Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

18. Spis snacks med god samvittighet. Vi blir frarådet å spise peanøtter og chips med høyt saltinn- hold. Men frem mot et mosjonsritt er det nettopp det du skal gjøre. Økt saltinnhold betyr at du trenger mindre vann med salter når du konkurrerer. Moms i vei, med andre ord.

28. Bli glad. Selv om du føler deg dritt når du setter deg på sykkelen, vil trening utløse natur- lige endorfiner. Det hjelper deg å takle stress og gjør deg glad. 29. Våkne opp. Hvis du føler deg for trøtt for å ta en treningstur, er det smarteste du trolig kan gjøre å ta en sykkeltur. Bare noen få minutters trening er en overraskende effektiv vekkeklokke. 30. Kvalitets- tidmed partneren. Flere par har ukent- lige stevnemøter på sykkel. Det er en super idé. Moderat fysisk aktivitet frigjør ”feelgood”- hormoner. Resten overlater vi til fantasien.

19. Bli bedre i tennis. For å prestere godt - uansett idrett, bør du trene mye utholdenhet. Sykling er skånsomt, effektivt og ikke minst artig – og dermed et godt supplement, også for racketsvingere.

20. Bli mer kreativ. Du har sikkert hørt det før - musikere, poeter, vitenskapsmenn og fotografer bruker fysisk aktivitet for å fremme kreativ tenkning og komme forbi mentale blokkeringer. Hvor ofte har du ikke selv fått en super idé når du suser av gårde? 21. Du hjelper andre. Det viser seg at mange aktive syklister og -grupper ofte en- gasjerer seg og samler inn penger til humanitære formål. I England har The London to Brighton fått inn 40 millioner pund siden starten i 1980. 22. Du kommer i form, uten voldsom innsats. Daglig moderat sykling (f eks til jobb) gir betydelig effekt er billigere, og mer effektivt enn ”støttemedlemskapet” på tren- ingssenteret. Amerikanske hjerteforskere har funnet at folk som sykler jevnlig har et ”fitness” nivå tilsvarende de som er 10 år yngre.

Hvor mye Einstein syklet er jeg ikke sikker på…

23. Tren lunger og hjerte. En voksen person som sykler bruker 10 ganger så mye oksygen som en som sitter foran TV i samme periode. Det har ikke bare en umiddelbar effekt. Over tid styrkes det cardiovas- kulære systemet. Hjertet og lungene blir mer effektive – som igjen betyr at du kan trene mer med mindre inn- sats. 24. Brennmer fett. Ikke bare skjer fettforbrenning under sykkelturen. Forskning viser at den fortsetter – i flere timer etter turen/treningen. Dette skjer også selv om du bare sykler 30 minutter. 25. En positiv avhengighet. William Glasser skrev boken Positiv addiction, og sier at alle kan bli ”avhengige” av å trene – en avhengighet som gir en boost for de gode tingene i livet.

Kilder: Cycling Plus Bike Radar.

26. En lovlig ”high”. Ved universitetet i Bonn har en gjennomført forsøk som vitenskapelig viser sammenheng mellom trening og opplevelse av velvære.

27. Få venner og forbli sunn. Den sosiale siden ved sykling i en gruppe eller klubb kan være vel så viktig som selve turen. Ikke bare er dette venner som ”pusher” deg. Forskere ved Harvard har funnet at personer med mange venner har 60 % lavere risiko for en tidlig død (redusert blodtrykk og generell styrking av immunforsvaret.)

# 1 GRUPPETTO 19

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease