Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

Spennende nyheter i ON/Offroad Finnmark I Onroad Finnmark som går av stabelen den første helgen i juli er det nå hele tre ulike distanser. On444, om er 444 km langt har både lag- og individuell kon- kurranse. On244 starter fra Karasjok, har målgang i Alta og er en individuell konkurranse. Det samme er on144 som går fra Hammerfest, via Skaidi til Alta, får vi melding om fra en ivrig daglig leder Jørund Greibrokk. Når det gjelder Offroad Finnmark er det også her noen nyheter. Of150 kommer inn som en ny distanse. Her vil det være tre ulike muligheter: Fatbike, solo og junior. Påmeld- ingen er åpnet for neste års ritt.

Onroad Finnmark/ Niels Westphal

Offroad Finnmark/ Jon Vidar Bull

Alejandro Valverde fra Movistar toppet rankingen når sesongen var over foran Nairo Quintana (Movistar) og Joaquin Rodriguez (Katusha). Ikke så rart at Movistar også ble årets beste profflag med både første og andremann på laget. Vi har gjennom hele sesongen sett Valverde i front av de fleste ritt han har stilt opp i.

Test av terrengløypa til neste års Rio-OL Det meste av verdenseliten var på plass og testet neste års OL løype i Brasil. Sveitsiske Nino Schurter vant herreklassen, og italienske Eva Lechner gikk til topps blant kvinnene. (Gunn Rita var ikke med).

Varmt UCI president Brian Cookson er bekymret for varmen under neste års VM som går i Doha, Qatar. Når dette skrives er det akkurat ett år til proffenes fellesstart og det er nå 39 grader i Doha. Tror herr Cookson har et poeng når de skal være ekstra fokusert på rytternes helse neste år.

Går fra AG2R: Den trøblete Betancur til Movistar

Han ble sett på som et av de største talentene i sporten. Han vant Paris-Nice i 2014, men har ikke haelt funnet tonen i franske AG2R. Han møtte ikke opp til ritt, og valgte i lange perioder å holde seg hjemme i Colombia, hvor han fikk litt for mye godt å spise av mor. Han var ikke ønsket lenger av AG2R og Betancur sier avgjørelsen oml å gå til Movistar var enkel på grunn av treneren Eusebio Unzué som han hele tiden har hatt stor respekt for. Kanskje kan vi se hva som virkelig bor i han allerede neste år.

Randsfjorden rundt jubilerer i 2016!

I 2016 arrangerer Hadeland CK Randsfjorden rundt for 30. gang! Det er et av de fineste og nå mest populære turrittene på Østlandet. Fra å ha omtrent 40 deltagere hvert år de første 15 årene, har rittet utviklet seg fra år til år, med en foreløpig rekorddeltakelse på 1.450 ryttere i 2013. Hadeland og Randsfjorden byr alltid på naturskjønne omgivelser, og veier med lite trafikk, noe vi som syklister setter stor pris på. For Jubileumsrittet neste år har HCK laget en spesialpremie til alle deltakere.

Jubileumsrittet går den 28. mai 2016.

# 10 GRUPPETTO 15

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease