Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

SP A NI A

GRAN CANARIA - Fra festøy på 70-tallet til sykkeløy

Den sørligste av Kanariøyene, Gran Canaria ble på 70- tallet et populært reisemål for soljaktende nordboere. De siste par tiårene har denne øya som ligger utenfor afrikas vestkyst tiltrukket seg et økende antall syklister grunnet gode treningsforholdene. I tillegg til hyggelig temperatur finner du også bakker, mange lange bakker.

Øya er ikke så stor, og ønsker du å sykle rundt er det mulig hvis du er sprek. Da får du en variert og lang dagstur. Det vanligste for syklister er å bo på sørsiden av øya. Mange syklister bor derfor mellom Maspalomas og Puerto de Mogan . Her kan du lett finne andre å sykle sammen med. Ønsker du ikke å ta med egen sykkel er det enkelt å leie en bra sykkel.

er tørrere og langt mer stabilt her enn på nordsiden.

Gran Canaria er ikke stedet for de helt ferske syklistene. Det er bratte bakker og krevende utforkjøringer.

LOKALE TURRITT Epic Gran Canaria 05. - 07. april 210 km - 3 etapper

Vulkanøya er 1949 meter på det høyeste. Toppen, Pico de las Nieves ligger omtrent midt på øya og er en grei topp og orientere seg etter. Det er med andre ord nokså vans- kelig å rote seg helt bort her. Ut på tur og det er greit å ha en liten fjellby som mål. Du finner også veier langs kysten. De er ikke helt flate, men kuperte uten de helt lange stig- ningene.

Den siste turen jeg hadde var fra den koselige havnebyen Puerto de

Tips fra de lokale guidene vi snakket med er å bo syd for fjellene da været

Ved Maspalomas finner du lange sandstrender og en ørken hvis du vil prøve deg på kameltur.

Fine turer også langs sjøen.

62 GRUPPETTO # 28

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease