Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

19

PROLOG

Tett på Ha det gøy! - ikke stress

1. Hva tror du er hovedårsaken til den store sykkelinteressen i Norge? Wubbo: Jeg mener at folk flest ikke lenger er så opptatt av konkurrere, men er mer ute å koser seg på sykkel. Norge er et land som har flere muligheter enn de fleste land rundt oss. Vi ser spesielt en oppgang av stisykling her i Valdres. Og viktigste element der er kos og lek. Da får du med yngre syklister som har ikke lyst å banke i vei på grus eller asfalt. I tillegg har Norge noen meget gode syklister som viser seg fram i nesten alle grener av sykkelsporten. Og til slutt er El-sykkel en viktig faktor her og ikke minst siste endring på regelverket mht bruk i utmarka! 2. En del turritt opplever tilbakegang i deltagertallet. Hva kan årsaken være, og hva bør en gjøre for å motvirke dette? Wubbo: Jegmener at Norge er et land hvor det i det siste tiårene har vært veldigmye fokus på å konkurrere. Folk blir til slutt lei av det stresset som følger med dette. I tillegg er det ofte ganske mye logistikk og styr for å komme til start. Det er mye mer avslappende å kunne sykle hjemmefra, samles et sted med noen andre likestemte kompiser, kose seg, nyte en kaffekoppmed eplekake på en terrasse, for så å fortsette turen. Null stress, bare kos. Folk er nok stressa i hverdagen, så jegmener at vi ikke skalmfor- sterke dette, men legge fokus på opplevelsen. Sykkelparken Trysil er et bra forbilde som jegmener mange andre kommuner kan lære av. Valdres er i ferdmed å ta dette på alvor. Vent å se…

Navn: Stilling:

Wubbo Boiten

Eier/grunder av Skørn Sykler

Født: 23-08-1967 Bakgrunn: (utdanning/arbeidserfaring):

Teknisk fag allmenn, 27 år i sykkelbransjen

Sivilstatus: Gift med Monique Ditzel, 2 barn: Jesse og Nils Jørgen

Aktuell: Driver sykkelbutikk Skørn Sykkel-Stogo på Fagernes. Skørn Køstøm sykkelbygg, Cannondale forhandler, sykkeltilpas- ning, reparasjon, salg osv.

3. Hva er det sterkeste sykkelminne fra 2016? Wubbo: Froome sin downhill-action i Tour de France.

7. Hvem er tidenes beste syklist, og hvorfor? Wubbo: Vanskelig, fordi det er så mange grener i sykkels- porten, menmå jeg nevne ett, blir det Peter Sagan, se hva han klarer på 2 hjul.

4. Din beste sykkelopplevelse – på egne dekk? Wubbo: Første turen på vår egen testløype i Skør’n: Skørastien.

5. Hva er det med sykkel som er så fascinerende? Wubbo: For meg personlig synes jeg at mest fascinerende at jeg klarer å koble helt av fra den travle hverdagen. Spesielt når jeg kjører på utford- rende stipartier. Jeg klarer ikke dette på landevei eller grus. Det adrenaline- kicket jeg får når jeg kjører utfor på en smal sti i skogen kan ikke sammen- lignes med noe annet. Jo kanskje med rally-kjøring… 6. Hva er viktig for å fortsatt utvikle norsk sykkelsport? VWubbo: Engasjere unger, og holde fokus på å ha det gøy. Prøv å unngå for mye press rundt unge talenter. Ikke bruk stoppeklokka og ha all fokus på prestasjoner. Viktig å danne et miljø der ungene trives. Det jeg ser her i Valdres er at ungene blir mest engasjert når de har det gøy på sti-leik. Satsingen skal ikke begynne før de er ca 14 år. Ellers går de fort leie. Du ser at de beste proffene ofte har startet på BMXmedmoro og lek gjennom ungdommen…

8. Noen du helst ikke skulle sett i feltet? Wubbo: Alle som fremdeles doper seg. Tross alt..

9. Hva er tidenes største norske sykkelbragd? Wubbo: Gunn-Rita Dahle Flesjå på damesiden og ”Oksen fra Grimstad” på herrefronten. 10. Når du selv trener – terreng, landevei, hybrid eller el-sykkel, og hvor mye? Wubbo: Sti og litt landevei (att og fram til jobbmed El (jukse-sykkel)... 11. Hva gleder du deg mest til i 2017-sesongen, og hvorfor? Wubbo: VM i Bergen. Bra for sykkelsporten å ha det i Norge. Det er til slutt min handel;-)

# 19 GRUPPETTO 21

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease