Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

Campagnolo Record/Super Record 12 gir

Det var litt overraskende at det var en ny 12 girsgruppe vi skulle teste som noen av de første. Ryktene, eller et av tipsene på forhånd var at det vill komme en 12 girsgruppe.

L a meg si det med en gang. Her har de klart å gjøre en virkelig bra gruppe enda bedre. Det er langt mer enn kun det ekstra giret som er nytt. Alt er redesignet. Estetisk er det forbedringer, og de nye hendlene er ergonomisk bedre enn den forrige utgaven. De er noe større, og hendelen på innsiden som girer til tyngre gir er også noe større enn på tidligere utgaver. Det er også hendelen på innsiden av bremsen som girer til lettere gir.

De nye kassettene kommer foreløpig i 11-29 og 11-32 versjoner. Det er kun én tanns for- skjell på de 7 tyngste girene på kassettene. Det betyr en enda tettere giring, samtidig som du får skikkelig klatregir. Avstanden mellom drevene er minsket, og de er også litt tynnere. Bredden er det samme som tidligere, og det betyr at du eventuelt kan bruke hjul og ramme du allerede har.

Hendlene du girer med er noe forstørret og gir en bedre giring.

Både giring til tyngre gir,

og giringen til lettere gir

Campagolos egne mekanikere sørget for at syklene passet hver enkelt.

Campagnolo forteller at det ikke var 12 gir som var det viktigste når de gikk i gang med prosjektet, men å forbedre de to topp- gruppene på alle områder. Noe man som regel ikke gir så mye opp- merksomhet er kjedet. Ingeniørene kan for- telle at en av de største utfordringene var å lage et tynnere kjede som var like sterkt. Campagnolo fortsetter å ligge i front når det gjelder utvikling av girgrupper. De var i 2000 først ute med 10 gir, og 11 gir i 2008.

Hendlene Som nevnt har de nye hendlene en ny form og forbedret ergonomi. Jeg forsøkte både med og uten hansker og de var meget kom- fortable. Gummien føles mykere enn på fo- regående generasjon og vil gi bedre komfort under lengre turer. De har heldigvis beholdt ”Ultra shift” funk- sjonen som gir deg mulighet til å gire fem gir opp, eller tre gir ned med ett trykk på hendelen. Med noe større girskifthendler er det lettere for de med små hender å nå fram

Turen skal som tidligere starte i Puerto de Mogán, syd på øya. I følge de lokale er det langt bedre vær syd for fjellene. De vi snart skal bestige. I 23 grader og solskinn triller vi av gårde fra Puerto de Mogán i retning øyas høyeste veipunkt, Pico de las Nieves på nesten 2.000 m.o.h. Stigningen starter med en gang og slutter ikke før etter 46 km.

# 24 GRUPPETTO 61

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease