Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

Reise

F RA NK R IKE

Tour de France 2019

Om du er i Alpe de Huez anbefaler jeg å ta en tur opp til Croix de Fer. En 27 kilometer lang stigning som er jevn og ikke altfor tøff.

6 - 28 juli 2019 • 5 avgjørende etapper

Tysk

Be.

ETAPPE. 6 - Mulhouse – La Planche des Belles Filles Ikke den tøffeste av årets klatreetapper, men det er den første etappen hvor sammenlagtrytterne må være våkne. Med tre stigninger før den siste opp til skistedet vil det bli kjørt hardt til den siste stignimngen som er bratt.

6

Frankrike

Sveits

8

20

Fra nordsiden er det også en tredje mulighet. Sykler du ned den har du kun noen få km til du når starten på den 27 km lange bakken opp til Croix de Fer. På vei tilbake igjen etter en lang og fin nedkjøring fra nevnte fjell har du 19 km klatring på nordsiden av fjellet før du er tilbake i Alpe d’Huez. Dette er den minst spenn- ende veien til toppen. Andre alternativer Ønsker du å prøve noe annet, er det også et stort downhill-miljø i Alpe d’Huez, og det er mange som leier ut sykler og utstyr. Det er også mange mil med terrengsykkel-løyper i fjellet. I tillegg er det en del tekniske stier.

18

14

ETAPPE. 8 - Mâcon – Saint Étienne Første uken avsluttes med etapper i Massif Central som er etn kupert område. Etappen går opp og ned hele dagen og det kan være vanskelig å kontrollere. ETAPPE. 14 - Tarbes – Tourmalet Med 117 km er det årets korteste etappe. Avslutningen opp til Tourmalet er kanskje Pyreneenes mest berømte stigning og også en av de tøffeste. ETAPPE. 18 - Embrun – Valloire Dette er starten på tre tøffe dager i Alpene. Etappen er lang med 207 kilometer som tar rytterne over Col de Vars, Col d’Iseran og Col du Galibier . Den 23 kilometer lange stigningen til Galibier er som Tourmalet tøffest mot slutten. Alle tre toppene er over 2.000 meter høye. ETAPPE. 20 - Albertville – Val Thorens Dette er den siste dagen før sjarmøretappen til Paris og her må sammenlagtryttere som har noe å ta igjen satse alt. De skal over både Cormet de Roseland, the Côte de Longefoy , og til slutt den 33 kilometer klatringen til skistedet Val Thorens.

# 28 GRUPPETTO 49

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease