Somnus nr 2_2018

Hvilken maske som passer akkurat deg, er helt individu- elt. Sørg for at du finner det ut, oppfordrer salgssjef Jeanette Siltvedt Greger i Nor-Dax.

Linda Nymoen, Nes på Romerike: – Jeg har idiopatisk hypersomni, mens datte- ren min, som blir 18 i oktober, har narkolepsi. Det er bare et år siden jeg fikk diagnosen, så jeg håper å lære mer om ulike ting. Nå har vi oppdaget at jeg også har moderat søvnapné, så jeg har fått vite at jeg bør få meg maske. Så har jeg vel restless legs syndrome, også, kanskje, og fibromyalgi, så det er mye som skjer i kroppen. – Hva savner du mest som søvnsyk?

– Energi. Jeg savner å være opplagt. Nå har jeg vært sykmeldt siden september, og det er en utrolig tøff periode. Det blir mye ekstra med datteren min, også. Nå viser det seg at hun har forsinket søvnfasesyndrom, også. – Hvordan har hjelpen vært i helsevesenet? – Det har vært vanskelig å få forståelse for hva dette er: Jeg har gått til legen og tatt blodprøver, men det synes ikke på blodprøvene at jeg er syk. Men jeg har en veldig, veldig fin fastlege.

7

SOMNUS NR 2 – 2018

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online