somnus nr 1_2019

Travelt på Søvnforeningens stand foran Stortinget.

sendte mannen sin på møtet om kvel- den og det var han glad for. – Det er møtene med enkeltskjebner og mennesker som gjør det menings- fylt å arbeide i Søvnforeningen, sier Stensaas. – Vi håper og tror at vi på denne møterunden har hjulpet mange mennesker til å mestre en utfordrende hverdag. Foran Stortinget I forbindelse med selv Søvndagen sendte Søvnforeningen ut en presse- meldingen via Norsk Telegrambyrå. Da når den alle aviser og nettsteder og radio og TV-stasjoner i Norge. Under tittelen Kostbar ubehandlet folkesykdom som få snakker om ber

foreningen om at det opprettes et professorat i søvn ved universitetet i Oslo og at fastleger får en takst for å utføre enkel søvnutredning. Pressemeldingen ble brukt i mange medier. Standen foran Stortinget var godt besøkt hele dagen. – Vi tror vi reddet noen mennesker med alvorlig søvnapné ved å be dem komme seg til legen snarest, forteller Stensaas. Produktsjef Boye Thorsen fra Philips Respironics kom med en stor marsipankake med World Sleep Day logo på. Det satte publikum stor pris på. Stortingets informasjonsav- deling kom også og la ut en sak om standen på sin instagramkonto.

– Å bruke den internasjonale søvndagen til vår egen aksjon Våken Hverdag, er viktig for foreningen, sier Stensaas. – Vi øker oppmerksomheten rundt viktigheten av god søvn og når media er opptatt av søvn, så går kanskje flere til legen og får hjelp. – Vår neste kampanje blir å markere at det er 10 år siden Pandemrix- vaksinen ble gitt mot svineinfluensa. Den førte til at en rekke mennesker fikk narkolepsi. Staten har innrømmet ansvar, men behandlingen av disse pasientene er en skam, sier Stensaas. – Det må vi ta opp.

25

SOMNUS NR 1 – 2019

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online