Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

SP A NI A

CALPE - Favorittstedet for mange syklister

Her er det er mange veier å velge mellom. Bortsett fra strandpromenaden hvor det er fullt av folk og biler, er veiene som tar deg innover mot fjellene nesten tomme.

I dette området er det uvanlig mange biler med sykkelstativ og sykkelhengere. Utenfor hotellene kan du om vinteren og våren se lagbus- sene til flere Wourldtour lag. Her er det solen som dominerer været og temperaturen kryper sjelden under 13-15 grader om vinteren. Costa Blanca er et velkjent turist- område med bading festing og for meg sykling. Calpe er et perfekt område for syk- ling. Det er lange stigninger innover i landet og flatere langs kysten.

mange hoteller og leiligheter å leie. For oss som ikke er så opptatt av golf på to hjul er det enkelt å kunne finne de fine veiene opp i fjellene. Selv på de mange små veiene hvor det nesten ikke er biler er asfalten bra. Selv småveier oppover i fjellene som jeg ikke fant på kartet viste seg å være i god stand med fine serpentin- svinger. Absolutt et sted å dra på oppdagelsesferd for å finne spenn- ende veier. Sykler du sørover langs sjøen kommer du etter ca 25 km til det gamle feriemålet for mange nord- menn, Benidorm. Et lite Mannhatan ved Middelhavet.

Frankrike

En jevn og fin stig- ning som også har blitt brukt i Vuelta Espana. Lengde: 13 km Start: 707 m.o.h. Mål: 1.547 m.o.h. Stigning: 840 m Snittstigning: 6,5% PUERTO TUDONS

Sv

tugal

Spania

CALPE

Rundt Benidorm På veien tilbake tok jeg en fin vei inn i landet mot La Nucia, videre mot Callosa d'en Sarrià og tok med klat- ringen til Serra de Bèrnia i Ferrer med 822 m.o.h. Som bildet viser var nedkjøringen til Calpe igjen på drømmeveier. Fint eksempel på en ca 80 kilometer lang tur i området.

Ikke bare syklister Om vinteren er Calpe også et

populært område for pensjonister. Ikke minst er det mange golfere her. Prisene i området er lave og det er

# 28 GRUPPETTO 61

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease