkeste sykkelminne fra 2015? Jonas: Fikk ikke syklet så mye, men jeg tror Hillbilly Huckfest troner øverst. Jørgen: At Greg Minaar fortsatt kan vinneWC. 4. Din beste sykkelopplevelse – på egne dekk? Jonas: Opp solar Hill under challenge Roth i 2013 Jørgen: Oppdagelsen av nye flotte stier i umiddelbar nærhet til mitt hjem i Drammen. 5. Hva er det med sykkel som er så fascinerende? Jonas: Det er mange ting. Kombinasjonen av transport og idrett. Det omfatter alle på et eller annet plan. Jørgen: Kort vei til mye lykke. Tilgjengelig natur hvorsomhelst! 6. Hva er viktig for å fortsatt utvikle norsk sykkelsport? Jonas: Tilgjengelighet for folk flest. Satsning på flere grener. Barn. Jørgen: Professjonalisere bransjen. Hvilket vil gjøre bransjenmer lukrativ og bærekraftig for de som lever av den. Dette vil gagne alle, også for- brukerne. 7. Hvem er tidenes beste syklist, og hvorfor? Jonas: Detmå bli DannyMacAskill. Hanhar tatt idretten sin til nye høyder og ingen har klart å gjøre det samme somhan. Jørgen: Tom Ritchey. Fordi Tom Ritchey er ansvarlig for de viktigste ny-

Navn: Stilling:

Jonas Beyer Strømquist (th)

Daglig leder i JBS Sport AS

Født: 27.12.1980 Utdannelse: Siv. Ing. Marine reguleringssystemer Sivilstatus: Gift Barn: To barn

Aktuell: Distributør, forhandler, utøver.

Navn: Stilling:

Jørgen Strømquist

Eier

Født: 22. Jan 1985 Utdannelse: Mastergrad i Naval Architecture/Composite Engineering Sivilstatus: Gift Barn: To barn

Aktuell: Eier av JBS Sport AS. Distributør, Butikk og nettbutikk.

9. Hva er tidenes største norske sykkelbragd? Jonas: Thor hushovds VMseier i 2010.

Jørgen: Er litt sneversynt her desverre. Men vil trekke frem frikjørere somTrondHansen, ogMadsHaugen. Ellers så gror det godt i NorskEnduro ogUtfor omdagen. Se på SimenSme- stad, HenrikMyhrvold, Zakarias Johanson ogBrage Vestavik. 10. Når du selv trener – terreng, landevei, hybrid eller el- sykkel, og hvor mye? Jonas: Veldig forskjellig. mest terreng nå om dagen, men satser på å ta opp igjen Triathlon i 2017 og da blir det typisk 8-10 timer landevei i uka. Jørgen: Litt landevei til og fra JBSSport.no på Vika av og til. Ellers stisykkel i Drammensmarka og i Hemsedal. 11. Hva gleder du deg mest til i resten av 2016-sesongen, og hvorfor? Jonas: Slå ordentlig gjennom som distributør og forhandler. Jørgen: Ny sykkel! Og tid til å sykle på den!

vinningene i sykkelsport, feks. stem som funker. Var også en av de aller første med "off-roaddekk."

8. Noen du helst ikke skulle sett i feltet? Jonas: Bilister og syklister som ikke evner å samhandle i trafikken. Det er alt for mye dårlig oppførsel fra begge hold. Jørgen: Dopede syklister, og saboterende turgåere.

# 15 GRUPPETTO 23

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease