Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

MARCHE - Naboen til Toskana, færre turister - like fint Naboregionen til Toscana har lignende landskap, med bølgende landskap og fine kystveier langs Adriaterhavet. Du finner nok av bratte kneikersom ofte tar deg opp til sjarmerende små middelalderbyer.

Over: Utsikten fra kaféen i San Marino. (T. v.) Flott langs kysten. Her ved Ancona. (T. h.) Rytterne i Giro d’Italia sykler gjennom Urbino - det bør du også gjøre.

Regionen Marche er atskillelig mindre kjent en naboen Toscana - heldigvis kan jeg i et egoistiske øyeblikk tenke. Denne sjarmerende delen vil jeg gjerne skal bestå som den er. Mindre trafikk, færre turister, bedre service, men med det samme fantastiske bølgende sykkelterrenget. Fano er et bra utgangspunkt for sykkelturer. Byen ligger ca 60 kilometer syd for det mer kjente feriestedet Rimini, hvor mang en nordboer har våknet opp med en kropp som er et stykke unna toppformen. Fano er en av de mest aktive fiske- landsbyene på den italienske Adriaterhavkysten. Det gjenspeiles på restaurantmenyene. Er du glad i sjømat er du på rett sted. Det er ca 1,5 times kjøretur sydover fra flyplassen i Bologna. På åskammene ligger utallige små landsbyer, som er

Inn i landet Ut på tur igjen og nye landsbyer og høyder skal inntas. Slik kan du holde på, dag etter dag. Det er nok av veier å ta av. En tur til San Marino er et godt tips om du ønsker en skikkelig klatretur, og belønningen du får er hyggelige kafeer og flott utsikt på toppen.

plassert der av forsvarsmessige grunner. Etter terrenget å dømme er det greit med kompaktkrank. Skulle du velge å leie sykkel er det flere butikker som har bra sykler, og de kan skaffe guide om du skulle ønske. Jeg anbefaler å skaffe en guide. Det er ikke dyrt og du kommer til å sykle på veier du kanskje ikke ville funnet på egen hånd. Etter en nokså strevsom tur den andre dagen vill Fillipo (guiden) ta meg med på en 40 kilometer tur langs sjøen – helt flatt. Vel nede i Fano sentrum svinger vi inn på en sykkelvei for å ta fatt på de 13 kilometerne til Pesaro. Veien er en sykkelsti med stranden som nærmeste nabo. Deilig måte å sykle seg ned etter en skikkelig treningsøkt. Norske veimyndigheter – kom og se!

Slovakia

krike

Østerrike

Sveits

Ungarn

LOKALE TURRITT 19.mai - 205, 130 km

Bo. MARCHE

Serbia

Mo.

Ko.

Italia

Ma.

Albania

Hella

# 28 GRUPPETTO 55

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease