The Book of in-lite 2022

The Book of in-lite 2022 Sweden

gör utomhusmiljön unik

UNHIDE YOUR GARDEN

LJUSETS MAGI Har du någon gång funderat över vad det är som gör solnedgången så speciell? Varför sitter vi runt en öppen eld långt in på småtimmarna och helt glömmer bort vad klockan är, medan vi, om vi hade varit inomhus, skulle ha gått och lagt oss för flera timmar sedan? Varför reser människor hundratals, till och med tusentals eller tiotusentals kilometer för att beundra norrskenet? Eller för att se de färgstarkt upplysta skyltarna på Times Square i New York? Är det en tillfällighet? Eller har det något att göra med mörkret? Kvällningen. Natten. Den där magiska och mystiska stunden på dagen när alla sinnen är i harmoni med varandra. Den där är tiden på dygnet då ljuset upplevs som mest speciellt. Det är trots allt mörkret som gör ljuset så levande. På in-lite tycker vi att alla ska få uppleva denna magiska känsla. Och utan att behöva resa halvvägs runt jorden eller ut till kusten. Den här känslan kan upplevas där du känner dig som allra tryggast – hemma hos dig själv. I din trädgård, i din utomhusmiljö. Platsen där det är så mycket liv och rörelse under dagen och där de vackraste blommor och växter trivs. Där de minsta djuren försöker skapa sitt eget territorium och de allra minsta har så mycket skoj. Det är just här som du även vill njuta efter mörkrets inbrott. Oavsett om du stannar ute hela kvällen eller upplever en förtrollande fin trädgård inifrån, så låter in-lite dig upptäcka hur utomhusbelysning verkligen ger liv till din trädgård och uteplats. Belysningens magi med rätt intensitet, rätt balans och de mest fantastiska kontrasterna, erbjuder en upplevelse du aldrig kunnat föreställa dig. Vi kallar detta “in-lite-ögonblicket”. Och när du har upplevt det en gång, fortsätter det att förundra dig kväll efter kväll. Att skapa detta in-lite-ögonblick kräver en speciell touch. Det har vi, och även de återförsäljare och trädgårdsmästare som vi samarbetar med, tack vare många års erfarenhet. Med rätt kunskap, produkter och tjänster visar vi vad belysning kan göra för din utomhusmiljö. Och det är inte komplicerat. Eftersom systemet är enkelt och flexibelt att installera, så förvandlas din mörka trädgård på nolltid till en magisk plats där trivseln fortsätter till fram på småtimmarna.

SKAPA EN PROFESSIONELL BELYSNINGSPLAN 108

SE VAD SOM ÄR NYTT FÖR 2022 32

INFORMAT ION Mer än ett varumärke

6

Enkel & intuitiv

10 12 52

Innovation

MBI

Customer service

130 132 134

LAB

Försäljningsställen

KONCEPT ACE

14

EVO DISC

20 26 32

SWAY

PRODUKTGRUPPER Markspotlights

34 54 68 84 98 118

Stående lampor

Vägglampor

Utomhusspotlights

Utanpåliggande lampor

System

KOM IGÅNG Belysningsplan

110 114

DRÖMTRÅDGÅRD DISC- KONCEPT 26

Kabelplan

MER ÄN ETT VARU- MÄRKE In-lite-systemet kan användas i alla typer av utomhusmiljöer. Det bygger på lågspänning, vilket gör det säkert och enkelt att ansluta. Våra lampor är tillverkade av högkvalitativt material och utrustade med de senaste lysdioderna. Detta innebär att in-lite är hållbart och garanterar att varje in-lite-trädgård är vackert upplyst. Alla armaturer och in-lite-systemet är designade av oss själva. Vi arbetar ständigt med designen av våra produkter och anser att alla våra skapelser inte bara ska vara snygga, utan även vara av exceptionell kvalitet. Endast då kan vi erbjuda fem års garanti. Slutligen lägger vi ner mycket tid och fokus på att systemet är så intuitivt som möjligt. Installation och användning av in-lite-systemet ska vara lätt som ingenting. Och det är precis vad det har varit i över 20 år.

MER ÄN E TT VARUMÄRKE

6

ME R ÄN E T T VARUMÄRK E 7

FEM TIPS DU MÅSTE KÄNNA T I LL SOM IN-LITE-PROFFS

In-lite-systemet har utvecklats för professionella trädgårdsmästare. Det är lätt att koppla samman och varje armatur har ett specifikt ändamål i utomhusmiljön. För mer information, tala gärna med en produktrådgivare för in-lite.

1

in-lite designar produkter i konceptgrupper. Varje koncept består av flera produkter som lätt kombineras ihop för vilken utomhusmiljö som helst. Exempel på koncept är ACE, EVO, DISC och från och med i år även SWAY.

2

Lågspänningsbelysning kan användas för att lysa upp både små till stora objekt i trädgården. Då våra armaturer är utrustade med lysdioder är det inga problem att belysa träd så höga som 15 till 20 meter.

3

in-lite-belysning använder en HUB, en box som omvandlar 230V-ström från vägguttaget till lågspänning. Vi erbjuder en serie olika HUB:ar, inklusive möjligheten att styra SMART HUB-150 med hjälp av in-lite-appen.

4

in-lite LAB är ansvariga för “special projects”. Ett designerteam kan hjälpa dig skapa den perfekta belysningsplanen för din alldeles egna utomhusmiljö. Mer info: in-lite.com/lab.

5

MER ÄN E TT VARUMÄRKE

8

F EM T I P S 9

INSTALLAT ION HUB

KABELDRAGNING

ENKELHET & AVÄNDARVÄNL IGHET

Vi designar våra produkter specifikt för utomhusbruk. Vi beaktar olika utomhuselement och designar rätt produkter för att belysa dessa element. På in-lite lägger vi stor vikt på att installationerna ska vara enkla. Vi vill att professionella trädgårdsmästare ska tycka att våra belysningar är ett självklart val. in-lite-belysning är extremt lätt att installera. Vi har utvecklat ett lågspänningssystem och därför behöver man inte bekymra sig för att kablarna inte läggs ner i marken djupt nog eller att systemet är vattentätt. Detta förenklar installationen, samtidigt som allt är garanterat vattentätt. Systemet är också mycket enkelt att använda. in-lites HUB:ar styrs antingen via en tryckknapp eller via in-lite-appen. Du kan sätta ihop en komplett belysningsplan genom att följa några enkla steg. Därefter är det bara att njuta av resultatet.

MER ÄN E TT VARUMÄRKE

10

INSTALLAT ION AV ARMATURER

ETT RENT NÖJE

IN-L I TE SMART Under de senaste åren har det blivit vanligt att styra enheter med hjälp av appar. in- lite smart är vårt första steg mot att styra ett helt utbud av utomhusbelysning via en app. Gå till sektionen in-lite smart för mer information om alla smarta produkter och de möjligheter de erbjuder.

LÄT T & I NTU I T I VT

11

HUMAN DIMMING

Absolut bästa användarvänlighet var målsättningen för designprocessen av alla nya armaturer. I det nya DISC-konceptet har vi inkluderat en ny dimmingsmetod för hängande 230V-lampor. Man behöver inte installera någon dimmer. Ljuset dimmas istället med en enkel handrörelse. Vi kallar det Human Dimming. Denna teknik blir allt vanligare inom exklusiv inomhusbelysning och är nu även tillgänglig för DISC PENDANT 100-230V. På så sätt kan du lätt styra din belysning från soffan eller matbordet.

human dimming

INNOVAT ION & DES IGN

in-lite designar själva sina produkter. Det har vi gjort i över 20 år och vi vet, tack vare vår omfattande erfarenhet, precis vilken kvalitet som krävs för utomhusmiljöer. Utomhusbelysning måste kunna stå emot vind, regn och extrem värme. Därför kan vi tryggt erbjuda fem års garanti på in-lite-produkterna. Detta är möjligt eftersom vi endast använder de bästa materialen, såsom högkvalitativt aluminium, och endast väljer den bästa finishen. Energimärkningarna för EU har nyligen uppdaterats. Lysdioderna i våra armaturer är dock redan av A+ kvalitet, vilket garanterar optimal värmekontroll i lamporna. Detta håller ohyra och fukt borta samtidigt som det förlänger produkternas livslängd.

Till syvende och sist är vi dock inte nöjda om in-lite-produkten inte är vacker att titta på. Vi har stort fokus på design och känner starkt för att våra produkter ska vara både vackra och överkomliga.

MER ÄN E TT VARUMÄRKE

12

MOT ION

in-lite motion är en av de mest innovativa funktionerna i in-light armaturerna.

​Den här tekniken gör det möjligt att enkelt luta ljuskällan i armaturerna BIG NERO och BIG NERO NARROW utan att behöva plocka isär något. Tekniken använder en magnet på in-lite-logotypen på armaturen för att justera ljuskällan till önskad position och enkelt skapa den perfekta ljuseffekten. Armaturen är fortfarande vattentät.

I NNOVAT I ON 13

AC E - KO N C E P T E T Den här trädgården är upplyst med ACE-armaturer. Genom att kombinera stående lampor och vägglampor blir hela trådgården upplyst utan att förlora samstämmighet avseende färg och stil. Vidare har SCOPE-armaturer använts för att skapa extra atmosfär och belysa de vackra träden. Detta gör trädgården komplett!

4 st . ACE 6 st . ACE HIGH 3 st . ACE DOWN 6 st . MINI SCOPE 3 st . SCOPE

DRÖMTRÄDGÅRD

14

P E R F E C T S PAC E I N - L I T E D R Ö M T R Ä D G Å R D

ACE - KONCE P T E T

15

ACE HIGH

Corten White

Rosé Silver Flat Grey

Dark Grey

ACE HIGH ger ett nedåtriktat ljus som sprids åt två håll. Lämplig att användas mellan växter och prydnadsgräs.

DRÖMTRÄDGÅRD

16

ACE DOWN

ACE DOWN 100-230V

Corten White

Rosé Silver Flat Grey

Dark Grey

Corten White

Rosé Silver Flat Grey

Dark Grey

ACE DOWN ger en riktad ljuskägla och lämpar sig för montering på väggar och staket.

ACE DOWN 100-230V ger en nedåtriktad ljuskägla och lämpar sig för montering på väggar. ​

SE ALLA VÄGGLAMPOR

ACE - KONCE P T E T

17

AC E

MINIMALISTISK DESIGN MED EN PÅFALLANDE ELEGANT LJUSBILD

ACE är ett av de mest fullständiga koncepten i in-lites sortiment. Här ingår stående lampor och vägglampor i fem olika färger. Konceptet erbjuder något för alla. Designen är minimalistisk och ger en påfallande elegant ljusbild. Med ACE-armaturernas olika färger kan du skapa en unik effekt även under dagtid. Genom att välja mellan Rosé Silver, White, Dark Grey, Corten och Flat Grey kan du bestämma

om armaturerna ska vara riktiga blickfång under dagen eller om de ska smälta in i naturen.

DRÖMTRÄDGÅRD

18

Anpassa ACE-armaturerna med hjälp av in-lite-tillbehör som är speciellt utformade för att kunna vara kreativ med ljuset. Med dessa tillbehör kan du skapa precis den ljusbild du vill ha. • WINK för ACE stående lampor • SHUTTER 1 och SHUTTER 2 för vägglampor • LENS CLEAR och LENS DIFFUSE för alla ACE-armaturer

WINK

SHUTTER

LENS

ACE - KONCE P T E T

19

E VO - KO N C E P T Trädgårdselementen är eleganta med sina raka linjer och därför valdes EVO- konceptet för denna utomhusmiljö. EVO LOW har störst effekt när den installeras utmed trädgårdsgångar. EVO FLEX har installerats under den väggmonterade bänken. Genom att lägga till olika SCOPE-armaturer får den här trädgården sin perfekta finish.

5 st . EVO LOW 4 st . EVO DOWN 1 st . EVO FLEX 3 4 st . MINI SCOPE 2 st . BIG SCOPE

DRÖMTRÄDGÅRD

20

P E R F E C T E VO L U T I ON I N - L I T E D R Ö M T R Ä D G Å R D

EVO- KONCE P T E T

21

EVO LOW Black

EVO DOWN

Black

Den snygga vägglampan skapar en perfekt atmosfär genom att belysa väggar och staket. Ett dekorativt objekt under dagtid och en fin ljuskälla på kvällen som inte bländar.

EVO LOW är ett stilobjekt för din utomhusmiljö som ger en arkitektonisk elegant ljusbild på ena sidan. EVO LOW kommer bäst till sin rätt när den placeras bland låga växter längs en trädgårdsgång.

SE ALLA STÅENDE LAMPOR

DRÖMTRÄDGÅRD

22

EVO FLEX Den flexibla linjebelysningen EVO FLEX finns i längder på 1, 2 och 3 meter. De kompatibla tillbehören gör den enkelt att installera var som helst.

EVO- KONCE P T E T

23

E VO ARKITEKTONISK DESIGN OCH MATERIAL AV HÖG KVALITET

EVO-konceptet står för bra design och bästa kvalitet. Armaturen har en arkitektonisk design med rena linjer och material av hög kvalitet som gör den perfekt för trådgården. EVO ger en exklusiv effekt till långa gångstigar, putsade fasader och entréer. Vidare har armaturen en "diamantslipad" lins som sprider ljuset jämt och fint. Det anodiserade höljet ger EVO inte bara en premiumlook, det gör även armaturen extremt väderbeständig. EVO finns som stående lampor, integrerad belysning, vägglampor och utanpåliggande armaturer och erbjuder ett oändligt antal installationsmöjligheter.

EVO HYDE 180

EVO HYDE 550

DRÖMTRÄDGÅRD

24

EVO DOWN

EVO FLEX

EVO GROUND 300

VILL DU SE HELA EVO- KONCEPTET?

EVO- KONCE P T E T

25

D I S C - KO N C E P T E T DISC är det perfekta valet till de vackra runda formerna i den här trädgården. De hängande lamporna uppmuntrar middagsgästerna att dröja sig kvar vid det långa matbordet långt in på småtimmarna. Genom att lysa upp de vackra rabatterna med stående lampor, blir trådgården lika färgglad på kvällen som under dagtid. 4 st . DISC 4 st . DISC LOW 5 st . DISC PENDANT 5 st . BIG SCOPE

DRÖMTRÄDGÅRD

26

D I S COV E R YOU R S T Y L E I N - L I T E D R Ö M T R Ä D G Å R D

D I SC- KONCE P T E T

27

TAKLAMPOR DISC PENDANT är den första taklampan i in-lites sortiment. Den gör att du kan förvandla vilken överbyggnad, loungehörna eller matplats som helst, till en stämningsfull och inbjudande miljö. DISC PENDANT finns i 12V och 100-230V. Den senaste versionen kan även dimmas med handrörelser (Human Dimming).

DI SC & DI SC LOW Black DISC och DISC LOW har ljusspridning från all sidor och är därmed den perfekta ar- maturen för att lysa upp vackra rabatter på ett fint sätt.

DI SC PENDANT 100-230V

Black

DISC PENDANT 100-230V förvandlar vilken överbyggnad, loungehörna eller matplats som helst till en stämningsfull och inbjudande miljö. Denna armatur är dimbar med Human Dimming.

human dimming

DRÖMTRÄDGÅRD

28

D I SC- KONCE P T E T

29

D I S C ELEGANT OCH MODERN DESIGN

Under utvecklingsprocessen av DISC stod form och ljusspridning i centrum. När vi utvecklade det här nya konceptet tog vi inspiration från naturliga former. Konceptet har böjda och mjuka former som införlivar tydliga naturliga element. Den stående lampan har, till exempel, en tydlig koppling till en svamp och armaturens ljuskälla har en lutning som påminner om naturens former. Konceptet är elegant med en mjuk antydan, men samtidigt tidsenligt modern.

DISC WALL

DISC WALL 100-230V

DRÖMTRÄDGÅRD

30

VISSTE DU. . . ...att ljuskällorna DISC och DISC LOW också kan användas för att skapa en DISC WALL? DISC LIGHT HEAD kan kombineras med DISC TUBE, DISC TUBE LOW och DISC BASE.

D I SC- KONCE P T E T

31

NYA KONCEPT

FÖR 2022 Under 2022 introducerar vi helt nya koncept men vi adderar också nya produkter till befintliga koncept för att göra dem mer fullständiga. På så sätt fortsätter vi att erbjuda nya lösningar för att anpassa belysningen i just din utomhusmiljö. SWAY-konceptet har exempelvis utökats med tre nya armaturer: MINI SWAY för små rabatter, SWAY PENDANT som taklampa på en överbyggd uteplats och SWAY TABLE som trådlös bordslampa. Den perfekta kombinationen för vacker belysning av en matplats.

Är du nyfiken på de nya produkterna? Fortsätt följa oss på Instagram och Facebook.

I NFORMAT I ON

32

IN-LITE SMART

Och framtiden är nu. Under 2022 kommer in-lite- belysning att vara ännu mer personlig. Vi erbjuder alla in-lite SMART-användare möjligheten att bättre anpassa belysningen efter deras egna personliga preferenser. Med in-lite SMART RGBW- armaturer kan man lägga till färgad belysning till sina utomhusmiljöer. Öppna in-lite-appen, anpassa ljusets färg och njut av den magi du själv just har skapat! Vi kommer också att introducera olika nya dimbara armaturer. Du kan alltså själv bestämma exakt hur mycket ljus du vill ha i din trädgård. En sak är säker: in-lite SMART HUB fortsätter att ge dig fullständig kontroll över din utomhusmiljö och de möjligheterna blir ännu större under 2022.

NYT T f ö r 2 0 2 2 33

MAR K S POT- L I GH T S P R O D U K T G R U P P

PRODUKTGRUPPER

34

PUCK

Ljusstyrka: låg

FUSION

Ljusstyrka: låg

HYVE

Ljusstyrka: medel

DB-LED (WW)

Ljusstyrka: medel

FLUX

Ljusstyrka: hög

NERO

Ljusstyrka: hög

EVO GROUND 300 Ljusstyrka: medel LUNA Ljusstyrka: hög

MARKS POT L I GHT S 35

PUCK PUCK-armaturer ger ett mjukt, icke-bländande sken åt alla håll. Armaturen finns i två storlekar (60 och 22 mm) och är perfekt som vägledande belysning längs gångar, trädäck och uppfarter.

PRODUKTGRUPPER

36

PUCK 22

Pearl Grey Black

Energimärkning: G Effekt: 0,60 W

Skenbar effekt: 0,60 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 96

PUCK

Pearl Grey Black

Energimärkning: G Effekt: 1,50 W

Skenbar effekt: 2,50 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 96

MARKS POT L I GHT S 37

FUSION FUSION är in-lites mjukaste ljus, tack vare att den har en diffus lins. Är du ute efter något unikt? Du kan skapa en stjärnbeströdd gång genom att kombinera olika FUSION-storlekar. Resultatet blir både vackert och unikt.

PRODUKTGRUPPER

38

FUS ION 22

Energimärkning: G Effekt: 0,20 W

Skenbar effekt: 0,20 VA Färgtemperatur: 2750 K CRI: 93

FUS ION 22 RVS

Stainless Steel

Energimärkning: G Effekt: 0,20 W

Skenbar effekt: 0,20 VA Färgtemperatur: 2750 K CRI: 94

FUS ION

Stainless Steel

Energimärkning: G Effekt: 0,90 W

Skenbar effekt: 1,00 VA Färgtemperatur: 2750 K CRI: 93

MARKS POT L I GHT S 39

HYVE 22

Energimärkning: G Effekt: 0,20 W

Skenbar effekt: 0,20 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 93

HYVE 22 RVS

Stainless Steel

Energimärkning: G Effekt: 0,20 W

Skenbar effekt: 0,20 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

HYVE

Stainless Steel

Energimärkning: G ​ Effekt: 0,80 W

Skenbar effekt: 0,80 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

PRODUKTGRUPPER

40

HYVE HYVE-armaturer ger en iögonfallande men stämningsfull ljusbild. Tack vare hexagonlinsen är ljuset klart och gnistrande. Spotlightsen, som finns I tre modeller, är perfekta för gångar, trädäck och uppfarter.

MARKS POT L I GHT S 41

DB-LED (WW)

Energimärkning: G ​ Effekt: 0,50 W

Skenbar effekt: 0,50 VA Färgtemperatur: 2850 K CRI: 94

FLUX FLUX har utformats för att belysa stora, höga objekt. Tack vare den starka ljuskällan kan FLUX belysa så högt som fem meter från marken. Se nästa sida för fler FLUX-armaturer.

PRODUKTGRUPPER

42

INSTALLATION I GRÄS, SAND OCH GRUS? Använd tillbehöret SPIKE.

FLUX

Stainless Steel

Energimärkning: G ​ Effekt: 1,50 W

Skenbar effekt: 2,50 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

MARKS POT L I GHT S 43

B IG FLUX ASYMMETRIC

B IG FLUX

Stainless Steel

Pearl Grey Black

Stainless Steel

Pearl Grey Black

Energimärkning: F ​ Effekt: 3,00 W

Energimärkning: F ​ Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 4,20 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 93

Skenbar effekt: 4,20 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 93

PRODUKTGRUPPER

44

B IG FLUX NARROW

Stainless Steel

Pearl Grey Black

BIG FLUX levereras utan ring. Välj mellan färgerna Pearl Grey, Black och Stainless Steel och beställ ringen separat.

Energimärkning: F ​ Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 4,20 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 93

MARKS POT L I GHT S 45

NERO

Energimärkning: F ​ Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 4,70 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 91

PRODUKTGRUPPER

46

IN-LITE | MOTION Tack vare den här tekniken kan ljuskällan i BIG NERO och BIG NERO NARROW enkelt vinklas med en magnet och man behöver alltså inte ta isär själva armaturen.

B IG NERO

Energimärkning: G ​ Effekt: 7,50 W

Skenbar effekt: 11,90 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 90

* Utrustad med in-lite motion.

B IG NERO NARROW

Energimärkning: G ​ Effekt: 7,50 W

Skenbar effekt: 11,90 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 91

* Utrustad med in-lite motion.

MARKS POT L I GHT S 47

EVO GROUND 300 Black

Energimärkning: G ​ Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 1,00 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

PRODUKTGRUPPER

48

EVO GROUND Gillar du rena linjer utmed gångar eller uppfarter? Då är EVO GROUND den perfekta lösningen. Armaturen har utseende och känsla av högsta kvalitet och ger en vid och gnistrande ljusbild.

MARKS POT L I GHT S 49

PRODUKTGRUPPER

50

VÄLJ MELLAN RINGAR I OLIKA FÄRGER.

LUNA

Stainless Steel

Pearl Grey Black

Energimärkning: G Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,00 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 94

*RING levereras separat.

LUNA LUNA står för “Light Under ‘N Angle”. LUNAs ljuskälla sitter vinklad inne i armaturen för att förhindra att man bländas. Snygg detalj: ringen kommer i tre färger så att du kan anpassa markspotlighten efter ditt eget tycke. och smak.

MARKS POT L I GHT S 51

A PERFECT MATCH Vad får man när man matchar

Nederländernas största betong- och keramiktillverkare med in-lite? Precis – A match made in heaven. ​Tillsammans visar vi att stenläggningar med integrerad belysning skapar en magisk effekt i alla trädgårdar. MBI levererar sina GeoCeramica-produkter med ett förborrat hål medan in-lite står för belysningen. Lättare än så här kan det inte bli!

I NFORMAT I ON

52

I N- L I T E X MB I

“IN-LITE-BELYSNING ÄR EXTREMT LÄTT ATT INSTALLERA I MBI :S GEOCERAMICA -PLATTOR. BESTÄLL DINA KERAMIKPLATTOR MED ETT FÖRBORRAT HÅL OCH INSTALLERA BELYSNINGEN PÅ ETT PROFFSIGT SÄTT I TRÄDÄCK OCH LÄNGS UPPFARTER.”

Mästarna på sten

MB I

53

S TÅ E ND E L AMPOR P R O D U K T G R U P P

PRODUKTGRUPPER

54

SWAY

Ljusstyrka: medel

ACE

Ljusstyrka: hög

LIV

Ljusstyrka: låg

EVO LOW

Ljusstyrka: medel

DISC

Ljusstyrka: medel

STÅENDE LAMPOR 55

SWAY SWAY är en av in-lites mest populära armaturer. De naturliga formerna, mjuka kurvorna och stolpens subtila svajande i vinden gör att denna armatur blir ett med naturens skönhet. Kombinera de olika höjderna för att skapa en lekfull effekt bland prydnadsgräs och andra växter.

PRODUKTGRUPPER

56

SWAY LOW

Pearl Grey Black

85 mm

Energimärkning: G Effekt: 1 W Skenbar effekt: 1 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 95 * Denna produkt har flera komponenter: SWAY LIGHT HEAD + SWAY TUBE LOW

SWAY

85 mm

Pearl Grey Black

Energimärkning: G Effekt: 1 W Skenbar effekt: 1 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 95 * Denna produkt har flera komponenter: SWAY LIGHT HEAD + SWAY TUBE

STÅENDE LAMPOR 57

PERSONANPASSA LJUSBILDEN med tillbehöret WINK

ACE

White

Rosé Silver

Dark Grey

Flat Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,30 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 91

PRODUKTGRUPPER

58

ACE ACE har en elegant, öppen design som gör armaturen enkel att placera i planteringar eller som ett blickfång längs gångar och trädäck. Då ljuskällan i ACE kan vinklas, kan du väldigt enkelt skapa din perfekta ljusbild.

STÅENDE LAMPOR 59

ACE HIGH ACE HIGH ger ett nedåtriktat ljus som sprids åt två håll. Lämplig att användas mellan växter och prydnadsgräs. Den här armaturen kommer i fem färger och kan lätt kombineras med andra utomhusbelysningar inom ACE-konceptet.

PRODUKTGRUPPER

60

ACE HIGH

White

Rosé Silver

Dark Grey

Flat Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,30 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 94

STÅENDE LAMPOR 61

LIV De stående LIV-armaturerna ger ett varmt stämningsfullt sken åt alla håll. LIV lämpar sig för användning mellan växter och längs en gångstig eller på ett trädäck. Är växterna i din trädgård olika höga? Kombinera då LIV och LIV LOW för ett fantastiskt resultat.

PRODUKTGRUPPER

62

L IV LOW

White

Rosé Silver

Dark Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 1,50 W

Skenbar effekt: 2,50 VA Färgtemperatur: 2750 K CRI: 95

L IV

White

Rosé Silver

Dark Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 1,50 W

Skenbar effekt: 2,50 VA Färgtemperatur: 2750 K CRI: 95

STÅENDE LAMPOR 63

EVO EVO kommer i två höjder och skapar ett riktigt blickfång i utomhusmiljön. Linsen har "diamond cut" och ger ett behagligt jämt sken vid belysning av breda trädgårdsgångar och uppfarter.

PRODUKTGRUPPER

64

EVO LOW

Black

Energimärkning: G Effekt: 2,00 W

Skenbar effekt: 2,10 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

EVO

Black

Energimärkning: G Effekt: 2,00 W

Skenbar effekt: 2,10 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

STÅENDE LAMPOR 65

DISC DISC och DISC LOW har ljusspridning från alla sidor och är därmed den perfekta armaturen för att lysa upp vackra rabatter på ett fint sätt. Finns även som vägg- och taklampa. Detta mycket kompletta koncept är den bästa designlösningen för att skapa den perfekta finishen till en utomhusmiljö.

DI SC LOW Black

200 mm

106

Energimärkning: G Effekt: 3 W

Skenbar effekt: 4,90 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 98

* Denna produkt har flera komponenter: DISC LIGHT HEAD + DISC TUBE LOW

PRODUKTGRUPPER

66

200 mm

DI SC Black

106

Energimärkning: G Effekt: 3 W

Skenbar effekt: 4,90 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 98

* Denna produkt har flera komponenter: DISC LIGHT HEAD + DISC TUBE

STÅENDE LAMPOR 67

VÄGG L AMPOR P R O D U K T G R U P P

PRODUKTGRUPPER

68

WEDGE

Ljusstyrka: medel

CUBID

Ljusstyrka: låg

EVO DOWN

Ljusstyrka: hög

HALO

Ljusstyrka: hög

ACE

Ljusstyrka: hög

DISCWALL

Ljusstyrka: medel

BLINK

Ljusstyrka: medel

VÄGGLAMPOR 69

WEDGE SL IM Dark Grey

Energimärkning: G Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 1,00 VA Färgtemperatur: 2800 K CRI: 96

WEDGE Söker du en elegant och rejäl vägglampa

för ditt staket, fasad eller under en överbyggnad? Då är vår WEDGE-

armatur den perfekta lösningen för dig. De tre WEDGE-armaturerna har olika ljusspridning och kan installeras på en höjd mellan 50 och 180 cm med hjälp av en förlängningskabel.

PRODUKTGRUPPER

70

MINI WEDGE

Dark Grey

Energimärkning: G Effekt: 0,60 W

Skenbar effekt: 0,60 VA Färgtemperatur: 2800 K CRI: 95

WEDGE

White Rosé Silver

Dark Grey

Energimärkning: G Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 1,60 VA Färgtemperatur: 2800 K CRI: 94

VÄGGLAMPOR 71

CUB ID

White Rosé Silver

Dark Grey

Energimärkning: G Effekt: 0,60 W

Skenbar effekt: 0,60 VA Färgtemperatur: 2800 K CRI: 93

B IG CUB ID

White Rosé Silver

Dark Grey

Energimärkning: G Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 2,00 VA Färgtemperatur: 2800 K CRI: 93

PRODUKTGRUPPER

72

CUBID CUBID-armaturerna är, tack vare sitt kompakta format, perfekt lämpade för staket, trädgårdsgrindar och över utomhuskök. De ger en lugn och jämn ljusbild mot den mörka bakgrunden. I den här trädgården har CUBID använts vid trappan och BIG CUBID på väggen och staketet.

VÄGGLAMPOR 73

EVO DOWN Black

Energimärkning: G Effekt: 2,00 W

Skenbar effekt: 2,10 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

PRODUKTGRUPPER

74

EVO EVO vägglampor är riktiga blickfång tack vare sin eleganta design. Armaturerna har en "diamond-cut" lins som ger en vackert spridd ljusbild på en vägg eller ett staket. Kombinera EVO med stående lampor, integrerade och utanpåliggande belysningar för en förstklassig känsla och look.

EVO DOWN 100-230V Black

Energimärkning: G Effekt: 4,50 W

Skenbar effekt: 11,50 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

VÄGGLAMPOR 75

HALO DOWN

Black

Energimärkning: G Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,00 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

HALO UP-DOWN

Black

Energimärkning: G Effekt: 6,50 W

Skenbar effekt: 10,00 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

HALO DOWN 100-230V

Black

Energimärkning: G Effekt: 4,50 W

Skenbar effekt: 11,50 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

* Den här armaturen kan dimmas.

HALO UP-DOWN 100-230V

Black

Energimärkning: G Effekt: 8,50 W

Skenbar effekt: 20,00 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 93

* Den här armaturen kan dimmas.

PRODUKTGRUPPER

76

HALO Utmärkande för HALO-armaturerna är det svarta, runda höljet av anodiserad aluminium. Detta ger dem en lyxig känsla och look och dessutom bästa skydd mot väderpåverkan. Ljusbilden kan varieras med hjälp av tillbehören SHUTTER och LENS.

VÄGGLAMPOR 77

ACE DOWN

White

Rosé Silver

Dark Grey

Flat Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,30 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 91

ACE DOWN 100-230V

White

Rosé Silver

Dark Grey

Flat Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 4,50 W

* Flat Grey kan dimmas. Skenbar effekt: 11,5 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

PRODUKTGRUPPER

78

ACE UP-DOWN

White

Rosé Silver

Dark Grey

Flat Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 6,50 W

Skenbar effekt: 10,30 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

ACE UP-DOWN 100-230V

White

Rosé Silver

Dark Grey

Flat Grey

Corten

Energimärkning: G Effekt: 8,50 W

Skenbar effekt: 20,00 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 92

* Flat Grey kan dimmas.

VÄGGLAMPOR 79

34 mm

DI SC WALL

Black

200 mm

Energimärkning: G Effekt: 3 W

Skenbar effekt: 4,90 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 98

* Denna produkt har flera komponenter: DISC LIGHT HEAD + DISC BASE

34 mm

DI SC WALL 100-230V

Black

Energimärkning: G Effekt: 4,50 W

200 mm

Skenbar effekt: 4,70 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 98

* Den här armaturen kan dimmas. Denna produkt har flera komponenter: DISC LIGHT HEAD 100-230V + DISC BASE

PRODUKTGRUPPER

80

DISC WALL Använd DISC WALL för att skapa det bästa blickfånget på en snygg vägg, intill ytterdörren eller på ett staket. DISC finns även som stående lampa och taklampa. Ett fullständigt komplett koncept som ger den perfekta finishen till alla typer av utomhusmiljöer.

VÄGGLAMPOR 81

BL INK

White Rosé Silver

Dark Grey

Energimärkning: G Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 1,70 VA Färgtemperatur: 2800 K CRI: 95

PRODUKTGRUPPER

82

BLINK Med sin vackra runda design passar BLINK perfekt i trädgårdar och utomhusmiljöer med organiska former. Armaturen ger en vacker bred ljuskägla på väggen och kommer i tre olika färger.

VÄGGLAMPOR 83

U TOMHU S - S POT L I GH T S P R O D U K T G R U P P

PRODUKTGRUPPER

84

MINI SCOPE

Ljusstyrka: medel

MINI SCOPE DUO Ljusstyrka: medel SCOPE Ljusstyrka: hög

​BIG SCOPE

Ljusstyrka: hög

BIG SCOPE NARROW Ljusstyrka: mycket hög SUB Ljusstyrka: hög

UTOMHUS S POT L I GHT S 85

MINI SCOPE DUO MINI SCOPE DUO är en armatur med två helt sväng- och vinklingsbara spotlights. Använd med fördel den här armaturen mellan höga prydnadsgräs och buskar så belyses växterna vackert både underifrån och ovanifrån.

MINI SCOPE

Energimärkning: G Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 2,00 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 93

PRODUKTGRUPPER

86

MINI SCOPE DUO

Energimärkning: G Effekt: 2,00 W

Skenbar effekt: 4,00 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 93

UTOMHUS S POT L I GHT S 87

SCOPE

​ SCOPE är utformad för att placeras i växtlighet för att belysa exempelvis höga träd som har en liten krona. Kombinera olika SCOPE-armaturer för att belysa på olika höjder.

PRODUKTGRUPPER

88

UNDVIK BLÄNDNING med SHIELD- tillbehöret

SCOPE

Energimärkning: F Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,20 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 91

UTOMHUS S POT L I GHT S 89

STRÅL- KASTARE

14 m

13 m

12 m

3 m

11 m

10 m

9 m

8 m

3,5 m

7 m

2,5 m

6 m

2 m

5 m

4 m

3 m

FLUX

BIG FLUX

BIG FLUX NARROW

BIG FLUX ASYMMETRIC

STEN, TRÄ, GRUS

PRODUKTGRUPPER

90

I N - L I T E S P O T L I G H T S

Är du ute efter en armatur för att belysa någonting i din trädgård? Välj då en spotlight från en av kategorierna markspotlights eller utomhusspotlights. När du ska välja spotlight

ska du beakta två perspektiv: underlaget som spotlighten ska installeras i, och storleken på föremålet som ska belysas. Vi har gjort en sammanställning av alla in-lites spotlights.

4,5 m

4,5 m

14 m

13 m

12 m

11 m

10 m

9 m

3,5 m

3,5 m

8 m

7 m

6,5 m

6,5 m

6 m

4,5 m

5 m

4 m

5,5 m

2 m

3 m

SUB

LUNA

NERO

BIG NERO

BIG NERO NARROW

MINI SCOPE

SCOPE

BIG SCOPE

BIG SCOPE NARROW

GRÄS, STEN, TRÄ, GRUS

VÄXTER

VATTEN

UTOMHUS S POT L I GHT S 91

RÄTT L JUS FÖR VARJ E T RÄDGÅRDS E L EMENT

B IG SCOPE

Energimärkning: F Effekt: 5,00 W

PRODUKTRÅDGIVARE Att planera utomhusbelysning kan verka komplicerat, men det är det inte! Den praktiska in-lite-beslutshjälpen låter dig på nolltid bestämma vilken typ av utomhusbelysning som är bäst lämpad i din utomhusmiljö. Skanna QR-koden och se vilka armaturer som gör din utomhusmiljö fantastisk .

Skenbar effekt: 8,00 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 91

PRODUKTGRUPPER

92

GÖR DIG REDO FÖR BIG SCOPE BIG SCOPE är utformad för att belysa träd på upp till sex meters höjd som har en omfångsrik krona. Det som gör den här armaturen unik är att den ger en bred ljuskägla. Har du växter under trädet? Använd BRACE-tillbehöret för att få ut ljuset över växterna.

UTOMHUS S POT L I GHT S 93

BIG SCOPE NARROW BIG SCOPE NARROW är en spotlight med mycket stor räckvidd på ungefär 14 meter och en smal ljuskägla, vilket gör den perfekt för belysning av mycket höga, smala träd.

PRODUKTGRUPPER

94

CRI Vi designar själva alla armaturer i vårt sortiment och vi gör det med de mest hållbara materialen och de bästa ljusdioderna. På så sätt erbjuder vi den högsta färgkonsistensen inom det produktområdet vi är verksamma på. ​Med en CRI (Colour Rendering Index) på 90+, har alla armaturer en naturtrogen ljusbild så att du upplever din trädgårds färger på ett maximalt sätt. Dessutom har våra armaturer en extremt låg energiförbrukningsnivå.

B IG SCOPE NARROW

Energimärkning: F Effekt: 5,00 W

Skenbar effekt: 8,00 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 92

UTOMHUS S POT L I GHT S 95

SUB

Energimärkning: F Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 5,60 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 91

PRODUKTGRUPPER

96

SUB SUB är den spotlighten i in-lites sortiment som är avsedd att användes i vatten. Armaturen är helt vattentät och håller sig på plats på botten i dammen tack vare dess blyfötter.

UTOMHUS S POT L I GHT S 97

U TANPÅ - L I GGAND E L AMPOR P R O D U K T G R U P P

PRODUKTGRUPPER

98

MINI SCOPE CEILING Ljusstyrka: medel SCOPE CEILING Ljusstyrka: hög DISC PENDANT Ljusstyrka: medel EVO HYDE 180

Ljusstyrka: låg

EVO HYDE 550

Ljusstyrka: medel

EVO FLEX

Ljusstyrka: medel

UTANPÅL I GGANDE LAMPOR 99

SCOPE CEILING Takarmaturerna är perfekta för att belysa pergolor, verandor och överbyggnader. Armaturerna är utrustade med en KILLFLASH-ring som gör att man inte bländas av armaturen. SCOPE CEILING finns i två storlekar med olika stor ljusspridning.

PRODUKTGRUPPER

100

MINI SCOPE CE I L ING

Energimärkning: G Effekt: 1,00 W

Skenbar effekt: 2,00 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 93

SCOPE CE I L ING

Energimärkning: F Effekt: 3,00 W

Skenbar effekt: 4,80 VA Färgtemperatur: 3100 K CRI: 91

UTANPÅL I GGANDE LAMPOR 101

DI SC PENDANT

Black

200 mm

Energimärkning: G Effekt: 3 W

Skenbar effekt: 4,90 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 98

111

3 m

DI SC PENDANT 100-230V

Black

Energimärkning: G Effekt: 4,50 W

Skenbar effekt: 4,70 VA Färgtemperatur: 2900 K CRI: 98

200 mm

112

* Denna armatur är dimbar med Human Dimming. Denna produkt har flera komponenter: DISC PENDANT 100-230V + DISC BASE

3 m

human dimming

PRODUKTGRUPPER

102

DISC Med DISC PENDANT 100-230V förvandlar du lätt den överbyggda uteplatsen, loungehörnan eller matplatsen till en stämningsfull och inbjudande miljö. BASE TRIPLE-tillbehöret kan med fördel användas med 100-230V versionen för att hänga två eller tre armaturer tillsammans i en grupp.

UTANPÅL I GGANDE LAMPOR 103

EVO HYDE 1 80

Black

Energimärkning: G Effekt: 0,50 W

Skenbar effekt: 0,60 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 95

EVO HYDE 550

Black

Energimärkning: G Effekt: 2,00 W

Skenbar effekt: 2,10 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 96

PRODUKTGRUPPER

104

UTANPÅL I GGANDE LAMPOR 105

EVO FLEX Skapa din idealiska ljusbild med olika produkter från EVO FLEX-sortimentet. Behöver du än annan längd än de som finns tillgängliga? Kapa helt enkelt av EVO FLEX till lämplig längd. Med de praktiska EVO FLEX-tillbehören installerar du den flexibla linjebelysningen både snabbt och lätt. DRIVER kommer i mitten av 2022 att vara utrustad med en dimmer.

PRODUKTGRUPPER

106

EVO FLEX 1 Energimärkning: G Effekt: 6,50 W Skenbar effekt: 9,9 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 86

* Dimbar från mitten av 2022

EVO FLEX 2

Energimärkning: G ​ Effekt: 11.00 W

Skenbar effekt: 15.7 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 86

* Dimbar från mitten av 2022

EVO FLEX 3

Energimärkning: G Effekt: 14,50 W

Skenbar effekt: 20,20 VA Färgtemperatur: 3000 K CRI: 86

* Dimbar från mitten av 2022

* Dessa produkter har fler komponenter: EVO FLEX + DRIVER

UTANPÅL I GGANDE LAMPOR 107

KOM I GÅNG

KOM I GÅNG

108

B E LYSN I NGS P LAN 109

EN BELYSNINGSPLAN I FYRA STEG

vägglampa vid grinden och skjulet för ökad säkerhet

belyst gångstig från pergolan

Funderar du på att skaffa in-line- belysning i din trädgård men vet inte riktigt hur du ska komma igång? Följ stegen nedan för att skapa en fantastisk belysningsplan på nolltid.

belysta rabatter med spot- lights och stående lampor

SMART HUB-150 har installerats i skjulet

1

2

TRÄDGÅRDSDESIGN

ACCENTER

Det första steget när man ska skaffa sig en perfekt upplyst trädgård är att skapa en belysningsplan. Använd din ursprungliga trädgårdsdesign som grund eller rita själv en skiss av din trädgård. Objekt som är perfekta för belysning är trädäck, träd och växter, lusthus eller ett matbord. Bestäm från vilken vinkel och position som du vill se din trägård på kvällen. Är det från vardagsrummet eller från altanen? Rita in dessa siktlinjer i planen och se till att det finns belysning inom dessa siktlinjer. Känns det komplicerat? Ta då hjälp av en in-lite- återförsäljare eller in-lite-trädgårdsmästare.

Styrkan i en bra belysningsplan är accentuering. Fundera först över vilka element i trädgården som du vill göra synliga på kvällen, såsom trädgårdsgången till ytterdörren eller till altanen. Belys vackra hörn, växter och former och även trädgårdens mörka områden. Detta gör de upplysta objekten mer iögonfallande.

KOM I GÅNG

110

belyst häck och grill

belysning under bänken

spotlights under trädet

vägglampor på skjulet

RÄTT LJUS Bestäm vilken typ av belysning som krävs för varje enskilt objekt som ska belysas. För att göra detta, gå till produktväljaren på in-lite.se. ​ Blanda breda, starka belysningar med dova. Detta ger en vacker ljusbild som vidgar miljön kring både din trädgård och ditt hem. 3

4

ARMATURER

​ I det sista steget handlar det om att välja rätt armaturer. Det finns armaturer för en rad olika ändamål i en mängd olika färger. Behöver du inspiration? Ta en titt på vår webbsida och lär dig hur du bäst använder och kombinerar våra armaturer. SHOWTIME! Är du klar med din belysningsplan? Ta då en titt på våra installationstips på in-lite.se. Om du är lite händig så monterar du belysningen enkelt och säkert själv. Alternativt kan du be din trädgårdsmästare installera ditt in-lite-system åt dig.

B E LYSN I NGS P LAN 111

BELYSNINGSPLAN I FASER

Har du skapat en bra belysningsplan för din utomhusmiljö men har inte möjlighet att köpa allt på en gång? Inga problem. Det är bara att utöka din belysningsplan successivt. Börja med att installera tillräckligt med kabel i din trädgård och anslut sedan fler armaturer efter hand. Din drömträdgård kommer att bli verklighet snabbare än du tror!

START

STEG 1

DIN TRÄDGÅRD UTAN IN-LITE Efter du har läst den här broschyren så hoppas vi att det inte längre är ett alternativ.

VÄGGLAMPOR 4 st. ACE DOWN White / 4 st. EXT CORD 2 meter / 1 st. HUB-50 / 2 st. CBL 14/2 40 meter

KOM I GÅNG

112

STEG 2

VÄGGLAMPOR OCH UTOMHUSSPOTLIGHTS ​ 5 st. ACE DOWN White / 3 st. ACE HIGH White / 2 st. BIG FLUX + RING 68 Black / 2 st. MINI SCOPE / 5 st. EXT CORD 2 meter / 1 st. HUB-100 / 2 st. CBL 14/2 40 meter

STEG 3

D IN DRÖMTRÄDGÅRD

VÄGGLAMPOR, UTOMHUSSPOTLIGHTS och MARKSPOTLIGHTS 5 st. ACE DOWN White / 3 st. ACE HIGH White / 2 st. BIG FLUX + RING 68 Black / 2 st. MINI SCOPE / 3 st. MINI SCOPE CEILING / 2 st. EVO HYDE 550 / 2 st. LUNA + RING 68 Black / 5 st. EXT CORD 2 meter / 3 st. EXT CORD 3 meter / 1 st. SMART HUB-150 / 3 st. CBL 14/2 40 meter

B E LYSN I NGS P LAN 113

KABELPLAN I FYRA STEG

1 st. ACE DOWN

3 st. MINI SCOPE CEILING

1 st. ACE DOWN

Innan du installerar belysningen i din trädgård så är det bra att göra en kabelplan. Detta gör du enkelt i fyra steg.

2 st. MINI SCOPE

SMART HUB-150

1

2

HUVUDKABLAR

KABELPLAN

Flera kablar kan dras från transformatorn ut till trädgården. På HUB-50 och HUB-100 finns två kabelingång medan det på HUB-150 finns tre. Du bestämmer hur kablarna ska dras utifrån armaturerna på din belysningsplan. När du ritar in kablarna ska du ha de maximala kabellängderna på 40 m (14/2) and 80 m (10/2) i åtanke.

En vackert upplyst trädgård börjar med en bra belysnings- och kabelplan. Baserat på din belysningsplan, bestämmer du först var du ska montera transformatorn, exempelvis i skjulet. Sedan gör du en plan för hur kablarna ska dras från transformatorn ut i trädgården och hur de ska placeras längs platser och element som du vill belysa.

Vill du lära dig mer om de maximala kabellängderna? Gå till in-lite.se/kabel

KOM I GÅNG

114

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38 Page 39 Page 40 Page 41 Page 42 Page 43 Page 44 Page 45 Page 46 Page 47 Page 48 Page 49 Page 50 Page 51 Page 52 Page 53 Page 54 Page 55 Page 56 Page 57 Page 58 Page 59 Page 60 Page 61 Page 62 Page 63 Page 64 Page 65 Page 66 Page 67 Page 68 Page 69 Page 70 Page 71 Page 72 Page 73 Page 74 Page 75 Page 76 Page 77 Page 78 Page 79 Page 80 Page 81 Page 82 Page 83 Page 84 Page 85 Page 86 Page 87 Page 88 Page 89 Page 90 Page 91 Page 92-93 Page 94-95 Page 96 Page 97 Page 98 Page 99 Page 100 Page 101 Page 102 Page 103 Page 104 Page 105 Page 106 Page 107 Page 108 Page 109 Page 110 Page 111 Page 112 Page 113 Page 114 Page 115 Page 116 Page 117 Page 118 Page 119 Page 120 Page 121 Page 122 Page 123 Page 124 Page 125 Page 126 Page 127 Page 128 Page 129 Page 130 Page 131 Page 132 Page 133 Page 134 Page 135 Page 136 Page 137 Page 138 Page 139

Made with FlippingBook Ebook Creator