Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

være sykkeldynamikk og bare sykle. Når vi kom hjem og lastet turen opp på Garmin Connect, fikk vi mye større glede av dataene. Da kan man heller se på gjennom- snitt av forskjellige faser av turen. Har man for eksempel et mer effektivt tråkk under et intervalldrag enn det man har når man bare spinner bortover flata? Det kan du enkelt se i etterkant. Blir differansen mellom bena bedre eller verre etter hvert som du blir mer utmattet? En annen fin funksjon som er spesielt relevant for folk med skader eller hvis du for eksempel har byttet cleats (klosser) under skoene og er usikker på om de står riktig, er pedakloss posisjon. Det er et tall som forteller deg hvor mange millimeter fra midtpunktet på pedalen midtpunktet av kraften treffer. Med andre ord så sier den deg om du står midt over pedalen eller om du for eksempel står med cleatsene for langt inn eller ut. Og spesielt om det er vesentlig forskjell mellom cleatsene på høyre og venstre ben.

å forstå hva men egentlig ser på. På vår 510, får man bare tallet. Trolig er det bare Edge 1000 somman får fullt utbytte av alle funksjonene til Vector 2 frem på. Det er viktig å understreke at alle enheter som Garmin hevder er kompatible lagrer de samme dataene til analyse i ettertid. Det er altså bare fremvisningen på enheten som varierer mellom modellene. Konklusjon Garmin Vector 2 er et kjempeprodukt for alle som vurderer en wattmåler. Den er pålitelig og tåler all slags vær. Den er enkel å sette opp og i bruk. Den har mange flere funksjoner en det du har bruk for, men er du interessert og setter deg inn i alle de forskjellige funksjonene under sykkel- dynamikk har du et ekstremt proft måleut- styr. Vector 2 lar deg analysere syklingen din på en helt annen måte enn det som tid- ligere har vært tilgjengelig for folk flest, men det koster også deretter. For å få fullt ut- bytte bør da ha Edge 1000 og da havner vi på en utsalgspris på 18.798kr. Pris: 13.499,-

På vår Garmin 510 med nyeste program- vareoppdatering så savnet vi noe av den grafiske fremstillingen som Garmin viser på sine nettsider. Der ser man hvordan noen av funksjonene under sykkeldynamikk vises grafisk og med tall, noe som gjør det lettere

Ren MSM

daglig. Det er selvfølgelig ikke vitenskapelige resultater, men til- bakemeldingene har vært mindre stivhet/ømhet i muskulaturen enn vanlig etter flere dager å rad med harde treningsøkter.

MSM er et nytt kosttilskudd i Norge, men er høyt anerkjent ellers i verden. Særlig blant idrettsutøvere. En hard idrett som sykling medfører et stort forbruk av næringsstoffer. Muskelskader og be- tennelser oppstår som følge av treningen. Svovel, som MSM inneholder skal redusere betennelser, og beskytte mot muskel- skader. Harde og langvarige treningsøkter krever stor tilgang på svovel. I tillegg skal MSM være godt for ledd, brusk, energi, mage og tarm. Grunnen til at vi ble nysgjerrige på MSM var forsknings- resultater som viser til veldig gode resultater på restitusjon etter trening. Utøvere som har brukt MSM i 10 dager eller mer, har i studier vist en klar reduksjon i stølhet og såre muskler. Følger som betennelse og muskelskade etter hard trening viser seg å bli sterkt redusert ved inntak av MSM. MSM er også sertifisert «Sport Informed», et kvalitetsstempel som garanterer at produktet er trygt å bruke i forhold til doping, og anbefalt for toppidrettsutøvere.

Pris: 299,- (les mer på: renmsm.no)

4 av Gruppettos testere har gjennom 4 uker benyttet MSM

# 10 GRUPPETTO 21

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease