Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

RIVIERAEN - SANREMO, Liguria Rivo Dei Fiori som denne delen av Rivieraen kalles er et perfekt utgangspunkt for både sykling og bading. Vi har har ved flere anledninger syklet i dette området. Det er den italienske delen av den berømte kyststripen, Rivieraen som strekker seg fra Genoa til Saint Tropez. Vil du ha det litt roligere, litt mindre trafikk, litt mindre snobbete, og billigere enn på den franske siden av grensen er dette området å anbefale.

Slovakia

Skikkelig luksus, strøken asfalt, ingen biler og mange kaféer og strender langs veien. Det er tett mel- lom idylliske småbyer hvor du kan ta deg en lunsj eller kaffe. Når du kommer til enden av sykkelstien er det bare å fortsette på veien som hele tiden går parallelt. Det er litt rart å være syklist i dette landet. mange vil nok tenke at den kaotiske trafikken med litt for mange biler og ulende horn ville gjøre det til et livsfarlig prosjekt å sykle på disse veiene. Det overraskende er at trafikken flyter av gårde i et slags ordnet kaos, og jeg opplever aldri “nestenulykker.” Teorien er at det er så mye mer som skjer i trafikken her nede at bilistene følger rett og slett bedre med. De leser trafikkbildet bedre og forutser hva som kommer til å skje på en helt annen måte enn her hjemme.

krike

Østerrike

Sveits

Ungarn

Bo.

LIGURIA

Serbia

Mo.

Ko.

Italia

Ma.

Albania

Hella

Fra Sanremo kan du ta turen nord- over mot Genoa. Et lite tips er først å sykle et par kilometer mot Os- pidaletti, litt syd for Sanremo. Her starter en unik sykkelsti. Den tar deg litt forbi San Lorenzo, ca 30 kilometer lenger nord. Toglinjen som går langs Rivieraen er flyttet og lagt inn i fjellet mye av veien. De gamle linjene er asfaltert

Den berømte SS1 , veien langs sjøen er stort sett flat, men hvis du vil klatre litt kan du jo prøve deg på av- stikkerne til de berømte stigningene Ciprezza og Poggio. De avgjør ofte proffenes Milano- Sanremo i mars. De er ikke så lange så de er overkommelige.

Toppen: Utrolig fin sykkelsti langs Middelhavet. “Søndagssyklister” kalles det i Italia. Søndag formiddag samles ryttere på alle nivåer for en hyggelig tur. Skulle du se en stor gruppe, er det bare å henge seg på.

og er nå blitt til fantastiske sykkelveier, også de tidligere togtunellene brukes nå til sykkelveier.

Ta avstikkere fra kystveien Fra toppen av Poggio, kan du i stedet

56 GRUPPETTO # 28

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease